Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2009, 00:30   #1
XaedasKSP
Junior Member

Nie po prostu brzmi jak odpowiedz na pogrozki ze nikt mi niesprzeda pieska oraz odradzanie normalnym hodowca sprzedania mi pieska oraz udzielenia pomocy w zalatwieniu mu odpowiedniego paszportu mix. Dlatego wlasnie udzielilem odpowiedzi zeby ludzie mi nie wypisywali co zrobie a czego niezrobie.

A co do tego CV to brakuje w nim zdjecia :P A bez zdjecia moge zglosic sie gdziekolwiek i powiedziec ze chce kupic pieska etc. etc. i mieszkam w Polsce ale naszczescie nie bede musial tego robic bo sa jeszcze normalni hodowcy, ktorzy potrafia myslec o tym co najlepsze dla pieska i dla wszystkich a nie kierowac sie emocjami.
XaedasKSP jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 00:35   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by XaedasKSP View Post
naszczescie nie bede musial tego robic bo sa jeszcze normalni hodowcy, ktorzy potrafia myslec o tym co najlepsze dla pieska i dla wszystkich a nie kierowac sie emocjami.
Mogłbyś rozwinąć tę fascynującą myśl? Z przyjemnością dowiem się jaka jest recepta na uszczęśliwienie wszystkich

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 00:43   #3
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

eh.. to teras tylko do zwiazku przeslac zeby wiedzieli ze sa i "uczciwe hodowcy", ktore biednemu pomoze.
hmm a do rodzinego kraju nie chces wroczyc, jesli tam sa takie dziwne liudzi i wladza idiotow? pomysl o tym.
Old 28-11-2009, 00:47   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
eh.. to teras tylko do zwiazku przeslac zeby wiedzieli ze sa i "uczciwe hodowcy", ktore biednemu pomoze.
.
"biednemu" czyli głownie sobie, oczywiście Daiva, że tacy są i obawiam się, ze najmniejszym złem byłoby takie sprzedanie szczeniaka :/
Nie oszukujmy się, że gość nie znajdzie tego, czego szuka, byłoby naiwnością tak myśleć.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 00:55   #5
XaedasKSP
Junior Member

A wroce, wroce tylko najpierw dokoncze studia prawnicze i dosc kasy zarobie to jasne ze wroce chyba ze socjalizm w Norwegii sie skonczy. Przeciez nie ma to jak wydawac norweska kase w Polsce dostaje sie 3x tyle za kazda korone co tutaj

No a pozatym jak widze wreszcie wszyscy zrozumieli ze pieska bede mial i tak a wiec lepiej dla pieska zeby piesek mial odpowiedni paszport w ktorym bedzie wpisane mix bo wtedy nie bedzie po drodze nigdzie zadnego problemu. I wszyscy beda uszczesliwieni:

Ja bo bede mial takiego pieska jakiego chce i bedzie mial odpowiednie papiery by mieszkac w norwegii.

Piesek bo bedzie mu sie u mnie dobrze zylo w domu jednorodzinnym z duzym ogrodem i lasem niedaleko i codziennie z najlepsza karma i mieskiem dla wilczka, nie to co w bloku w polsce.

Hodowca bo sprzeda pieska i moze nawet dostanie bonus zarobek za swoja uczciwosc, akceptacje dla uczciwosci ze strony innych oraz pomocnosc w zalatwieniu odpowiednich papierow a takze bedzie wiedzial ze piesek ma sie dobrze.

