|
|
|
|||||||
| Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Nasze tez wyją ok. 6 rano
i oczywiscie syrena karetki tez dziala na nie tak samo ale jest cos czego nie rozumiem , nasz Jotun gdy słyszy prace piły albo wiertarkę gdzies w oddali tez wyje ,ciekawe co dla niego znacza te dzwięki
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Jeszcze jedno - Jotun wyje jednostajnym glosem a Tajga na przemian wyje i popiskuje przy czym wykonuje pod koniec wycia śmieszny taniec wokół Jotuna a wygląda to tak....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
O to to ! Zobacz, ze odciagnięcie warg, uszy, pokazują zachowane submisyjne. Właśnie podobnie zachowywał się Shirek- bez szaleńczej gonitwy bo przy ulicy psy były na smyczach (i bez wcześniejszego wtórowania) .Ale tak to wyglądało . Super, dzięki za fotę
p.s. było jeszcze lizanie po pysku... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Baaj nie wyje na karetki ani inne syreny - za to wyje ze mną, ale tylko, jeśli wychwycę odpowiedni humor. Na puszczone z komputera dźwięki reaguje przeróżnie - raz uciekł pod stół, gdy usłyszał wycie jakiegoś samca - przewodnika stada wilków z zoo. Lubi w trakcie poszczekiwać i zmieniać tonację. Celar patrzy na to, jak na cyrk z zagraicy.
Najładniej Baaj wył w Krakowie w towarzystwie Blitz, Inti i dzwonów kościelnych. Niestety w żadnych innych warunkach już się nie skusił na takie arie. Myślę, że wycie oznacza wiele rzeczy, ale generalnie kojarzy mi się raczej ze skrajnymi emocjami u psa.
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Reakcja jest taka jak jakosc nagrania i dzwiekow... Bure zawsze reaguja na filmy pryrodnicze o wilkach. Ale roznice widac glownie przy horrorach o wilkolakach - reaguja jedynie na naturalne odglosy. Warczenie "nieprawdziwe" (robione "sztucznie") ich nie rusza...
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
U nas Bure maja wycia na rozne okazje...
Raz czy dwa razy w ciagu dnia jest oglaszanie "tu jestesmy", ktore slychac kilka kilometrow dalej... Wieczorami, lub gdy cos sie dzieje jest odpowiadanie na wycie innych psow (dzieki nauce Burych mamy tu w okolicy cala bande wyjacych ONow, prawie ONow i kundelkow - roznie im to wychodzi, nie potrafia zaciagac tak jak Bure, ale staraja sie jak moga Najpiekniejsze, ale scinajace krew w zylach jest 'wycie samotnego wilka'. Gdy Bure zostaja same, lub gdy zostaje jeden pies rozpoczyna koncert przywolywania. To smutne, trwajace baaardzo dlugo przejmujace wycie.
|
|
|
#8 |
|
K-Lee Family
|
Tylko K-lee wciąż nie wyje... Kuilka razy dziennie słyszy pod oknem karetki, wozy policyjne, strażackie, tylko czasem podniesie głowę ale nigdy nawet nie próbowała wyć. Na filmach tylko kiwa głową i "dziwi się", ale dźwięków nie wydaje żadnych. Przy wyjących wilczakach kręci się, dziwi się i czasem szczeknie, ale wyć nie chce...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ardal Conall
|
Quote:
tylko, że ja nie wiem co ja mu wtedy mowię w tym wilczym języku A co do filmów - na Imbusa zareagował tak, że zaczął kręcic głową i sie dziwic, ale mamy jeden nagrany film z National Geografic o wilkach i na nie Ardal reaguje, zwłaszcza na moment jak stado zajęło terytorium innego stada i wyje, oraz moment nawoływania innych osobników. Widac dobra jakośc nagrania
Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie. Last edited by Kamoszka; 21-11-2009 at 18:17. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Plessowy wilczak
|
A Astarte wcale nie wyje
|