Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2004, 09:24   #17
peterde
Junior Member

peterde's Avatar

Uplny suhlas s Pavlom....Problem je iba v nas, teda lepsie povedane v nasej z roka na rok zvätsujucej sa lenivosti . Hladame nesmierne vela zdvovodneni preco sa to neda.
Tato tema nie je o nasich psoch a ich cvicitelnosti , ale o nasej neochote naucit sa ovladat svojho psa.Teda o nasej necvicitelnosti!!! Skuste mi to vyvratit. Tý co dosahuju zo svojimi psami nejake vysledky na sutaziach(nie krásy) mi musia dat iba za pravdu (podotykam , ze ja k nim bohuzial zatial nepatrím , ale chcem to zmenit).skuste si niekedy vsimnut iba komunikaciu medzi vami a vasim psom ....moze nam niekto zo skusenych x krat hovorit ako to mame robit a ake je to dôlezite... A mi ?Z jednoducheho a dostatocne dorazneho LAHNI !!! , dokazeme vytvorit este "doraznejsie".... no co som ti povedal ? si hluchy ? som ti povedal ze si mas lahnut... Skuste sa vzit do psa na ktoreho jeho " vodca svorky " takto "fundovane" ziape . Uz sa asi viacerí spoznavate ... Je tak?a to sme iba pri tom zakladnom....Doraz,intonacia,postoj pri psovi , co z rukami pri poveloch ,ako a v ktorych partiach uchopit psa aby sme ho dostal do polohy ktoru mu prikazujeme .....to radsej ani nebudem spominat . No kde je problem ? ...Proste to nevieme !!!! Na mojom prvom tabore s csv v Bystrej ma Ivos Eichler dostatocne presvedcil , ze uplne kazdy pes ide vycvicit , nezalezi na rase...Su len tazie a lahsie cvicitelny psi , ale z kazdym sa da robit.
Takze co dodat na zaver ? Este raz uplny suhlas z Pavlom a navrhom ze kazdy pes/fena ma mat aspon jednu skusku z vykonu....
Kazdy klub by si to mal urcit ako jednu z hlavnych priorit (Praca z majitelmi chovatelmi , vychova instruktorov - vycvikarov) Ked to tak nezucastnene pozorujem zatial je to teda aspon na slovensku z 80% o exterieri , o sledovani europskych a neeuropskych vystav....
Viem ze je to urcite dolezite !!! Ale nie jedine!!!..aspon myslim.
Urcite by ma velmi milo prekvapilo a zaroven potesilo , keby som sa raz dozil toho , ze by mi z klubu poslali miesto pozvanky na klubovu / europsku vystavu csv , pozvanku na nejaku skusku z vykonu .
Zdravym vsetkych
Peter
peterde jest offline   Reply With Quote

Posting Rules