![]() |
![]() |
|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Problém je v tom, že jak Margo píše, tyto výsledky se právě do PP zapsaly.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Aha Z toho co psal Karel jsem pochopil, že Czambor v PP má bonitaci v Jevišovicích. Jestli existuje jiný pes, který ji má zapsanou v PP, tak potom by bylo na místě to řešit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Czambor má v PP Jevišovickou bonitaci, ty papíry jsem viděla na vlastní oči. Krom toho má ještě bonitaci z Polska (tu jsem neviděla) a nově ze Slovenska (tu jsem viděla osobně). To jen k němu konkrétně. O ostatních nevím.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Tak pokud má v PP Jevišovickou, tak ostatní "bonitace" (slovenskou o týhle škatule neřadím, ale když je zapsaná Jevišovická, tak je taky na vedlejší koleji) jsou fajn socializace.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Tobě trochu uniká podstata problému. Nejde o to, že pro zábavu objíždí bonitace, to nikomu nevadí. Jde o to, že se tu možná někdo snaží bonitovat "načerno". Případný majitel feny třeba nepozná (nebo nebude řešit) jestli je bonitační kód v PP krycího psa pravý a podobně. Je to tak trochu pokus o "legalizaci" možná vadných psů. Něco jako praní špinavých peněz....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ale tak se nehádejte. Moniku nepřesvědčíte, ona dělá vše legálně a nejlíp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Tak nějak mi to fakt uniká... bonitační karty si může udělat kdokoliv, napsat si tam taky cokoliv, ale pokud se neví o případu, kdy by měl pes takovou "bonitaci" zapsanou v PP, tak to snad může být všem ukradené. Nějak mi nedochází jiná možnost, než bonitace zapsaná do papírů normální legální cestou nebo "bonitace" zapsaná v PP (tady se konkrétní případ pokud vím nenašel) neoprávněně. U nás a na Slovensku je snad oficiální bonitace potřeba ke krytí a předpokládám, že krytí někdo schvaluje (a ten někdo obvykla zná populaci dost dobře), takže by se na zvíře s neplatným záznamem v PP přišlo. Nebo kde to má mezeru?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Podle tohoto textu předpoklám, že se někdo snaží posuzovat ostatní metodou: " Podle sebe soudím tebe! " Chápu, že většina lidí má pohled na svět takový, v čem vyrůstá a jak se on sám chová k ostatním a jakým způsobem on sám proplouvá životem. O jaké bonitaci " na černo " a legalizaci vůbec mluvíš ???? V POLSKU JE LEGÁLNÍ CHOVAT A CHOVÁ SE NA PSECH BEZ BONITACE! BONITACE JE JIM NA NIC ! Stačí toto vysvětlení? Last edited by Monika; 19-10-2009 at 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
No někdo bonituje u sebe v Klubu a někdo holt oblíždí různé partičky po Evropě a snaží se dělat "české bonitace". Jak jsem již psal, je zajímavé, že tihle lidé se účastní akcí vždy nějaké skupinky, která se odtrhla od místního Klubu nebo hlavní skupinky chovatelů a majitelů v té které zemi.
PS : Jinak Monika nám nějak zapoměla reagovat na téma o italské žádosti o garanta plemene http://www.wolfdog.org/forum/showthr...498#post244498. Žeby Ing. Hartl prozradil veřejně něco, co neměl ... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
Hrobníku, to by ti nemělo být ukradené. |
|
![]() |
![]() |
![]() |