|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Bo jeżeli nic konkretnego, to może faktycznie na razie szkoda nerwów? |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
Wet na spokojnie, że będziemy kontrolować, za tydzień i za dwa robimy EKG a jeśli się będzie powtarzać to nas wyśle do jakieś kliniki do Krakowa albo do Warszawy na Holtera ( to chcę zobaczyć jak Astarte będzie przez cały dzień biegać z kabelkami na brzusiu i łapkach Ja wiem, że przedwcześnie panikuję |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Przeszukałam dogomanię, ale niestety ludzie rzadko kiedy nadają wątkom sensowne tytuły... W bonusie dowiedziałam się, co ma Celar - kichanie zwrotne Oo" Mam nadzieję, że u was skończy się tylko na strachu i ewentualnych badaniach.
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Poszukałam informacji o tym w moich mądrych książkach
, ale na razie niewiele znalazłam. W książce " Praktyka kliniczna: Psy" jest jedynie interpretacja EKG i garść informacji. Blok przedsionkowo-komorowy II stopnia jest tylko opisany tak: "Jeżeli niektóre z pobudzeń zatokowych nie zostaną przewiedzione przez przedsionki, mówimy o bloku przedsionkowo-komorowym II stopnia." Za to więcej jest o bloku przedsionkowo-komorowym III stopnia: "Przy całkowitym bloku przedsionkowo-komorowym (blok III stopnia) dochodzi do całkowitego przerwania przekazywania pobudzeń z przedsionków do komór. [...] W takich przypadkach występują typowe objawy niedokrwienia mózgu: utrata świadomości i ataki epileptoidalne. Całkowity blok przedsionkowo-komorowy występuje bardzo rzadko." Wiem, że to mało, ale niewiele jest informacji akurat o bloku przedsionkowo-komorowym II stopnia. Oczywiście poszukam w innych książkach, w tej też sprawdze dokładniej, jak coś znajdę to napisze.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Plessowy wilczak
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
a te wyłysiałe łapki jak zdiagnozowano?
znalazłam przyczyny bloku p-k. przepisać? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Plessowy wilczak
|
Łapki dalej nie zdiagnozowane, ale leczone
Jedyną przyczynę jaką znam to nadmierna stymulacja nerwu błędnego, więc jeśli masz coś jeszcze to bardzo poproszę |
|
|
|
![]() |
|
|