Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2008, 15:26   #1
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Napisałem:

Więc pytanie o koszty jest ok, ale zaczynanie od kasy dla mnie przekreśla chętnego. Może jestem niesprawiedliwy ale pff. To jest żywe stworzenie ze swoimi potrzebami a nie telewizor.
Właśnie większość ludzi kupując psa uważa , że to nowa zabawka pasująca do wystroju mieszkania. Niestety albo stety musimy zdać sobie z tego sprawę, że nowy zwierzak w domu to tak samo jak nowe dziecko, a jedna różnica to taka, że szybciej rośnie.
Jak ktoś myśli, ze kupuje telewizor to powinien isć po telewizor, a nie zwierzaka. Co do pytania o kasę to fakt, ze od tego nigdy nie zaczyna się rozmowy, bo jeśli ktoś jest zainteresowany tylko tym ile go będzie kosztował pies to powinien zadać sobie to pytanie ( do czego jest mu ten pies potrzebny ? ) Dla mnie taka osoba z pewnoscią nie była by potencjalnym nabywcą szczeniaka.
Zgadzam się w pełni, że o takie żeczy należy pytać ostrożnie i to sam hodowca powinien wyjść z tego typu pytaniami , a nie raczej przyszły właściciel szczeniaka. To hodowcy powinno bardziej zależeć na tym aby przyszły własciciel był w stanie zapewnić szczeniakowi godne warunki i był na to przygotowany finansowo, aby nie było potem roszczarowań i niedomówień, ze pies jest za drogi w utrzymaniu i ktoś chce go oddać.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules