![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
To tak nie do końca. Tutaj nie ma kogo podziwiać. Ja wybrałem taki sposób wychowania i wcale nie twierdze, ze jest on dobry. To, ze też umierałem ze strachu nie ma nic wspólnego. Ja zrobiłem sobie pewne załozenia i sukcesywnie je realizowałem. Ja mam taką możliwosć i obserwuje zachowania psa praktycznie nonstop i wiem jak szybko potrafi wykorzystywać wszelką niekonsekwencje. Wiem też, że jakie zachowania zostaną mu utrwalone takie będzie miał przynajmniej w 80 % Reszta to może być instynkt, geny. Wilczaki patrząc doskonale sie uczą i potrafią wykorzystać wszystko aby wzbudzić w nas wspólczucie. Wiem to bo widzę jak Czambor postępuje z moją byłą żoną gdzie na większosć mu wolno i ona szybko mu wybacza. On to wykorzystuje doskonale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
Chyba się zrobił mały off ![]() A co do wykorzystywania przez psy, to ja już wiem, że nasza w tym będzie świetna ![]() ![]() I coś mi się zdaje, że to ja będę tą "dobrą" do wykorzystywania ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
No ja nie mam takiego problemu. Niestety mały jest fajny nawet w nogach, ale potem nie chciałem wybierać pomiedzy mną, a psem w łóżku. No ale nie powiem, ze jak wychodziłem rano do pracy to pies zajmował moje miejsce i spał dalej z pańcią. Zresztą bardzo dobrze mu się wtedy spało ale i szybko się skończyło. Pies przestał zostawać w domu aby nie nabrał złego nawyku bo jak się nie da wychować partnera to mozna próbować na psie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
K-Lee Family
|
![]() Quote:
![]() K-lee ma w tej kwestii dużo luzu. Śpi z nami w łóżku, ale pierwszy raz jej na to pozwoliliśmy w grudniu, miała wtedy 11 miesięcy. Przez kilka nocy i tak wolała spać obok łóżka w swojej klatce, ale w końcu zakosztowała miękkiej pościeli i teraz wiecznie się rozpycha ![]() I wszystko fajnie, na łóżko włazi tylko na noc, ale czeka aż my się położymy... i czasem w ferworze dzikiej gonitwy po mieszkaniu. Na kanapę włazi kiedy zechce, śpi na niej wieczorami, w dzień, ale bez szemrania schodzi, gdy tego od niej zażądamy ![]() Last edited by Gia; 29-04-2009 at 15:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Czuję się w obowiązku podziękować pięknie pewnym osobom w imieniu mojej córy.
![]() Zainteresowani będą - myślę - wiedzieć, o co chodzi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|