![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
View Poll Results: Slintá a zvrací Vá¹ pes v autì ? | |||
Ano, v¾dy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 39.06% |
Jen zøídka |
10 | 15.63% |
Nikdy |
29 | 45.31% |
Voters: 64. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Oba mí psi měli problémy se zvracením v autě. Agyr jenom zvracel a to i v autobusu, ale díky klidné povaze se nechal naložit bez velkého vyvádění, bral to stoicky, ani neslintal a když to na něj přišlo, prostě se vyblil. Dost v jeho případě pomohlo, když jsem ho začal vozit místo v kufru kombíka na zadní sedačce ... je to blíže ke středu, takže tam méně působí otřesy, houpání a další vlivy. Jednoho dne, asi v necelém roce, jsem ho vyvezl na venčení, vypustil z auta, on radostné oběhl kolečko, vrátil se a rozjařeně si sednul ke kufru a čekal na odjezd - od té doby problémy ustaly. Dakota, nástupce Agyra, kterému je teď 5,5 měsíce, nejen zvrací, ale i slintá a to už několik metrů od našeho auta, jakmile si uvědomí že by měl nastoupit. Časem se to zlepšuje, dříve zvracel i z prázdným žaludkem, ale teď už většinou ne. Přítelkyně trvá na uvazování v autě za kšíry, takže když má dostat kšíry, nechá si je sice nasadit, ale začne se tvářit ublíženě a snaží se doma zašít někam do kouta :-) - tolik k fixaci auto-vodítko, kšíry atd. Delší cesty jsou obecně u něj lepší než krátké po městě - na dálnici většinou usne a probudí se na sjezdu. Myslim že pokud už někdo má tyto problémy, jediným receptem je trpělivost a většinou to časem odezní. Samozřejmě, pokud má člověk jo smůlu, psovi se taky může dělat v autě špatně celý život, stejně jako mnoha lidem. Na druhou stranu, jsou u psi, kteří sice zvrací pokaždé a třeba i několikrát za cestu, ale přesto cestování milují.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Tak.....minuli tyzden sme nevracali,a pred tym ani nejedli.Den pred tym sme vracali po dvoch kilometroch,ale najedeny.Potom sme vracali raz pri dlhej ceste,hoc sme boli znovu hladny.Dalsia dlha cesta,nevraciame,sme hladny a zjedli sme stvrtinku kinedrilu.Celu cestu zvacsa spime a potom sa zobudime iba ked chceme grckat a spime spokojne dalej.Zostava mi len dufat,ze si to moje vlca zvykne.Nech uz to je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Zkus ještě vynechat ten kinedril Pes si časem zvykne na cestování sám Ten můj začal sám skákat do auta a už většinou leží a nic neřeší. Chce to čas a opravdu nejíst před jízdou pokud s tím má pes problémy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
My s zvracením a slintáním v autě hlavně bojujeme už delší dobu. Když jsem si ho vezl domů 250 km , tak mě pozvracel cca 7x. A celý auto bylo doslintaný. Ted mu bude skoro 6 měsíců a už se to zlepšilo o hodně, ale stále to tam je. Nepomáhá si sním sednout ani do auta aniž by se někam jelo. Ale všimbnul jsem si, že to dělá jenom u našeho auta (opel corsa). Už zdálky když zjistí, že se dje k autu , tak slintá. Ale když jedem favoritem, tak bez problémů- neslintá absolutně a ani nezvrací. Je to asi na autě, nebo nevím jak si to mám vysvětlit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rakša
|
![]()
Rakšu jsme jako štěňátko nejdřív vozili v náručí, což s občasným brekotem tolerovala. Když byla moc velká a moc sebou mlela, odložili jsme ji do kufru, a furt jsme u ní měli ruku a uklidňovali.
Chyba - jak jsme byli napjatý z toho co ta chudinka musí protrpět, ona se utvrzovala v tom, že se opravdu děje něco hroznýho. Zvlášť když jsme jí za to "chválili". Jedna cesta autem s vystresovanou mámou skončila dokonce tak, že Rakša půl cesty teskně vyla ![]() Docvaklo nám to, a bez chlácholení, dotyku a jako že to je věc běžná jsme ji dále vozili v kufru a rychle se zklidnila a poznámky si nechala pro sebe. Špatně jí bylo obvykle do čtvrt hodiny jízdy, nejdřív začla slintat a pak zvracela celé jídlo, nebo když nebyla po jídle, tak aspoň šťávy a pamlsek, co dostala za odměnu za to, že se nechala naložit do kufru. Asi v půl roce věku jsme si dávali záležet, aby do kufru šla s prázdným žaludkem, obvykle ona sama ani pamlsek za naložení nesežrala. (!) Od té chvíle zvracela asi dvakrát, v druhém případě to po sobě stihla zase pečlivě uklidit dřív, než jsme stihli zastavit. Slintá pořád (9 měsíců) a naskakuje do kufru už sama, ale velmi neochotně. Myslím, že jí vadí to prásknutí víka kufru, ale ten se bohužel jinak zavřít nedá. Známá mi taky vyprávěla, že jejich setr například přestal úplně se zvracením, když si koupili nové auto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
my mame zkusenost takovou,ze kdyz se nekam jede,tak cestou tam,je pripoutana pasem,ale je tak nedockava a natesena,ze skoro celou cestu postava a lehne si jen obcas a pak ji je samozrejme spatne,kdyz to s ni hazi.takze mame dost casto pozvracenou deku v aute.jidlo nedostava,zvraci jen stavy.zatim jsem neprisla na to,jak udelat, aby byla,kdyz se jede tam v klidu. povely nezabiraji,emoce jsou tady asi silnejsi. cestou zpet uz spi vetsinou jako zarezana a vsechno je v poradku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|