|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Odczyn się zdarza i nie ma prostej zależności miedzy jego wystąpieniem a chorobą. Możesz w ogóle nie znaleźć kleszcza lub śladu po nim a choróbsko mogło się przyplątać ;(
Do weta się przejdźcie- zawsze warto. I obserwujcie. A my potrzymamy kciuki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Moja Jadiel miała kleszcza na uchu był już dosyć spory jak go wyczaiłam od razu pozbyłam się paskudy a na jej miejscu została wyraźna opuchlizna z zaczerwienieniem i dosyć duży bo wielkości 5 złotówki brak włosów po kilku dniach wszystko wróciło do normy
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Hej
Jejku Bożenka pisz co z małym? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wilkokłak
|
Wszystko w porządku.
Dzięki za okazane zainteresowanie. Właśnie byliśmy u weta. Ponoć takie "cóś" to normalne po kleszczu. Należy tylko patrzeć, czy nie czerwienieje i się nie powiększa. Póki co ani jedno, ani drugie, więc myślę, że możemy spać spokojnie. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wilkokłak
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Licho nie śpi...
|
No i w tym roku nas dopadło...
Przedwczoraj wieczorem Licho jeszcze biegał wesolutki na spacerze (pomimo zabezpieczeń złapał aż pięciu krwiopijców Dziś zrobiliśmy badania krwi ale strzał był trafiony, rano gorączki już nie było, apetyt też ciut lepszy i przetrzepał April skórę bo się krzywo patrzyła... Mam nadzieję, że powikłań żadnych nie będzie i na kilku dniach kroplówek i antybiotyków się skończy... Oglądajcie po spacerach psiaki bo nawet zaobrożowane i spsikane łapią kleszczyska, a wpijają się czasem w takie miejsca, że trudno je znaleźć. |
|
|
|
![]() |
|
|