|
|
|
|||||||
| Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | ||
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
Aha, no i najwazniejsze: wg dokumentu tu podawanego, systematyki ras wg FCI, polska nazwa to właśnie Quote:
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 23-01-2009 at 07:37. |
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Grim Reaper
|
Nie to, żebym się wtrącał, ale jak można uzyskać rózne µ ¶ · czy inne ţ to i czeskie też się uzyska, tylko0 zgubiłem gdzieś tabelkę kodów ascii
|
|
|
#3 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
ZŁOŚLIWY KRASNOLUD-powinno być chyba taką czcionką pisane by nikt nie miał wątpliwości co do rasy
Tyle energii na coś takiego, jakiś ciekawy temat o sach byście napisali bo to jaka jest pisownia rasy nie wpłynie na jakość ich życia i mają to zapewne głęboko pod ogonami
|
|
|
#5 | ||
|
Moderator
|
Quote:
I broniac takiego zapisu, bronisz swojego prawa do niepoprawnego pisania i wymawiania nazwy rasy, co stawia Ciebie wsrod tych, ktorych przed chwila atakowales... OK, dla mnie tez EOT: Najzwyczajniej zartuje, bo nie wystepuje zaden zwiazek miedzy tym jak wymawia sie nazwe rasy i czy popelnia sie przy tym blad, a tym jakie ma sie podejscie do psow z naciskiem na wilczaki... |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
btd napisał: "Jak można napisać że oficjalne nazewnictwo FCI nie jest ważne? Równie dobrze można powiedzieć że oficjalny, zatwierdzony przez FCI wzorzec rasy nie jest ważny.
Wbijcie sobie do głowy raz a porządnie - jeśli masz psa rasowego, to FCI a potem ZK jest alfą i omegą." Jasne tu się z Tobą zgadzam w 100% )Jednakże uważam, tak jak wielu z Was, że powinien być wilczak. Nie będę argumentowała, bo słuszne słowa już tu padły, a ja się pod nimi mogę także podpisać |
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Senior Member
|
Quote:
Tak jak usiłuje to powiedzieć od samego początku. Jednak moze się okazac, ze btd bedzie stawiał piwo z innego powodu. Quote:
Quote:
Ciekawe czy inne Alfy w tym stadzie zrobią to samo. ? |
|||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Quote:
Blad jest zarowno w oficjalnym regulaminie "Systematyka ras wg FCI z uwzględnieniem polskiego nazewnictwa ras" jak i w tlumaczeniu wzorca figurujacym na stronie ZKwP... |
|
|
|
|
![]() |
|
|