![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Dla ludzi takie niewyciaganie rak do podchodzacego psa jest trudne, ale jesli Wasi znajomi zostana uprzedzeni, ze to lekcja dla malego to powinno byc OK ![]() O doroslego psa bym sie nie martwila- chyba ze Zygzag ma jakies narowy ![]() Problem jest z ludzmi- wiec porposic ludzi o wspolprace i tyle ![]() Po namysle: piszesz o problemach, a ja sie zastanawiam czy w Łodzi na wystawie Zygzag mial wersje DEMO? Bo NIC z opisywanych obajwow nie zauwazylam. A mlodego i mizialam i karmilam..
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 07-11-2007 at 10:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
No właśnie i to jest dla mnie bardzo dziwne. Młody chyba wyczuwa osoby które nie idą pewnie i zdecydowanie nad którymi może zawładnąć bądż ma przed nimi lęk bądż osoba ta w jego przekonaniu jest niżej w stadzie Tak jest w przypadku konradka gdy ten idzie do kuchni ( nie ma tam jedzenia ) a zygzag tam jest i na niego warczy bądż szczeka i w tedy musimy interweniować Konrad stara sie jak może ale to idzie małymi kroczkami Wydaje mi sie że dla Zygzaga jest to malutkie szczenie i obcja dryga boi się go bo jednak Konrad ma ruchy dziwne szybkie itp. jak małe dziecko ,gdy jesteśmy u moich i tata czy mama próbują się do niego zbliżyć typu pomyziać przytulić zaraz są pokazane kły lekko bo lekko ale są Czy nawet u nas w domu gdy babcia przychodzi do nas to jest obszczekana obwarczona jest mu zwrucona uwaga i jest ok ale gdy babcia chce wyjść to historia się powtarza . Takie zachowanie w stosunku do obcych ludzi Bardzo nam odpowiada ale z tego powodu mogą być problemiki które musimy już teraz eliminować
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Tiaaa, mlody najwyrazniej nie zyczy sobie, z jakiegos powodu zbyt szybkich kontaktow z ludzmi. Choc clay czas sie dziwie, bo dla mnie w Łodzi to on zachowywal sie idealnie.
![]() Jedno w Waszej pracy jest fajne: on wysyla sygnaly, pokazuje Wam, ze cos mu nie pasi a to bardzo duzo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|