A moze nawet i weterynarz jesli bedzie musial podbic odpowiednie kartki ze piesek przeszedl takie a takie badania potrzebne do wyjazdu do skandynawii. Ale z tego co sie dowiedzialem ostatnio to jednak nie trzeba az tak skomplikowanych dokumentow zdrowia. Wystarczy paszport mix na wypadek kontroli na granicy.
Old 28-11-2009, 01:07   #6
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

to podziel sie kto Ci przeda i papierki zalatwi i laboratorie nawet, bo i ja chce miec vastgotaspets wpisanego w papierach a nie wilczaka.
Old 28-11-2009, 01:15   #7
XaedasKSP
Junior Member

Mieszanca moze wpisac chyba kazdy hodowca jesli tylko chce a o rasie "vastgotaspets" nieslyszalem pozatym chyba sie nie da wpisac innej rasy niz ta do ktorej nalezy piesek lub mieszaniec. Pozatym tak naprawde kazdy pies jest mieszancem tylko te rasowe sa dzielem selekcji odpowiednio dobranej. A wiec mozna wpisac mix kazdemu do paszportu a innej rasy wpisac sie juz nie da....

Kazdy hodowca czy sprzedawca psow moze w podaniu o paszport dla psa wpisac ze piesek jest mieszancem bo nikt nie bedzie mu udowadnial ze pies nie jest mieszancem zwykle jest odwrotnie ze trzeba udowodnic ze jest rasowy. A co do weterynarza to napewno jest wielu ktorzy za drobna oplata moga pomoc i wpisac ze piesek mial takie a takie badania potrzebne w takim a takim kraju. Ale z tego co wiem wystarczy sam paszport i nie trzeba jednak zadnych badan do krajow Unii i bardzo dobrze.
Old 28-11-2009, 01:31   #8
krzyg
Dziad Borowy

krzyg's Avatar

Send a message via Skype™ to krzyg

Quote:
Ja i tak kupie pieska wilczaka bo:

a) I tak nikt nie wie kim jestem w rzeczywistosci, wiec pieska moge kupic nawet sam w Polsce.

b) Pieska moze mi kupic wujek albo kuzyn w Polsce i jesli bede zmuszony tak zrobic to kupia pieska od tego hodowcy ktory najwiecej protestuje przeciw mnie bo bedzie to mialo dodatkowy smaczek
Szczeniak to nie worek kartofli. Żaden rozsądny hodowca nie sprzeda psa osobie, o której nic nie wie. Myślę, że po tych buńczucznych zapowiedziach, wszyscy będą jeszcze bardziej wyczuleni i dokładnie sprawdzą w jakie ręce trafia ich szczeniak.

Quote:
Hodowca bo sprzeda pieska i moze nawet dostanie bonus zarobek za swoja uczciwosc, akceptacje dla uczciwosci ze strony innych oraz pomocnosc w zalatwieniu odpowiednich papierow a takze bedzie wiedzial ze piesek ma sie dobrze.

A moze nawet i weterynarz jesli bedzie musial podbic odpowiednie kartki ze piesek przeszedl takie a takie badania potrzebne do wyjazdu do skandynawii. Ale z tego co sie dowiedzialem ostatnio to jednak nie trzeba az tak skomplikowanych dokumentow zdrowia. Wystarczy paszport mix na wypadek kontroli na granicy.
To jest ta Twoja "uczciwość"? Propozycja łapówki?

Quote:
Piesek bo bedzie mu sie u mnie dobrze zylo w domu jednorodzinnym z duzym ogrodem i lasem niedaleko i codziennie z najlepsza karma i mieskiem dla wilczka, nie to co w bloku w polsce.
Biorąc pod uwagę co zaprezentowałeś na tym forum, nie masz bladego pojęcia co jest psu naprawdę potrzebne do szczęścia. W tym momencie skreśliłeś się jako przyszły właściciel.
Old 28-11-2009, 01:41   #9
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

AngelsDream's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream

Quote:
Popatrz Ty - nasz mieszka w bloku, w Polsce, do lasu mamy trzy kilometry i Baaj je najlepszą karmę, a swego czasu specjalnie dla niego zamawialiśmy mięsko, bo wiesz, a może i nie - trolle nie zimują - że psu sam ogród, las i ten osławiony dom nie dają szczęścia. Tylko dobry właściciel jest w stanie to zrobić - taki, który swoje kaprysy i egoizm poświęci dla dobra psa, czasem nawet z psa rezygnując. I nie ma się, co chwalić, że jakis egoista zgodził Ci się sprzedać psa - Norwegowie ślepi nie są, a wilczak to nie owieczka. Za same wilczakowe obyczaje możesz mieć kłopoty, a z Twoim podejściem raczej - podkreślam raczej - nad tym nie zapanujesz.
AngelsDream jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 01:44   #10
XaedasKSP
Junior Member

Oh widze ze znow jakis hodowca szarzuje sobie, powiem ci tyle ze jakbym chcial to bym sobie mogl nawet zamowic czystej krwi wilka jeslibym zaplacil tyle ile trzeba.

