![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Strumenti della discussione | Modalità di visualizzazione |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
ubicazione: Chtelnica
|
![]()
no mam tu z toho riadny mis ams raz hovorí niekto tak druhý inak, dakujem oskarovi ze vlastne namiesto mna sa snazi usmernit temu k tomu coho s atýka a v com by som rad mal jasno,a myslim ze aj iný ludia v tom chcu mat jasno. moj dojem je teraz taky ze mlady chovatelia alebo amjitelia psov, co by radi chovali nevedia co si vlastne mozu dovoli resp. ze si mozu dovolit vsetko pokial s tým bude druha strana suhlasit.
moze mi niekto povedat ze mam sa informovat najprv v klube so zodpovedným, (a ked pride k tomu ze budem mat chovnu suku urcite pojdem) ale chcel som len vyuzit moznost dostupnosti informacii cez internet co je jednoduchsie a casovoa financne vzhodnejsie. nuti am to hladat chyby a riesenia. ma KCHCSV SR nedostatky alebo ma medzeri v stanovách a iných dokumentoch týkajucich sa chovu? alebo su to len chyby v doslednosti alebo kontrole ci uz psov alebo chovatelov? toto su veci ktoré sa podla mojho daju zmenit, ak sa niekomu pravidal nebudu pacit nikto ho neniti chovat toto plemeno!!!!!! samozrejme ze treba zemny logicky odovodnit ze su len pre prospech ci uz chovatelov alebo samotneho plemena. A co je väčší dovod ako prospech plemena a spravne fungovanie organizacie ktore je garantom a zodpúovedným čislo 1!!!!! Ak niekto chce v beznom zvote neico robit vzdy je obmedzeny pravidlami nie? ci uz je to skola, praca, alebo len obycajny zivot v rodine. a hlavne ,aby som tolko neobkecaval, unika mi logika! krizi sa podla mna V SULADE S DAN7MI PREDOPISMI lebo sa chce dosuihnut ideal standardu-zdravie+povaha+exterier+++neviem co.viem ze sa tu bavim o kvante ludi ale preto by mal kadý vźdy nieco podobne ako toto co som nasiel ja na internete oznamit kompetentným nech sato presetri normalne nie len sa roykecat maminternetovom fore, to som chcel dosiahnut. .preco potom je nieco ako chovatelský plan kontrola chovu poradca chovu, a pod. veci? mali by byt predsa respektovaný! a co sa týka rozporopv medzi zahranicim a namy aj to su veci podla mna ktoré sa daju zmenit nie? sme zakladatelom spolu s ceskou republikou,a sme garantom, ak niekto chce mat niekde psa tak mu prikupe predlozme papier s jeho povinnostamia zodpovednostou ktorých porusenie moze byt nejakým sposobom sankciovatelne! a udajme tieto poziadavkz co zmeny ciajko to nazvat aj vyssie do F.C.I(nieco podobne ako som pochopil z clanku od Margo Peron) aq chcekl by som hlavne aby o takýchto veciach bolo hovorene otvorene aj na stretnutiach ci schodzach kde su ludia ktorý sa mozu k tomu vyjadrit popripade predlozit nazor klubu a pri anjlepsm pristupit k oficialnym zmenam tam kde treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Přesně tak. Ideální stav: všude povinný rtg a pokud možno identická bonitace. Jenže to je utopie.........
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
http://www.tobrok.sk
ubicazione: Nitra - Mojmírovce, Slovakia
|
![]()
stále nebola zodpovedaná otázka - na základe čoho bola udelená tá výnimka? nemá to náhodou odobriť aj klub, že "áno, je to nechovný pes, ale veľmi jeho krv potrebujeme, preveríme, či je zdravý a vyberieme mu vhodnú partnerku, budeme to sledovať" a nie niekto si povie "ja chcem s týmto psom kryť a aj budem a už dáko si výnimku vybavím". či to je len moja naivná domnienka?
ja ako začínajúci chovateľ mám veru zmiešané pocity a neviem, či toto je správny smer, ktorým by sa plemeno malo uberať. už sa teším na schôdzu KCHČsV SR a dúfam, že tieto veci tam budú prejednané a niečo sa aj porieši.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Lenze Edit chova v Madarsku, platia pre nu pravidla v Madarsku a nas klub do toho nemoze povedat nic, tak ako nemoze povedat nic na to co robia v Taliansku, Francuzsku atd. Ak si v Madarsku vybavovala povolenie, tak to schvalovali madarske prislusne organizacie...
![]() |
#5 | |
http://www.srdcervac.wbs.
ubicazione: Unhošť - Nouzov
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
http://www.tobrok.sk
ubicazione: Nitra - Mojmírovce, Slovakia
|
![]() Quote:
hold, medzinárodná soplupráca by IMHO mala byť samozrejmá v takýchto prípadoch... ale to sú už predstavy ružového sveta...
![]() |
![]() |
#7 |
http://www.srdcervac.wbs.
ubicazione: Unhošť - Nouzov
|
![]()
To je myslím nereálné. Iniciativa musí vzejít od chovatele. Jestli Edit Hrona chtěla použít, zažádala o vyjímku a byla jí povolena, bere veškerá rizika na sebe. Já osobně bych do toho asi nešla, svým způsobem edit obdivuju.
Ultima modifica di CDaniela : 10-23-2009 a 01:58 PM |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
p.s. co ja chtela povedat. Moze pozrimi na to co same robimi, bo my tez nie si sviate ludia. Ultima modifica di wolfin : 10-23-2009 a 02:07 PM Motivo: p.s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
to je ako pryklad:
ja to vidim len to, ze te ktere tu pisou ze zle uzyvat Hrona vidit LEN to P14 a viacej nic. Smutno, ked takie lude potom budet a chovat a budet pozerat len na P1 a viacej ne. to uz je tmave buduce pro plemeno, ked budet takie chovatele na P1 a bez rozumu. Ultima modifica di wolfin : 10-23-2009 a 01:56 PM Motivo: ps |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|