|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
tak, zgadzam sie tylko
![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Nie, nie ma różnicy . Własnie o tym mówię; ) Tzn owszem, jest BARDZO fajnie kiedy spec ocenia Twojego psa wysoko. Bo (jesli wczesniej interesowałas sie wzorcem a nie tylko upodobaniem do własnego "niuniusia" ) masz potwierdzenie zdobytej wiedzy. Ale skoro tylu z nas jezdzi na tyle wystaw a specjlaistow od ray obiektywnie, mamy niewielu to co? Wszystkie medale, pucharki od "laikow" mamy powyrzucac do kosza? No tak chyba nalezałoby zrobić....
Jeśli byłas oceniana przez konkretnego sedziego i jego ocena Ci nie pasuje to zwyczajnie nie jedziesz do niego ponownie, ale nie oznacza to, że mozna jeżdzic tylko do tych "uznanych"... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
moze tak moze i nie - powiem jescze raz i spadam z tematu
![]() ja by chcialam widziec SPECJALYSTE rasy na takich wystawach a nie sedziego ktory nie sedziowal CSV w zyciu i tyle. ale to moja opinia, i nikt inny nie muszi ja brac jak prawde powodzienia |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Jefta.. za rok to chyba Słowacja.. nie wpuszcza nikogo obcego na ring własnej rasy |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Wycofuję się z tego co pisałam o ilości zgłoszonych psów
beagle samce ma jakiś gość z Urugwaju i ma dwie rasy: beagle samce (VI grupa) i nagi pies peruwiański średni (V gr?) Nie popisali się organizatorzy.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Za rok Słowacja - to chyba nie jedziemy - to tak daleko dla nas
|
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderator
|
Quote:
Mam rzucic nazwiskami "specow", ktorzy CzW widzieli, CzW hodowali, ale przez te nascie lat nauczyli sie jedynie tyle, ze CzW ma biala maske..... Sedziego, ktory pierwszy raz widzi CzW wytlumaczysz, ze nie ma na czym cwiczyc... Ale sedziego, ktory hodowal psy i nie mam pojecia o PODSTAWACH? To jest dopiero porazka.... No masakra jakas... |
|
|
|
|
![]() |
|
|