Ale mnie wystarczy wilczak i pozatym ciekaw jestem jak hodowca bedzie kontrolowal swoich klientow, zadzwoni do ich sasiadow ?? hahahah czy powie ze im nie wierzy na slowo, i ciekawe jak bedzie wiedzial komu wierzyc a komu nie. Jeslibym wyslal wujka czy kuzyna to odrazu kazdy z was moze sie poddac w marzeniach o tym ze bedzie wiedzial kim jest klient.

Oczywiscie ze ucziwym rozwiazaniem w walce z socjalistycznymi zasadami jest uzycie kapitalistycznego podejscia. Kapitalizm pokonal Zwiazek Radziecki a co dopiero paru malutkich norweskich socjalistow i ich urzedaskow....wystarcza odpowiednie dokumenty i tyle.

Ja naleze do ludzi ktorzy nie widza przeszkod w osiagnieciu czegokolwiek w zyciu bo wszystko da sie zalatwic, i smiesza mnie pogrozki "kilku odwaznych" ze nie kupie sobie pieska bo oni niechca jakby byli prezydentem, premierem i najbogatszym polakiem w jednym.

A i jeszcze dodam odpowiedz dla "AnglesDream": nie martw sie zadbam dobrze o pieska a pozatym norwegowie w ogole sie nie interesuja tak jak polacy swoimi sasiadami sa zupelnie obojetni przynajmniej ci ktorzy mieszkaja na obrzezach miasteczek, po lesie spaceruja 1000 roznych psow z roznymi wlascicielami i nikt nigdy sie nikogo nie pyta co to za pies itp. itd. nawet jak ma ktos latwo rozpoznawalnego rotweilera.

A co do tego kto mi psa sprzeda to bedzie to osoba jedyna rozumna ze wszystkich, bo odrazu zrozumie ze najlepiej dla pieska zalatwic odpowiednie papiery a nie zeby ktos inny mial dla mnie pieska kupic i niepotrzebnie go narazac na granicach bez odpowiedniego papierka. Przeciez kazdy z was wie ze jakbym chcial moglem niczego nie mowic....a zawsze moge wyslac kogos innego po pieska.

Last edited by XaedasKSP; 28-11-2009 at 01:49. Reason: dodalem odpowiedz
Old 28-11-2009, 01:17   #11
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
"biednemu" czyli głownie sobie, oczywiście Daiva, że tacy są i obawiam się, ze najmniejszym złem byłoby takie sprzedanie szczeniaka :/
Nie oszukujmy się, że gość nie znajdzie tego, czego szuka, byłoby naiwnością tak myśleć.
oi wiem, tylko ze mafia czuwa a internet swoje robi tez wiadomo do kogo pisal, i kto co powiedzial
Old 28-11-2009, 12:25   #12
Kamoszka
Ardal Conall

Kamoszka's Avatar

Send a message via Skype™ to Kamoszka

Quote:
A co do tego CV to brakuje w nim zdjecia :P A bez zdjecia moge zglosic sie gdziekolwiek i powiedziec ze chce kupic pieska etc. etc. i mieszkam w Polsce ale naszczescie nie bede musial tego robic bo sa jeszcze normalni hodowcy, ktorzy potrafia myslec o tym co najlepsze dla pieska i dla wszystkich a nie kierowac sie emocjami.
Obstawiam, że na którymś z tych zdjęc na bank jesteś (sądząc po adresie strony)
http://stupidnorwegian.com/
więc skończył się twój Norwegian Dreams o wilczaku.
Aha - mam mały apel - nie wracaj do kraju, bo z tego co widzę(czytam) to po rodzicach odziedziczyłeś gadanie zamiast pracę. Bo wiesz, wilczak to wymysł komunistów, a skoro rodzice przed nimi uciekali z Polski to może byc w domu nieciekawie...
Odpuśc sobie wilczaka i idz stanac pod Systembolaget, żeby w poniedziałek kupic sobie porządne 4% piwko i zalac smutki.
Old 28-11-2009, 13:19   #13
XaedasKSP
Junior Member

Dobra zacznijmy od pierwszego postu, aby wilczak mogl sie witac z "dzieckiem sasiadow" ktorego nie maja ale mniejsza z tym, to jeszcze musialby sobie biegac calkiem luzem po dworzu bez smyczy......a do tego nie dojdzie....inne psy tez lubia sie witac oczywiscie w mniej wylewny sposob ale jesli sa na smyczy to nigdy nie docieraja do objektu z ktorym by chcialy sie przywitac. Jakikolwiek by pies nie "podlecial" do dziecka to bylby podobny problem i dlatego wlasnie wymyslono prowadzenie pieskow na smyczy.

Co do kolejnych 3 postow no coz nawet nie ma ich po co komentowac.

Jesli chodzi o kontaktowanie sie z amabasada czy jakies perswadowanie norwegom czegos droga oficjalna to najlepszy sposob aby sobie poczekac 5 lat na odpowiedz w ktorej bedzie pisalo "niestety nie mozemy pomoc" Norwescy socjalisci teoretycznie byli przeciwko podatkowi od biodieslu, i co sie stalo....podpisali ustawe ze bedzie podatek od biodieslu jednoczesnie gadajac ze sa przeciwko temu tylko sie pomylili. I tak samo podpisuja te ustawy o pieskach w duchu socjalizmu co innego mysla, co innego mowia i co innego robia, zupelnie jak ich bliscy krewni komuszkowie. Chyba ze w 2013 zmieni sie rzad w Norwegii i FrP bedzie rzadzic, ale ja nie bede czekal w nieskonczonosc i liczyl na niepewne wybory. Bo jak cos chce to tak jest i zaden socjalista mi jeszcze niczego nie potrafil zabronic.

Z tego 30tys miasta jakies 50 maksymalnie osob mieszkajacych w okolicy bedzie moglo widziec mnie i psa. I naprawde maja cos takiego jak to ze ktos sobie kupil psa gleboko gdzies a na dodatek skad maja wiedziec co to za pies i w ogole pomyslec ze jeszcze na dodatek moze byc zabroniony. Jakby tak sie interesowali to by sie zaciekawili ze husky sasiadow siedzi caly dzien w ogorodku i wyje i wlasciciele sie nim nie zajmuja ale ludzi to nie interesuje a wiec czemu mialby ich zainteresowac moj wilczak ktory conajwyzej sobie bedzie wyl dla zabawy bo napewno nie bedzie cierpial na nude i niewybieganie z braku zainteresowania ze strony wlasciciela.

Co do falszowania dokumentu to nie jest to takie falszowanie jak np. wpisanie nierasowemu psu rasy albo zmiana rasy na inna ktora nie jest, bo przeciez kazdy pies tak naprawde jest mieszancem i jak ktos np. znajdzie psa bez papierow zadnych to automatycznie ten pies dostaje paszport mix nawet jesli wyglada jak rasowy jakiejs rasy.

A co do ostatniego postu to niestety rozczaruje sie autor w tym szukaniu zdjec A co do wracania do kraju to sie nie martw wrocic zamierzam nie pracowac tylko wydawac, a do pracy w firmie zatrudnie innych jak w dawnych dobrych przed komuszych czasach.

A co do wymyslow komuszkow to mogli sobie wymyslec co tylko chcieli ale nikt mi nie wmowi ze wymyslili wilka oraz stara wersje owczarka niemieckiego (zanim hodowcy zniszczyli ta rase hodujac psy o krzywych plecach i odchodzac od wilczego oryginalu) psa nie mozna "wymyslic". Tak samo ludzie niektorzy twierdza ze adolfik wymyslil swastyke i orla nad nia, a prawda jest taka ze nie wymslil nic tylko skopiowal pomysl z rzymian ktorzy orly ze swastyka mieli 2000 lat temu juz. Komuszki tez byly niezle w przywlaszczaniu sobie pomyslow i sobie przyznawaniu braw sa wielkie osiagniecia.

Co do systembolaget to jakos mi sie niechce jechac do szwecji a tutaj mamy vinmonopolet ktore jest kolejnym dzielem socjalizmu.....no ale mozna zawsze tak jak norwedzy produkowac samemu w piwnicy po to aby socjalista do kieszeni nie pakowac podatkow dopoki socjalisci nie straca wladzy.
Old 28-11-2009, 13:26   #14
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

AngelsDream's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream

Jest to fałszowanie, bo wiedząc, że rasa w danym kraju jest nielegalna wpisujesz mu w dokumentach mieszaniec, ale oczywiście na to też znajdziesz argumenty. Masz zamiar wybiegiwać swojego psa tylko na własnym terenie? No cóż, może się uda, a wilczaki i na smyczy mają swoje pomysły, ale oczywiście to tylko "nasze", Twój nigdy i przenigdy i absolutnie nie. To już wiemy.

Już mamy na forum takiego właściciela wilczaka, co mu polskie hodowle nie pasowały i kupił psa za granicą, żeby nie mieć hodowcy nad głową. Grzegorz zasłynął nie tylko genialnymi wpisami na forum, ale także oddaniem psa na szkolenie stacjonarne i twierdzeniami, że jego pies jest złośliwy, bo sika w domu, ale zawsze najlepiej być najmądrzejszym w całej wsi i powoływać się na to, że u innych pies ma gorzej. Jeśli tak kochasz psy, czemu sam nie zgłosisz władzom, że pies nie ma odpowiedniej opieki?

Last edited by AngelsDream; 28-11-2009 at 13:31. Reason: Dopisek.
AngelsDream jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 13:59   #15
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Jak bedziecie chcieli mnie zbanowac, to walcie, ale prosto a nie jak w innym przypadku pod jakims lipnym pretekstem, ale ja juz nie moge:

Quote:
A co do wymyslow komuszkow to mogli sobie wymyslec co tylko chcieli ale nikt mi nie wmowi ze wymyslili wilka oraz stara wersje owczarka niemieckiego (zanim hodowcy zniszczyli ta rase hodujac psy o krzywych plecach i odchodzac od wilczego oryginalu) psa nie mozna "wymyslic".
idioto, tak sie napaliles na wilczaka a nawet nie wiesz ze ta rasa zostala stworzona przez czechoslowackich komunistow do sluzby w strazy granicznej aby skuteczniej ja chronic? Dałeś dupy na całej linii, weź się wiecej nie odzywaj po prostu.
Old 28-11-2009, 14:00   #16
Fori
Junior Member

Jak dla mnie to jesteś WSPANIAŁY! (- to jest ironia gdybyś nie zrozumiał)
1. przyszły prawnik, który na wstępie zakłada falszowanie dokumentów swojego psa
2. pogardzasz Norwegami, obrażasz ich inteligencję i systemem prawny ale Skandynawowie mają opiekuńcze państwo,które zapewnia min. darmową naukę ale jak widać nawet uczyć Ci się nie chce skoro zakładasz przestępstwo w celu zrealizowania własnego chciejstwa
3. zadziwia mnie skąd masz taką wiedzę na temat sąsiadów i ich olewackiego stosunku do tego co zabronione - bo na pewno nie z autopsji
- możesz tu wiele pisać ale prawda jest taka, że Norwegowie mają mocno zakodowane przestrzeganie prawa i wszelkie formy łamania go zgłaszją natychmiast odpowiednim służbom - i nie uważają tego za donosicielstwo tylko za swój obywatelski obowiązek
3. Ty masz gdzieś dobro psa, bo Ty założyłeś sobie, że udowodnisz całemu światu że skoro postanowiłeś kupić wilczaka to go kupisz

