|
|
|
|||||||
| Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
![]() |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
|
|
#1 |
|
Not so Junior Member
|
Budiž, instantně Ti to tedy shrnu, i když mám raději odborné články.
Nezáleží POUZE na DKK jedince, ale i jeho rodičů, sourozenců, tetiček a strýčků, zkrátka rodiny. Z toho můžeš odhadnout dispozice. Čím více máš výsledků, tím lépe. A dědičnost je i přes několik generací. Taky může být nulové zvíře, které má skoro všechny potomky positivní, a naopak zvíře s projevem DKK, které má potomky negativní. A nebo zvíře, co má s jedním partnerem positivní potomky, má s jiným potomky negativní. To se dostaneme i k vlivu prostředí a odborníci se hádají, jak moc velký je a procentuelní rozptyl je udáván tak obrovský, že si vyber. Tlusté zvíře, zvíře nesprávně krmené, s nedostatkem pohybu nebo přetěžované, to vše pravděpodobně hraje velkou roli. Je prokázáno, že na výsledek má vliv i to, jak bylo zvíře v době vyhotovení RTG staré. Přidám malou populaci, kterou ČSV ještě stále je a bude - takže si nemůžeš dovolit vyhodit "polovinu" genofondu za lehký nález, nemohla bys dál chovat. A abych to zamotala ještě více, tak se u jiných plemen zkoušelo chovat generace a generace na DKK A zvířatech a stejně se dysplazie stále a stále objevovala a to i v těžké formě. Proto se obecně chov na pouze DKK A zvířatech nepraktikuje - nevedl k vymýcení DKK. Proto u ČSV v ČR (i jiných plemen obecně) platí pravidlo, že jeden rodič je DKK A a druhý může být DKK B nebo C. Pes totiž nejsou jen kyčle, ale to není můj výrok.
In wildness is the preservation of the world... So seek the wolf in thyself www.wolfdog.name Последний раз редактировалось Dayen; 13.04.2010 в 00:39 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Děkuji za odpověď, prozkoumala jsem rodokmeny a je mi to maličko jasnější :-)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Jak pise Dayen,arwenka je presne ten pripad,kdy vsichni sourozenci vysli bez nalezu a ona ma 4/4.proste genetika a mozna trochu jeji nemoc ve stenecim veku a buhvicojeste.ale ja uz jsem s tim smirena....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
P3 - může mít i kvůli poznámkám, které jsou uvedené v bonitační kartě, ovšem které se neudávají do bonitačního kódu.
|
|
|
|