![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Grzegorz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
No i tu jest właśnie problem, że bez komentarza. Jak nie potrafisz poprawić tego co ci ktoś mądrzejszy zaleca, to nie za bardzo widzę legalne i sprawne powstanie tego klubu.
Pomijając już sam fakt ilościowy - wilczaków w Polsce jest 140parę, patrząc na to że jest trochę przypadków że jedna osoba ma więcej niż jednego psa to dla mnie mało prawdopodobne jest znalezienie 100 osób. I nie pisz o 'sympatykach' rasy, bo ja na przykład nie chciałbym żeby ktoś, kogo wiedza polega na 'o jaki ładny piesek, jaki podobny do wilka' miał jakikolwiek głos od którego zależy rasa. Pomimo że drażnisz mnie i twoje podejście wypełnię deklarację członkowską - nic o nas bez nas.
![]() |
#3 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Aha, i nie używaj więcej argumentu 'jak ci nie odpowiada to zrób sam a nie krytykuj'. Jak ci w knajpie nie odpowiada jedzenie to się skarżysz a nie idziesz do kuchni samemu gotować.
Tutaj mają być pobierane składki, więc logiczne jest że ktoś chce płacić na coś wartościowego a nie coś byle jak sklecone wg czyjegoś uważania a nie obowiązujących norm prawnych. To nie ma być klub osiedlowy w piwnicy!
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Yyyyy Grzegorz, a czy to nie jest czasem list prywatny? Bo na forum go nie widzę...
![]() Bez względu na treść, mam nadzieję, że Daniel wyraził zgodę na publikację? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Zarówno Daniel jak i Daiva zostali poinformowani o jego publikacji. Quote:
Nikogo też nie zmuszam do wypełniania wstępnej deklaracji. Jak ktoś nie chce to nie musi. Każdy z nas ma swoja wolę i powinien być za nią odpowiedzialny. W tym przypadku stwierdzenie " nic o nas bez nas " raczej nie przekłada się na konstruktywne działanie, tylko na samo gadanie i lepiej niech dalej na rozmowach się kończy. Pozdrawiam |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Klub z założenia ma być "wilczakowy" i o ile osoby które maja inne psy, ale żywo interesują się tą rasą myśle że w klubie swoje miejsce by znalazły. Takie osoby można spotkać na zlotach, spotkaniach.. Co zrobisz (zrobimy) jeśli teraz wpłynie Ci 80 deklaracji osób które nie maja pojecia psach nie wspomnę o wilczakach. W klubie z tego co się orientuje niektóre sprawy rozwiązuje się przez głosowanie. Czym ten klub będzie, jeśli o jego statusie decydować będą takie osoby?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
magda, btd - dokladnie o to chodzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Słuchajcie, ja nie rozumiem. Podobno na spotkaniu zberaliscie sie i omawialiscie sprawy zalozenia klubu a tymczasem wyglada to tak, jakby nikt nigdy niczego i z nikim nie ustalal...
odniosłam wrażeni, że w wyniku ustaleń (sic!) Grzegorze robi stronę a reszta obgadana a tu.. plaża.. Nie wiadomo nawet do końca na diabła komu ten klub. Moze jednak JESZCZE nie ten czas? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Mnie niestety nie było przy ustaleniach ale nie w tym rzecz, uważam że klub jest potrzebny, ale (jak to mówi stare przysłowie) "spieszyć to się należy przy łapaniu pcheł."
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|