Znasz polskie przysłowie "Na złość babci odmrożę sobie uszy"? Szkoda tylko że w tym przypadku ceną za Twoją młodzieńczą brawurę może być życie psa tylko że wtedy już nam o tym nie będziesz pisał
Fori jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 14:12   #17
XaedasKSP
Junior Member

Niezglosze wladzom ze husky nie ma odpowiedniej opieki poniewaz sa 2 mozliwosci.

1) wladze mialyby to gdzies ze husky powinny biegac i nie moga siedziec caly dzien w ogrodku.

2) Nawet gdyby zdarzyl sie cud i wladze nie mialy tego gdzies i sie pofatygowaly aby zabrac wlascicielom psa, to wlasnie ten biedny piesek w efekcie zostalby uspiony. A wiec lepiej niech sobie biedak siedzi w tym ogrodku niz mieliby go zabic dlatego ze wlasciciele sie nim nieinteresuja....

Bo socjalisci do takich problemow podchodza wlasnie w taki sposob, jak cos ze zwierzetemi jest nie tak to najlepiej zabic i po klopocie. Niewazne czy chodzi o dzikie koty w lesie, populacje losi w poblizu drogi samochodowej czy wilka ktory zjadl owce jakiemus rolnikowi postepowemu. Tyle ze zwykle na pierwszym miejscu u nich jest lenistwo a wiec jak moga nic niezrobic to najchetniej nie robia nic.

A co do tego kto wychodowal rase i po co to mogl ja nawet wychodowac sam Jozek Stalin, ale co niezmienia faktu ze to nie komuszki stworzyly owczarka niemieckiego i wilka karpackiego. A ze ludzie pracujacy dla komuszkow skrzyzowali te rasy tak iz powstal wilczak no coz, wszyscy ktorzy w tamtych czasach mieszkali we wschodniej europie oficjalnie byli zaliczani w pakiet komunistow jesli tylko cos wymyslili albo odkryli bo jak niechcieli to komuszki ich szybko przekonywali. Oczywiscie nie wiem czy ten kto skrzyzowal te dwa pieski nie byl komuszkiem z przekonania 100 %towym ale zeby je nawet sam wlodzio lenin krzyzowal to i tak by nie mogl powiedziec ze to on stworzyl psa conajwyzej doprowadzil dwa odpowiednie psy do rozmnozenia sie.

A co do ostatniego punktu to zgadzam sie ze norwedzy lubia skarzyc ale tylko na to czego zazdroszcza czyli np. jak sasiad ma lepszy samochod to zadzwonia na policje ze jedzie pijany (w 80 % przypadkow policja i tak sie nie fatyguje) itp. A np. psami juz sie nie interesuja tak bardzo, a juz napewno nie dociekaja skad jaki pies jest, najlepszym dowodem jest husky sasiadow ktory wyje sobie codziennie. Nikt tutaj niezazdrosci psa a wiec takze nikt sie tym nie interesuje tak jak interesuja sie wysokoscia podmurowki domu czy cena samochodu sasiadow lub ich zarobka na liscie podatkowej. Tak, tak norwedzy wymyslili nawet cos takiego jak lista zarobkow tak aby kazdy mogl wiedziec ile kto zarabia w Norwegii. Od najbiedniejszego do najbogatszego kazdego mozna sprawdzic na liscie podatkowej. Ale psami po raz kolejny to dodam sie nie interesuja....chyba ze ktos by sie pochwalil ze ma super championa uniwersum z 1000 medali to by zaraz zaczeli zazdroscic i sie interesowac ale tak to nie.
Old 28-11-2009, 14:25   #18
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Nawet gdyby zdarzyl sie cud i wladze nie mialy tego gdzies i sie pofatygowaly aby zabrac wlascicielom psa, to wlasnie ten biedny piesek w efekcie zostalby uspiony....
...Bo socjalisci do takich problemow podchodza wlasnie w taki sposob, jak cos ze zwierzetemi jest nie tak to najlepiej zabic i po klopocie.
I wlasnie dlatego zaden odpowiedzialny hodowca nie sprzeda Ci psa, tymbardziej na lewych papierach.

