|
|
|
|||||||
| Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Podobna historka, podobne tema:
Sel jsem tuto sobotu s Kippem (14mes CV pes) takovy maly dogtrek cca 30km kolem Berouna. V lese byl lehky poprasek a krome obcasnych poryvu vetru bylo nadherne slunecne pocasi. Po par kilometrech, kdyz jsem uznal ze se hafan nestydi a obstojne tahne, jsem mu dal svobodu a vypnul ho ze snury. Radostne si behal tam a zpet, zatimco ja jsem pokracoval ve sviznem masirovani. Kipp byl ode me asi 10 metru, kdyz tu nahle jsme oba soucasne spatrili dva burty povesene asi 1,5 m vysoko na vetvi blizkeho kere. Kipp byl samozrejme rychlejsi, burta si i pres me varovani ulovil a nez jsem stacil vyhruzne dobehnout a zarvat tak prvniho "vdechnul" Hodne jsem se rozcilil Sebral jsem burta a zacal nacvicovat privolani v situaci kdy pes vi ze neni vse O.K. Takové to: pocem at ti to muzu vysvetlit Kdyz se to po chvili podarilo. Precijen toto nacvicujeme nyni v puberte, velmi casto. Zacal jsem nacvik odmitani burta. Nabizel jsem mu ho se slovy: Vidis to? Chces to zkusit? OPOVAZ SE!! Kipp citil ze burt je moc dobry (i kdyz doma v zivote zadnou uzeninu nemel) ale na druhou stranu zna muj ton hlasu a tak se osival a radeji odvracel cumak pryc. Sikula. A TED PRIJDE TO NEJLEPSI: V tu chvili, kde se vzala, tu se vzala, jakasi pani, ktera na me najednou celkem vazne zacala: Ten burt, kterym krmite toho psa je vas? JA (celkem nevrle): NE, ten je lesni. ONA: Tak teda pane, to ste ho nemel brat! ten je nas! My to tady rozvesujeme pro deti! takhle nam kazite hru! (upozornuji ze jsme byli v beznem lese) JA: Hmm, tak ja z toho mam obrovskou radost (ironicky), ze muj pes nasel zavesenyho burta v lese. Co myslite ze ted delam? snazim se ho naucit aby si toho nevsimal, mimochodem, to je vybornej napad veset detem burty v lese na strom (opet ironicky) Pani byla jeste vic rozcilena a u me to vyvolalo opacnou reakci, prestal jsem se bat ze ten prvni burt mohl byt otraveny (kdyz byl pro deti) a zacal jsem se smat, do jake situace se clovek muze v lesich u Berouna v polovine ledna dostat Pani jeste neco brblala, ale ja vzal Kippa a mazali jsme ukrajovat dalsi metry a kilometry nasi tury.A druhej burt? Zustal tam pro srnky
|
|
|
|
![]() |
|
|