![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#34 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ale wniosek taki (bo coś chyba odnosisz, to do siebie), że jeżeli ktoś Ci zarzuci "kojoty", to daj wtedy listę "wielgachnych i zdrowych" psów z Twojej hodowli ![]() No skoro jedno moje zdanie uważasz za promocję, to w sumie pozostaje mi się cieszyć choć nie taki zupełnie był zamiar ![]() Fakt, jest faktem, mamy wzorzec, który dokładnie "mówi" jaki powinien być wilczakowy wzrost. Skoro nie mamy obowiązkowej bonitacji, to choć (moim zdaniem), na wystawach psy i suki, które ukończyły 18 mcy (i co do których sędzia ma wątpliwość) powinny zostać zmierzone ![]() Moje zdanie co do zaliczania np. SVP - no cóż, to wszystko zależy od kondycji, a nie tylko od formatów... - wyobrażasz sobie z "dobrym formatem domowym" zaliczyć jazdę na rowerze [...] - trochę nie tak, bo skoro w życiu codziennym jest to kanapowiec, to pies bez odpowiednego treningu (wytrzymałościowego) może też mieć kłopoty, co negatywnie odbije się na jego sercu (w sensie taki wysiłek). "I jest to "wina" takiej, a nie innej promocji... Gdy promujac jedno zapomina sie o wszystkim innym..." - czasem Gosia masz taki dziwny styl, Ty chyba nie rozumiesz innych ludzi posiadających wilczaki (tego co oni myśla sobie), przecież nie każdy, który mówi o psie "duży czy wielki" mówi: WZORCOWY ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|