Quote:
A co do ostatniego punktu to zgadzam sie ze norwedzy lubia skarzyc ale tylko na to czego zazdroszcza
Nie znasz na tyle ludzi, zeby na 100% stwierdzic, ze jeden z nich nie pozazdrosci Ci wilka...

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 16:48   #19
Katka
Junior Member

Katka's Avatar

Quote:
A co do tego kto wychodowal rase i po co to mogl ja nawet wychodowac sam Jozek Stalin, ale co niezmienia faktu ze to nie komuszki stworzyly owczarka niemieckiego i wilka karpackiego. A ze ludzie pracujacy dla komuszkow skrzyzowali te rasy tak iz powstal wilczak no coz, wszyscy ktorzy w tamtych czasach mieszkali we wschodniej europie oficjalnie byli zaliczani w pakiet komunistow jesli tylko cos wymyslili albo odkryli bo jak niechcieli to komuszki ich szybko przekonywali. Oczywiscie nie wiem czy ten kto skrzyzowal te dwa pieski nie byl komuszkiem z przekonania 100 %towym ale zeby je nawet sam wlodzio lenin krzyzowal to i tak by nie mogl powiedziec ze to on stworzyl psa conajwyzej doprowadzil dwa odpowiednie psy do rozmnozenia sie.
Po pierwsze wilk i ON to nie dwie rasy tylko dwa różne gatunki zwierząt.
Po drugie żadna rasa nie powstaje tak łatwo - wystarczy skrzyżować dwa "pieski" i gotowe... to jest proces wieloletni. Poczytaj sobie historię rasy na wolfdogu - to był długi proces, a zapoczątkował go wojskowy eksperyment. Wilczaki były głównie hodowane w wojskowych stacjach hodowlanych, a nie przez jednego człowieka, ciężko oczekiwać, że osoby służące w wojsku za czasów komunistycznych nie wyznawały tej ideologii.
Katka jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 14:17   #20
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by Fori View Post
Jak dla mnie to jesteś WSPANIAŁY! (- to jest ironia gdybyś nie zrozumiał)
1. przyszły prawnik, który na wstępie zakłada falszowanie dokumentów swojego psa
2. pogardzasz Norwegami, obrażasz ich inteligencję i systemem prawny ale Skandynawowie mają opiekuńcze państwo,które zapewnia min. darmową naukę ale jak widać nawet uczyć Ci się nie chce skoro zakładasz przestępstwo w celu zrealizowania własnego chciejstwa
3. zadziwia mnie skąd masz taką wiedzę na temat sąsiadów i ich olewackiego stosunku do tego co zabronione - bo na pewno nie z autopsji
- możesz tu wiele pisać ale prawda jest taka, że Norwegowie mają mocno zakodowane przestrzeganie prawa i wszelkie formy łamania go zgłaszją natychmiast odpowiednim służbom - i nie uważają tego za donosicielstwo tylko za swój obywatelski obowiązek
3. Ty masz gdzieś dobro psa, bo Ty założyłeś sobie, że udowodnisz całemu światu że skoro postanowiłeś kupić wilczaka to go kupisz

Znasz polskie przysłowie "Na złość babci odmrożę sobie uszy"? Szkoda tylko że w tym przypadku ceną za Twoją młodzieńczą brawurę może być życie psa tylko że wtedy już nam o tym nie będziesz pisał
Podpisuje sie pod kazdym zdaniem!
Czterema konczynami.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules