Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2009, 01:26   #38
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by Rybka View Post
2. Jeżeli chodzi o kompetencje lekarzy- tu chcę zwrócić uwagę na jedną rzecz. Margo- piszesz, że dr Siembieda prześwietlił najwięcej wilczaków. Uważam, że kompetentny wet to nie taki, który prześwietlił najwięcej psów danej rasy tylko taki, który prześwietlił najwięcej psów w ogóle. Uwierz mi, że na radiogramie staw biodrowy psa dużej rasy wygląda tak samo- bez względu czy to ONek, labek, niufek czy wilczak. Staw jest stawem. Niczego nie ujmując dr Siembiedzie Mam o nim jak najlepsze zdanie- bardzo życzliwie mówią o nim znajomi hodujący bernardyny... zawsze jeżdzą do niego mimo, że mają innych lekarzy bliżej. Tylko chcę zwrócić uwagę na ten szczegół- dobry radiolog to taki, który prześwietlił i opisał dużo zdjęć bo tu nie można mówić o "specu od rasy"- nie w przypadku radiologa i HD
Zgadzam sie z Toba na calej linii. Nie chodzilo mi o to, ze ilosc przebadanych psow robi z niego speca od wilczakow. I dzieki temu ocenia je lepiej niz inni.
Chodzi tylko o to, ze stal sie "specem od naszej rasy" - przez jego gabinet przewinela sie taka ilosci CzW (cala masa psow z Czech, Polski, byly tez ze Slowacji, Niemiec i Holandii), ze mial mozliwosc wyciagniecia juz pewnych wnioskow na temat np poziomu CzW w porownaniu do innych ras.

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote

Posting Rules