|   |   | 
| 
 | |||||||
| Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  26-11-2009, 09:47 | #1 | 
| Junior Member Join Date: Dec 2003 
				 |   

Hanko, tak úplně přesně to není. Alaskán neboli alaskan racing dog vznikl původně z indiánského psa přikřížením různých plemen jako ohaři nebo chrti (může tam být i klasická husky, ale ne moc).ESP byl vyšlechtěn z německého krátkosrstého ohaře, pointra a greyhounda + alaskan. Tato 2 plemena se mezi sebou více či méně kříží (záleží na tom, na co toho psa chcete). O tom něco vím, mám jich 15 doma...... A ti psi co jsou na tom videu, je tak 60% alaskán + 40%ESP (procenta samozřejmě můžou být jinak, soudím pouze podle vzhledu a hlavně srsti)
		 | 
|   |   | 
|  26-11-2009, 11:38 | #2 | 
| Senior Member |   

takhle to je pod videem v diskuzi.
		 | 
|   |   | 
|  26-11-2009, 13:55 | #3 | 
| Junior Member Join Date: Dec 2003 
				 |   

Hanko, já se s Tebou tady nebudu dohadovat o tom, co je to za psy. Pouze sem reagovala na předchozí dotaz. Proč to nenapsat, když to vím. Nehledě na to, že ten majitel se jmenuje Heini Winter z Německa - několikanásobný vítěz Alpen Trailu. Pár štěňat po jeho psech by mělo být dokonce i u nás v ČR, takže opravdu vím, co to je za psy. Podobní mi štěkají na "dvoře"
		 | 
|   |   | 
|  26-11-2009, 14:00 | #4 | 
| Senior Member |   

Vždyť o nic nejde, já se nedohaduji, jen přepisuji co si pod videem může každý přečíst.
		 | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |