|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() A CzW? Pies-morderca komunistycznego systemu w Czechach? Wykorzystany? Nie, CzW zawdzieczaja temu systemowi istnienie... ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Igienator! Właśnie ze względu na II wojnę światową napisałam "znowu"... Uwielbiam owczarki niemieckie /te starszej daty -jeszcze tak nie "popaczone"/ i dlatego jest mi przykro, że były wykorzystywane przez tak haniebnych ludzi. Z Peronówki! Fili ani razu nie nazwałam faszystowską rasą/ ![]() ![]() Czy ja nazwałam mojego ulubionego hybryda psem-mordercą??? Czy stwierdziłam, że owczarki wykorzystywane są TYLKO do wrednej roboty??? Mnie tylko do szału doprowadzają ludzie, którzy do podłych celów wykorzystują cudowne istoty, jakimi są psy! A Evita Peron jest jedną z tych osób, których szczerze nie znoszę /ale to inna bajka ![]() Wszystkiego dobrego z okazji 11. listopada! P.S. Swoją drogą "Adolfek" miał gust i znał się na psach /chyba, że to też wybór spowodowany sentymentem regionalnym..../ ![]() Last edited by Puchatek; 11-11-2009 at 11:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() Wyobrazasz sobie tego pana z np. psem rasy polskiej? ![]() ![]() A owczarek niemiecki-to brzmi dumnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
VIP Member
|
![]()
Odpowiadam, ale potraktuj to jako DYSKUSJE... Taka troche z przymrozeniem oka... To NIE JEST atakowanie z urtytymi podtekstami....
![]() Quote:
![]() Nie interesuje mnie tutaj polityka - nie interesuje poprawnosc: jedno jest pewne - czasem mordercami sa ci, ktorzy ukrywaja sie pod przykrywka demokracji... Z tym, ze niektorzy maja lepszego PRa... Quote:
![]() ![]() Z drugiej strony pomysl: czyz nie ma lepszego psa (lepszej rasy) dla wszystkich systemow w stylu nazizm/komunizm/czy co tam chcecie niz owczarek niemiecki.... ![]() ![]() ![]() Ja go tak nazwalam... ![]() ALE ten podly komunizm stworzyl rase, przeprowadzil selecje, jakiej zaden inny "demokratyczny" kraj starej Europy przeprowadzic nie potrafil. Porownaj sobie chociaz wilczaki i Saarlosy. Wilczaki stworzone w Czechach za Zelazna Kurtyna to rasa spelniajaca swoje zalozenia, rasa udana. Demokratyczne Saarloosy stworzone w Holandii w demokratyczny sposob to zwyczajna pomylka hodowlana. Owczarki - te hodowane w DDRze byly pieknymi, zdrowymi psami z doskonala psychika. Po upadku komunizmu postawiono jednak na owczarki "demokratyczne" - zdegenerowane, przekatowane, szczekliwe "cus" z Niemiec Zachodnich.... Niektore systemy sa ZLE, ale jesli chodzi o psy to potrafily zrobic kawal dobrej roboty... ![]() Quote:
![]() Zerknijmy tez na eugenike - kojarzy sie z Niemcami i czystkami etnicznymi, ale czyz jej prowadzaniem nie zajmowali sie sami Amerykanie i to o wiele wczesniej niz na ten sam pomysl wpadli Niemcy? Czy najdluzej tego systemu "hodowli ludzi" nie prowadzila tak demokratyczna Szwecja...? Czy eugenika nie jest obecne najbardziej promowanym, bo tez najlepiej sie sprawdzajacym systemem hodowli psow? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Wyobrazasz sobie tego pana z np. psem rasy polskiej?
Narvana! Ale zajefajnie wyglądałby z naszym owczarkiem...nizinnym! ![]() ![]() ![]() Ale wyjątkowo mógłby pokochać canaan dog'a -izraelski piesek dla prawie rasowego aryjczyka ![]() A dla pani P. nagi piesek inka -przy jej ciągotach do futerek, te urokliwe psinki mogłyby czuć się bezpiecznie... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
love and terror
|
![]()
hiehiehiehie, przyznaje Ci racje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]() Last edited by Palpatine; 11-11-2009 at 23:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
A cóż ten "nacjonalny" wilczurek taki chudzieńki?
Czyżby po jakimś obozie... w szkole przetrwania? A słodka Eva, zapewne, z klasycznym psem komunistycznym /#8 ![]() -terrierem czeskim! Chyba, że to scottish terrier.../ale, czy Dolfi by na to pozwolił?/ .............. Cholera, jakie ładne to drugie zdjęcie -dobry fotograf /H.Hoffman?/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Pieknie zbudowany wilczak.. no gdyby jeszcze nie te zebra i czarna maska...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
" Hitler lubił psy, zwłaszcza owczarki niemieckie (boksery uważał za rasę „zdegenerowaną”), które lubił kontrolować i dominować nad nimi. Podczas I wojny światowej zaprzyjaźnił się na froncie z białym terierem wabiącym się Fuchsl, który zabłądził i przeszedł przez linię wroga. Później, gdy jego oddział musiał się przenieść i nie można było znaleźć Fuchsla, Hitler bardzo nad tym ubolewał. „Tak bardzo go lubiłem” - wspominał - „on słuchał tylko mnie”. Hitler często nosił ze sobą pejcz i czasem używał go do bicia swego psa w okrutny sposób, podobnie jak robił to jego ojciec wobec własnego psa. Podczas II wojny światowej, przebywając w kwaterach głównych Führera, Hitler zaprzyjaźnił się z Blondi, suką rasy owczarek niemiecki. „Lecz zarówno ze swymi psami, jak i z każdym człowiekiem, z którym wszedł w kontakt” - pisze Ian Kershaw - „wszelka relacja była oparta na dominacji i podporządkowaniu”." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
>Pieknie zbudowany wilczak.. no gdyby jeszcze nie te zebra i czarna maska...
![]() Przepraszam, Margo, czy "mówisz" o tym jenocie czy o "niskiej kanalizacji" ze sterczącą "antenką" koło tek miłej pogodnej pani?.................. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|