Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2009, 19:42   #26
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
hmm... a może mi ktoś powiedzieć czym się różnią poszczególne karmy z tej firmy? Bo ja nie widzę jakieś szczególnej różnicy... I nie wiem którą miałabym wybrać dla naszej małej.
Ja najpierw wybieram typ karmy.... Obecnie ograniczylam sie juz wylacznie do tych bez zboz (choc Royalke tez psy chetnie jadly i dobrze wygladaly... Jednak kupuje ja obecnie sporadycznie...)
Wiec w gre wchodza Orijen, Taste of the Wild, Timberwolf, Wolfsblut i teraz rowniez nowa wersja Acany (pewnie lista nie jest jeszcze pelna, ale to te "popularniejsze").

A potem... potem jest zabawa, aby dobrac taka, ktora najbardziej smakuje i "sluzy" psu.... Wiec najpierw warto kupic maly woreczek, a dopiero potem rzucac sie na 13kg, czy 15kg... Bo nie kazda, nawet najlepsza karma psu przypasuje...

A co do tego czy pies musi sie rzucac na to co dobre...? Niekoniecznie... Za kazdym razem, gdy mamy dostawe grilowanych kaczek (nie mylic z upolowanymi gesiami ) widac stale to samo: pierwszego dnia jest dzika radosc. Drugiego dnia porcje sa jedzone chetnie. Trzeciego tak sobie. Czwartego psy nie chca na nie patrzec. Piatego kradna mieszanke ziarna i zboz przygotowywanych dla kur...no i jedzenie kotow... A kaczki... kaczki czyszcza nasze podworkowe wroble...

PS. Oczywiscie nie samym suchym psy zyja... Dzieki nim na wiosce nic sie nie marnuje - dostaja czesci od zwierzat hodowlanych, oraz resztki, ktore zostawiaja po sobie mysliwi... Myszy tez na podworku nie mamy...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules