Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2009, 15:58   #38
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Nebo že Alaska by bylo oficiální jméno feny, na kterou se doma vlastně volá úplně jinak?
V tom případě by ale byly zase špatně údaje v papírech z českého registru, a to jistě nejsou. A Jindra Jedlička nikdy na svoji Ave Lupo Mutara nevolal "Alasko!", ale "Evo!".
A jede se vesele dál - Sanika Passo del Lupo už má potomky. A rodokmen se postupně pěkně plní... Tak se z českého "pokusu" dělají čistokrevná štěňata ČSV v Itálii (aby nedošlo k omylu, bezpochyby je v Itálii drtivá většina chovatelů ČSV, kteří mají - aspoň zatím - u svých odchovů rodokmeny bez jakýchkoliv záludností).
Záhadné Alasky, podivné změny majitelů - viz. Audrey: Pochopím stav, kdy pes žije u někoho a majitelem je oficiálně stále jeho chovatel, ale tady je to naopak - fena je stále u své chovatelky v ČR (tedy u té, na jejíž CHS byli kříženci zapsáni, ne že by tam byli skutečně odchováni) a - nyní prý již bývalé - majitelky (aspoň tomu nasvědčuje to, že se s ní pořád někde ukazuje, je toho plný Svět psů, PPČ, různé psí servery atd.), ale majitele má údajně v Itálii, kde na ní byl už na počátku r. 2007 odchován vrh (jeden pes), který má ale aspoň v rodokmenu Audrey, ne nějakou smyšlenou fenu. Ale proč zase v Itálii?
Vzpomenu jednu "odpověď", která se dříve dostala snad každému, kdo se na křížence zeptal: Co proti nim máte? Tak tedy - já proti nim nemám nic a jako pokus, tak jak byl deklarovaný ve zdůvodnění zápisu, podle mě toto může být i přínosem (což říkám prakticky od začátku). Vadí mi ale to, že od prvopočátku se tento pokus odehrával za prapodivných okolností, doprovázelo ho tajnůstkaření, lži, neochota se bavit o skutečných cílech a záměrech. A co se děje kolem kříženců dodnes mě jenom utvrzuje v tom, že se zřejmě ze strany některých lidí nejedná a ani nikdy nejednalo jen o "pokus ke zjištění dominance vlka na utváření kyčelních kloubů" a že od začátku věděli, že se nebudou řídit tím co bylo napsáno dále, totiž že "se nepočítá s využitím těchto kříženců v čistokrevném chovu", ale pouze "s využitím poznatků" z tohoto pokusu, jak to deklaroval pan Hartl ve svém zdůvodnění zápisu kříženců do registru zaslaném ČMKU.

Karel Skoupý
alexa jest offline   Reply With Quote

Posting Rules