|
|
|
|||||||
| _Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Bardzo dobry pomysł i ja jestem za .
Nadmienie, ze nie ma tu mowy o eliminowaniu konkurencji bo nikt rozsądny nie kupi szczeniaka po psach niebadanych. Kazdy to sprawdza i ja też to sprawdzałem. Ja poszedł bym dalej i zmodyfikował również baze danych. Mozna by zaznaczać jaki pies nie ma jeszcze prześwietlenia w bardzo wyraźny sposób. ( PIES JESZCZE NIEBADANY ) Oczywiście jeśli już dawno je powinien mieć. Moze to zmusiło by właścicieli do takich badań. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Ale to by było jakieś dziwne wytykanie palcami. zauważ, że w "metryce" tabelkowej psa masz datę urodzenia, więc to żaden problem policzyć w jakim wieku jest pies, który nie ma badania.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ardal Conall
|
Jak najbardziej jestem ZA takim wyszczególnieniem. Mam nadzieje ze to zmobilizuje właścicieli do badań, a co za tym idzie do "ulepszenia" kolejnych pokoleń CzW.
Ogromne brawa za inicjatywę ![]() Smuci natomiast fakt, że znów super pomysł budzi kontrowersje wśród niektórych i jest wbijany młotkiem, żeby sie nie wychylał ![]() Pozostaje zadać sobie pytanie, czyjego dobra chcemy-tylko swojego czy wspólnego: pies+właściciel... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Quote:
Natomiast Twoj pomysl jest swietny w przypadku psow, ktore sa rozmnazane ("hodowlane"), ale nie maja badan. Rzeczywiscie zapisze sobie, aby przy wszystkich sukach i psach, ktore byly uzywane w hodowli, ale u ktorych wyniku nie ma w bazie pokazywala sie na czerwono wlasnie taka informacja (moze z jakims dodatkowym wytlumaczeniem). |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Quote:
|