Quote:
Originally Posted by vojta
tak abych vysvětlil podstatnou náročnost hasičské záchranářské kynologie oproti sportovní
|
Kde je ten zkušební řád? Mohl bys dát, prosím, přímý odkaz? Nějak jsem ho tam nenašla, třeba jsem špatně hledala.
Quote:
Originally Posted by vojta
většina psovodů ze SZBK, kteří byli na ,,misích v zahraničí" neudělali atest a pokud vím tak atest už ani moc členů ze SZBK nevyhledává spíše si dělají pohotovostní skupinu pod IRO
|
Můj osobní názor na tohle je ten, že za to "můžou" tzv. mrtvé pachy. Spousta lidí nechce učit psa vyhledávat sklenici s pár zuby apod., což ZŘ SZBK obsahuje. ZŘ IRO mrtvé pachy nezná, takže v tom bych viděla ten příklon. Mimoto nevím, jaké jsou teď přesně podmínky, ale splnění atestu IRO by mělo psovoda zařadit do mezinárodní výjezdové skupiny, která by měla být nadřazena národní, ne? Nevím, takhle nějak bych to chápala. Takže proč nesložit rovnou vyšší atest?
Zajímalo by mě, v čem je ta "vyšší náročnost" vašeho ZŘ. Pokud já vím, tak záchranný výcvik není koncipován jakožto sportovní směr, a to ani pod hlavičkou SZBK, ani pod hlavičkou IRO.