![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Nu. niestety
![]() ![]() p.s wiesz co? Może jest szansa, zapytam Zofii. Albo każe oddać albo pozwoli "poczytać", czyli jest 50 % szans ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 25-02-2010 at 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() W każdym razie wielkie dzięki za Twą gotowość. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]()
tiak... Radośka w domu wykonuje komendy bardzo ładnie. natomiast na placu szkoleniowym, czy w terenie bez smaczków ani rusz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Spal jej michę- powinno być lepiej (palenie michy to karmienie za ćwiczenia, to, co zjadłaby normalnie w domu-zjada na spacerach czy na szkoleniu). Żeby chciała smaczki musi choć trochę odczuwać łaknienie. Zmiana smaku może pomóc, bo jak to mawia mój kolega małżonek "psu też nudzą się smaki i urozmaicenie musi być"
![]() Generalnie żarcie to NAJSŁABSZY motywator, idzie się opalać w obliczu ciekawszych podniet. Więc albo za pomocą jedzenia nauczysz ją wchodzenia w tryb pracy albo popracuj nad lepszą motywacją:P W naszym szkoleniu, na poczatkowych etapach hitem była mortadela, serduszka i żółądki kurze (gotowane). Osobiście wolę te drugie bo są "suche" i nie brudza rąk czy ust (przy pluciu nagrodami)- psy lubią jedne i drugie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
A do zwracania na mnie uwagę musiała trochę dorosnąć. Ale jak sama Karinko widziałaś i tak robi często co chce. Niestety jej skupienie na mnie wiąże się z tym, że ja muszę wpierw skupić się na niej. A ostatnio to w ogóle na zwykłym szkoleniu jest tragedia. Za to na agility jest znów całkiem całkiem.... Chyba takie huśtawki są wpisane w egzystencję z wilczakiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Dzień doberek!
![]() Odświeżam temat, bo w nocy napatoczyłam się na filmik, który mnie poruszył.... Mam pytanie.... proszę mi powiedzieć, za co ten ładny drobny wilczak biegający luzem /ten w kaganku zresztą też/ dostawał smaczki. Chcę potrenować moje buraski i potrzebuję informacji... ![]() Będę wdzięczna za podzielenie się swoimi sugestiami.... Dziękuję.... ... Fajna muzysia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
W halterze Zira, luzem Reiko.
|
![]() |
![]() |
![]() |