Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-06-2013, 02:34   #1
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Ha, ja już dawno zauważyłam, że właściciele wilczaków rzucają się na "nowych", tak jak nasze bure na obce psy/suki Co ciekawe robią to najrzadziej właścicele szczeniaków i wilczakowcy-weterani
Widać, że bure nas kształtują (wychowują?) tak samo jak my je
Ha, tez to zauwazylam. Zauwazylam i przemilczam. Co ciekawe: korzystam z paru polskich forum na temat niektorych programow graficznych, czy systemow operacyjnych. Standardem jest, ze na 'dzien dobry' ktos sie do kogos rzuca............. tutaj pare lat temu tak nie bylo (czemu kiedys tak nie bylo? bo bylo mniej ludzi? tego nie wiem i nawet wole nie podejrzewac). Ale juz jest. Wiec przemilczam ten fakt, bo tak sobie myle: ot..., polska mentalnosc.
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 19-06-2013, 09:37   #2
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Agnieszka View Post
Miot pasujacy do planow urlopowych...... ja sie nie dziwie.
Ja też niespecjalnie.../chociaż, jak zwykle, patrzę "z innej perspektywy" /
Taką analogię można znaleźć i u kobiet planujących macierzyństwo...
Spotkałam się z opiniami: "urodzę jesienią, to się zahartuje zimą", "urodzę wiosną -ciepło, dużo słońca..."
....
OFF...
Quote:
Originally Posted by Agnieszka View Post
(...)bo tak sobie myle: ot..., polska mentalnosc.
Bardziej podoba mi się porównanie Rony...
Ja należę do tych "pyszczących" mimo, że forum czytam od 2003-2004r /nawet chyba raz się zalogowałam zanim wzięłam Lailę kilka lat później, już nie pamiętam.../. Czy Ktoś mnie lubi czy nie -nie ma znaczenia, ale widzę że "stare Wilki" mimo, że zamilkły, nadal czuwają nad watahą i kierują się >Zasadami< -miałam tego najlepszy przykład gdy zachorowała mi Aria /wilczarz/... Poprosiłam Was wtedy o pomoc /wątpiłam, że Kogoś zainteresuje los chorego psa innej rasy, i to na dodatek mój /co nie jest bez znaczenia/. Odezwały się i pomogły też "Wilki" o których praktycznie nie słyszałam, które zamilkły.... Ale One są. Czuwają... Liczę na to, że nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa... ...
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 19-06-2013, 10:43   #3
Fori
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Ja należę do tych "pyszczących" ...
Puchatku, nawet jak "pyszczysz" to z klasą, humorem i ironią zmuszającą szare komórki do myślenia "o co poecie chodziło" albo "jak temu poecie odpowiedzieć"

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
...widzę że "stare Wilki" mimo, że zamilkły, nadal czuwają nad watahą i kierują się >Zasadami< ...
Ja osobiście dziękuję "starym Wilkom" za dotychczasową pomoc, rady i wsparcie w czasie kiedy go najbardziej potrzebowałam.

Szkoda, że już nie można z Wami podyskutować mądrze, poróżnić się pięknie i wstać od kompa z poczuciem, że czegoś się człowiek od Was nauczył, o Waszą wiedzę wzbogacił bo tak sporadycznie się wypowiadacie. Po Waszych wpisach człowiek zostawał z przeświadczeniem, że pomimo popełnianych błędów, nadal jest partnerem w dyskusji i nie był ścierany na pył bo niefortunnie dobrał słowa....

Dziękuję i serdecznie Was pozdrawiamy
Anka z Forasem
Fori jest offline   Reply With Quote
Old 19-06-2013, 14:15   #4
Puchatek
Senior Member

Ret.: Jak może zmuszać Czyjeś szare komórki do myślenia ktoś, kto sam posiada takowych trzy....jeśli dobrze liczę... /i to też z demobilu.../
No, ale skoro tak mówisz, niech i tak zostanie...

Przeszłość, to "Dawno temu w Ameryce"/"Ojciec chrzestny"/"Chłopcy z ferajny"....
Teraźniejszość, to "Urodzeni mordercy"/"Teksańska masakra piłą mechaniczną"....
...."Każda epoka ma własny porządek i ład" /bezład?/
Lubię "filmy", więc oglądam je wcinając popcorn i komentując pod nosem... /chociaż sentyment mam tylko do tych "staroci"...no i do bajek! /

...
Fori -dajesz wiarę, że "chcieć to móc" mimo, że czasami boli "jak cholera"....
Nadal dopingujemy i ślemy dobre myśli.
...
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules