![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Inaczej nie znaczy automatycznie lepiej.
![]() Ja też kiedyś "zasunęłam takiego teksta" naszej trenerce, że gdybym miała kolejnego wilczaka to to, czy tamto, na co ona... "Tak, tak, ile to ja już razy to słyszałam; za to popełniłabyś inne błędy". ![]() ![]() Kierowanie się sugestiami wychodzi różnym ludziom bardzo różnie... ![]() Znowu przykład z placu szkoleniowego; kilka teamów; wszyscy niby robią "to samo" pod kierunkiem tej samej osoby szkolącej. Dziwnym trafem każdemu inaczej to wychodzi i zupełnie inna skuteczność postępowania (niezależna od psa). Z sugestiami internetowymi jest jeszcze gorzej, bo dochodzi (częsta) możliwość niezrozumienia rzeczywistych intencji piszącego, a nie ma go na miejscu, żeby sprostować, a no i trzeba je jeszcze umieć dopasować do naszego przypadku i potrzeb. Last edited by Grin; 18-06-2013 at 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
fakt ...... chyba sie zgodzę ![]() ![]() więc jednak wszystkie decyzję najlepsze sa na żywioł.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilkokłak
|
![]()
Na żywioł to może nie, ale słuchanie swojej intuicji na pewno nie zaszkodzi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Netah, Piter ale taki "ochrzan" tez wiele pokazuje, przykladowo wytrwalosc przyszlego wlasciciela. No bo jak Leski teraz przestanie sie odzywac to znaczy ze slaby z niego material na wilczakowca
![]()
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
Ha, ja już dawno zauważyłam, że właściciele wilczaków rzucają się na "nowych", tak jak nasze bure na obce psy/suki
![]() ![]() Widać, że bure nas kształtują (wychowują?) tak samo jak my je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ngi dhla
|
![]()
Rzucaniu się wilczaków na inne psy/suki trzeba by poświęcić oddzielny wątek bo jest to temat ważny, a zbyt często pomijany jako "wilczakowa norma".
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Ha, tez to zauwazylam. Zauwazylam i przemilczam. Co ciekawe: korzystam z paru polskich forum na temat niektorych programow graficznych, czy systemow operacyjnych. Standardem jest, ze na 'dzien dobry' ktos sie do kogos rzuca............. tutaj pare lat temu tak nie bylo (czemu kiedys tak nie bylo? bo bylo mniej ludzi? tego nie wiem i nawet wole nie podejrzewac). Ale juz jest. Wiec przemilczam ten fakt, bo tak sobie myle: ot..., polska mentalnosc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ja też niespecjalnie.../chociaż, jak zwykle, patrzę "z innej perspektywy"
![]() Taką analogię można znaleźć i u kobiet planujących macierzyństwo... Spotkałam się z opiniami: "urodzę jesienią, to się zahartuje zimą", "urodzę wiosną -ciepło, dużo słońca..." .... OFF... Bardziej podoba mi się porównanie Rony... Ja należę do tych "pyszczących" mimo, że forum czytam od 2003-2004r /nawet chyba raz się zalogowałam zanim wzięłam Lailę kilka lat później, już nie pamiętam.../. Czy Ktoś mnie lubi czy nie -nie ma znaczenia, ale widzę że "stare Wilki" mimo, że zamilkły, nadal czuwają nad watahą i kierują się >Zasadami< -miałam tego najlepszy przykład gdy zachorowała mi Aria /wilczarz/... Poprosiłam Was wtedy o pomoc /wątpiłam, że Kogoś zainteresuje los chorego psa innej rasy, i to na dodatek mój /co nie jest bez znaczenia/. Odezwały się i pomogły też "Wilki" o których praktycznie nie słyszałam, które zamilkły.... Ale One są. Czuwają... Liczę na to, że nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ogólnie to z tym, że potrzeba mocnego charakteru... to jest bardzo fajnie napisane. już nawet nie tylko jeśli chodzi o wilczaka, tylko o jakiekolwiek zobowiązanie w stosunku do wychowania dzieci, zwierząt i tak dalej ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
Zapomnieliśmy już jak jesteśmy różni? Jak to samo zdanie powiedziane trzem różnym osobom mogą one odebrać jako żart, wzruszyć ramionami albo skoczyć do bitki? Chodzi mi o to że zbyt łatwo klasyfikujemy ludzi i intencje, że mamy wielkie serca dla psów... ale trochę w nich mało miejsca dla ludzi.
Surman suuhun Last edited by netah; 18-06-2013 at 10:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
a czy my sami byliŚmy tacy super i wszechwiedzący jak wilczak pojawił się u nas w domu??????????/ ![]() ![]() ![]() mimo że znam wilczaki od ............ '86 tamtego wieku i wydawało mi się że wiem na co się porywam , to ...... WYDAWAŁO MI SIĘ ![]() ![]() Także jak chce sie mieć psa i serce dla niego to wszystko przed nami .A że czasami chce sie dopasować rzeczywistość i poczatki , to tylko po to aby było łatwiej. my na początku praktycznie spalismy razem na podłodze ............... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|