Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Setkání a cestování

Setkání a cestování Velká a malá - oficiální a soukromá.. Jak a kam cestovat s vlčákem...

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2009, 02:07   #28
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by yzengrin View Post
..v první řadě, když vidím, že můj pes někoho obtěžuje, navíc mne dotyčný na to i upozorní...tak s tím jako majitel něco dělám. Já jako majitel, mám za psa zodpovědnost, za to, jak se chová. Jestliže nechám psa dělat co chce a nedbám upozornění okolí, tak se nemůžu divit za různé reakce.
Stejně, jako když mého psa podle mého už dost nepřiměřeně dlachní jiný pes, a majitel nereaguje na opakované prosby - žádosti, aby si psa usměrnil, taky situaci vezmu do svých rukou.
....když si Sofa hraje, pere se s jiným psem, "pozoruju" mimo jiné majitele psa, případně upozorňuju předem, že kdyby to podle něj bylo na jeho psa příliš (nebo na majitele samotného) ať mi hned řekne.
Jani a Sofi
V první řadě mě dotyčný na nic neupozorňoval, ale provokoval psa rukávem od bundy. Dělalo mu moc velkou radost, že ho jeho fena brání a útočí na mého psa. Jinak psi sami si hráli v pohodě, ale tohle bych od někoho kdo má taky ČVčko nečekal. Proto jsem asi ani nezareagoval adekvátně. Jenže Marek to ví asi líp, protože si jistě celý večer výborně pamatuje a ty se ho ještě zastaneš... taky bys asi nebyla nadšená kdyby někdo sundal z ramene vodítko a začal ti Sofču mlátit za to, že ji vybídne ke hře a ona se nechá.
Undertaker jest offline   Reply With Quote

Posting Rules