Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Thread Tools Display Modes
Old 27-02-2009, 09:19   #4
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Souhlasím s Karlovým názorem ohledně náštěv klubových akcí - ostatně můžeš se pokusit (nevím jak na tom Tvá fenka je) naštívit tyto akce i sní, aby jsi věděla jak bude reagovat. Já mám tedy tu zkušenost, že když jsem dovazla čubinu domů do smečky 1x fena Border kolie, 1x fena kříženka Malamuta, 1x pes voříšek - tak jsem neměla jediný problém - Bordera je trochu protivná, ale většinou Eimi ve štěncím věku všechno tolerovala, jak začala vyrůstat začala ji vychovávat a dnes je stále nad moc fenkou a Eimi se nijak nesnaží tyto pozice měnit, ona je od malička její "tetou" a tak to zůstalo. Loni (když jí byli 2) nám přibyla do směčky další fena borderky a vzhlede k tomů, že to bylo štěňátko, tak jej přibrala do smečky v pohodě (teď už má třičtvrtě roku a jen jí musí občas ukázat, že ona je šéfka) mládá bordera okamžitě pochopí a vše je ok. Kdyby přišla dospělá fena, tak si myslím, že by byl problém. A pokud se tvá fenka chová takhle i ke štěňatům, pořízení ČSV bych si taky rozmyslela. Chtělo by to prvně zapracovat na NO, aby štěně aspoň tolerovala (myslím, že by časem přišla na to, že je to její kamarád) a pak si pořídit čévéčko. (ale až ti nebude vyjíždět po štěňatech - protože to většinou dospělí psy nedělají).
Stela jest offline   Reply With Quote

Posting Rules