Précédent   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Réponse

Outils de la discussion Modes d'affichage
Vieux 12/10/2004, 16h41   #1
HankaB
Junior Member

Par défaut

Všechny zdravím.

Máme také ČV, byli jsme na bonitaci v roce 2002. Předesílám, že nejsem zkušený chovatel ani cvičitel pejsků. Zkouška povahy tímto způsobem mi nepřipadá příliš vhodná, protože jak bylo uvedeno, každý odpovědný majitel se snaží u svého pejska projevy útočnosti nebo agresivity tlumit nebo úpně potlačovat, což považuji za správné a rozumné.
Jak uvádí Pavel, na ulici se útočník nebude převlékat do vaťáku ani si nevezme rukáv jako na cvičáku. To je pravda. Znovu předesílám, že nejsem zkušený chovatel. Připadá m i ale, hlavně v současném tažení proti všem psům, které pořádají naši ničeho lepšího neschopní politici a v současné hysterii, kterou pomáhají udržovat sdělovací prostředky, že není vhodné toto plemeno učit kousat ani na cvičáku. Protože v současném právním řádu a prostředí tím, že pes v obraně někoho kousne, odsuzuju sebe a hlavně jeho k velkým problémům,které mohou končit i jeho utracením. A za to mi něco takového fakt nestojí.

Moje holka neměla nikdy agresivní sklony a nikdy nebyla cvičena na obranu ani jinak. Přesto mě i moje děti účinně bránila proti útočníkovi
(duševně nemocnému agresivnímu člověku). Na základě těchto zkušeností si myslím, že každý pes se narodí se zubatou tlamou a umí ji účinně používat i bez našeho výcviku a pokud má ke svým lidem - smečce správný vzah, bude je bránit i bez výcviku.

Hanka
HankaB jest offline   Réponse avec citation
Réponse

Règles de messages