Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2009, 15:55   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Wiesz Ronka.. ja tak z partyzanta to i na światówce próbowałam

nie wiem czy pomogło czy nie ale wynik nie był zły

A tak serio to po tych jazdach na kermita zaczęłam powoli rezygnować z tego koloru butów. Ot presja społeczna

Ale COŚ w tych zielonych butkach jest... kilka razy w nich biegałam po wystawach i Interchampionat gładko wybiegaliśmy

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 23-03-2009 at 16:05.
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2009, 17:34   #2
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
A tak serio to po tych jazdach na kermita zaczęłam powoli rezygnować z tego koloru butów. Ot presja społeczna
I to był błąd... bo trzeba było wzmóc i polepszyć! Tak na marginesie: próbuję sobie wyobrazić minę pana Gonzalesa na widok tłumu wilczaków i wszystkich wystawiających w zielonych butach..

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Ale COŚ w tych zielonych butkach jest...
W takim razie zaczynam poszukiwania - co prawda nie wiem czy na cztery wystawy się opłaca, ale co tam, najwyżej sprzedam potem na Allegro... może jakiś "profesjonalny" handler kupi

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2009, 17:41   #3
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
I to był błąd... bo trzeba było wzmóc i polepszyć! Tak na marginesie: próbuję sobie wyobrazić minę pana Gonzalesa na widok tłumu wilczaków i wszystkich wystawiających w zielonych butach..
ale to tylko trzeba organizowac i zrobic
mysle ze pod akcja podpisali sie nie jeden i nie dwa liudzie
Old 23-03-2009, 18:25   #4
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

To byloby bardzo zabawne .
Swoja droga, ile ten Kermit musi na tym zarabiac, ze mu sie chce az do Polski jechac? Ludzie potrafia byc naprawde paskudni. Inna sprawa, ze komus musi az tak bardzo bardzo na wygranej zalezec... cos tu jest nienormalnego.
Gratulacje zwiciezcom!
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2009, 18:50   #5
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Ej, ale u nas też się korzysta przecież z handlerów.
A jeśli gość jest dobry i skuteczny to zapewne nie dokłada, bo po co.

Aga, co miałaś na myśli? A przy robieniu interchempionatu to co? Też 'ze komus musi az tak bardzo bardzo na wygranej zalezec... cos tu jest nienormalnego.' Bo jedzie nie wiadomo jak daleko, dokładnie jak ten Włoch.
Old 23-03-2009, 19:01   #6
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Ej, ale u nas też się korzysta przecież z handlerów.
A jeśli gość jest dobry i skuteczny to zapewne nie dokłada, bo po co.

Aga, co miałaś na myśli? A przy robieniu interchempionatu to co? Też 'ze komus musi az tak bardzo bardzo na wygranej zalezec... cos tu jest nienormalnego.' Bo jedzie nie wiadomo jak daleko, dokładnie jak ten Włoch.
Z tego co czytalam kiedys, wczesniej, wydawalo mi sie, ze ten czlowiek rozne zwyciestwa ma juz po prostu ''podlozone'', czy tez nie? Moglam cos zle zapamietac . Wynajem handlerow to moim zdaniem takze nic zlego. Odnosnie 'ze komus musi az tak bardzo bardzo na wygranej zalezec... cos tu jest nienormalnego.', mialam na mysli, ze jesli ten czlowiek jest wynajmowany tylko dlatego, ze i tak ma pewnosc wygranej, to jest to po prostu niesmaczne.
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2009, 19:13   #7
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Wiesz, zapewne dlatego jest wynajmowany że jest skuteczny. Co komuś po handlerze który wraca z niczym?

A co do mówienia o ustawionych zwyciezcach, to ja przy mojej niewyparzonej gębie byłbym ostrożny.
Old 23-03-2009, 19:34   #8
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Agnieszka View Post
Z tego co czytalam kiedys, wczesniej, wydawalo mi sie, ze ten czlowiek rozne zwyciestwa ma juz po prostu ''podlozone'', czy tez nie? Moglam cos zle zapamietac . Wynajem handlerow to moim zdaniem takze nic zlego.
Tzn ja osobiscie jestem przeciwko takim masowym profesjonalnym handlerom, bo odbiera to kompletnie frajde wystawiania. I redukuje wystawy do czystego zbierania tytulow. A i dla psow to kompletnie zadna zabawa, bo nie jezdza z wlascicielami, ale w wielkich busach pelnych klatek z psami. Wiec to nie "sztuka wystawiana", ale pewna forma supermarketu. Masowka.

Natomiast sami handlerzy to fajna sprawa - potrafia wiele nauczyc. Dobry handler potrafi doskonale zaprezentowac psa. Pokazac jego zalety, zatuszowac wystawianiem wady. Wielu wlascicieli nie wie co i jak i czasem calkowicie nieswiadomie podkresla sie wady. Albo ustawia psa tak, ze ten swietnie zbudowany wyglada troche jak ofiara...

Tu mala prezentacja "mozliwosci" jakie niesie odpowiedni handling...
Jedna z pierwszych wystaw w Berlinie. I sedzia z Kanada, ktory nie mial pojecia co ma z tymi wilczakami poczac. Wystawialam Boltona tak jak wilczaka. Dostalismy ocene "bdb", bo linia grzbietu nie byla opadajaca jak u ONa. Po zejsciu z ringu powiedzialam o tym znajomym. Weszli na ring ze swoim psem i zaraz odstawili mu nogi (jak u owczarka) maksymalnie do tylu. Linia grzbietu opadla, a pies dostal swietny opis. Mimo, ze w rzeczywistosci jest to prawdziwy wilczak z PROSTYM typowym grzbietem...

Dobry handling to znajomosc trickow....i masa praktyki....

Czesto wiec rzeczywiscie wygrywa moze troche slabszy pies, ale doskonale zaprezentowany. Wygrywa z pieknym, ale u ktorego pokazano tylko same niedostatki...

Problemem jest, gdy slabszy pies, slabiej wystawiony wygrywa jedynie dlatego, ze wystawia go ta, a nie inna osoba. I chyba o to poszlo w temacie tego pana po wystawie w Budapeszcie....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2009, 21:55   #9
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

wlochy
mozna i wieciej cos powiedziec- znam kilka psow i kilka hendlerzow z innych ras- dla nich TYLKO BOB ( to i tak dobrze bo znam psa ktorego hendlerka jesli nie wygrywa BIS potem minimum 2 tygodnie wyzywa wszystkich wszystkimi na forumach)
sa liudze ktore chodza na wystawe dla zabawy, sa takie ktore MUSZA wygrac i dla tego maja znana twarz w ringu czy jada do tych sedziow gdzie wie ze wygra, i tu mami doskonala hystorie o takim przypadku
Old 24-03-2009, 01:31   #10
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Mi się wydaje,że nie każdy handler to musi mieć układy, pamiętam, handlerke, którą spotkalam w Warszawie, a później w Bratysławie, jeździła i wystawiała, bo po prostu to lubiła i czerpała z tego przyjemność, ale to z 1, 2 max 3 psami, ktore się tolerowały i w ogole.

Poza tym zauważyłam, ze gratulacji było mnóstwo, a ja chciałabym jeszcze jedną wyszczególnić: Ilme, czyli Enfys, która w mocnej stawce, przy fajnych suniach, jak sami zauważyliście dobrze wystawianych, zgarnęła Zw. Mł. Brawo! A taka cicha woda była

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules