![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja wrócę do tematu wystawy może i sędziego
![]() Uzasadnienia lokaty, żadnego nie było, nie wiem czy ktokolwiek usłyszał jakiekolwiek uzasadnienie. Po prostu teczki zostały rozdane i dostaliśmy podziękowania zachęcające do zejścia z ringu ![]() Dla jasności ![]() Ocena dobra. Opis: Ciężki, mocny, krótkonogi, o małotypowej sylwetce, ciężka głowa, kufa głęboka i ciężka, oko nie żółte tylko szklisto-zielonkawe, zmarszczki na czole, dobry ruch ale przekątowany tył Kto zna Lunka, wie jak wygląda =))))))))) Pozdrawiam =]
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A co do samego wystawiania, no po prostu jak już się płaci za wystawę to oczekuje się rzeczowego i fachowego ocenienia =))) a przynajmniej chyba jestem idealistą :P ![]() Grin, ciiii no tajemnice Bajki zaraz wydasz :P
![]() |
![]() |
#4 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Naprawdę? ![]() ![]() Jak tacy rodzice mogli dać coś... takiego, to ja nie mam pojęcia. ![]() Bajka; nie pokombinowałaś Ty czegoś z rodowodami? (Albo sędziemu się psy "pomendlały"). ![]() ![]() ![]() Już miałam przed wystawą napisać, że jeśli p. Redlicki, to możecie się spodziewać... ciekawego sędziowania. Nie zrobiłam jednak tego, żeby nie "straszyć" i źle nie nastawiać, ale widzę, że teraz naprawdę dał z siebie wszystko. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Cholera, wiedziałam,że się wyda!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poważnie, co do uzasadnień, to my nie raz słyszeliśmy,tyle,że nie w Polsce ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]()
Co dostaly pozostale psy w stawce?
Quote:
Lunek to kawal psa... ![]() Co do budowy - wszystkie psy byly mocniej katowane. Jeden z nich baardzo dlugi (w 111 w zyciu sie nie miesci). Ciezka glowe mial nie Lunek (on ma masywna), ale jeden z jego konkurentow (kanciasta, bardziej kwadratowa niz trojkatna - o "psim" wyrazie). Lunek wyroznial sie jak nic wlasnie typowoscia glowy - jedyny mial ten wymagany wilczy wyraz. Jasno zolte oko to nie wada, a zaleta - to byl jego plus w tej stawce, a nie minus. A co do lokat - nie bylam, wiec nie wiem jak psy sie prezentowaly. Nie chce bawic sie w opisy poszczegolnych psow, ale jakbym miala wybrac ze stawki repa to bylby to Lunek (ma najwiecej cech, ktore cenie). A co do oceny... Lunek ma dobra za to co jest w ocenie. Wiec dziwi, ze BOBa ma sunia, ktora ma krociutkie nogi, jest baaardzo dluga i mocno katowana. ![]() Jedno jest pewne - wyglada na to, ze najgorsze oceny dostaly najfajniejsze wilczaki tej wystawy... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Tmave Zlo
|
![]()
A są gdzieś wyniki?? Bo ja chyba ślepa jestem :/
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Tzn nie znam wszystkich, ale szlo to jakos tak:
http://www.wolfdog.org/site/pl/shows/id/4621
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Edytowałam i poprawiłam sędziego, ale chyba się jeszcze nie odświeżyło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
A może ktoś napisać jakie były wyniki. Jestem ciekawa, bo szybko się zwinęliśmy na spacer po wystawie i nie czekaliśmy do końca. Kto dostał NPwR i NSwR i BOBa?
Baszti dostała ocenę doskonalą i dobry opis. Jestem z niej zadowolona, bo wystawiła się moim zdaniem lepiej niż ostatnio (moze dlatego, że sędzia był mężczyzną?). Była druga, pierwsze miejsce w dziewczynach w młodzieży zajęła Enid (ale to ładna sunia, więc nie czujemy sie "poszkodowani" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Wieść gminna niesie, że wszystkie psy w młodzieży zeszły z "dobrą".
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jesli wazne bylo, aby pies nie byl masywny to co z Naj.Szczenie robi Eetee II od Uhoste - przeciez to kopia tatusia. Sunia wyglada jak samczyk na dodatek na ten sam wyglad - jest bardzo mocno przekatowana i ma ten wyraz dlugowlosego ONka. Nie lapie o co chodzilo...
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Co do kątowania, to Lunek kombinował po pierwsze ze stresu (asystent sędziego nie do końca mu podpasował i się ciut przestraszył) i ogólnie nie miał dnia, po drugie jak się okazało miał mały problem z brzucham (dzień wcześniej ukradł torebke ze smaczkami, po wystawie "wyrzucił z siebie" podszewke tejże toebki) dopiero wtedy się uspokoił troche. Ale ogólnie to nie był jego dzień
![]() Cała męska młodzież zeszła z oceną dobrą. I co najmniej jedna dziewczyna w młodzieży - ale tam nie wiem w sumie jak to wyglądało, tylko opisy zasłyszałem. No Lunek zaprezentował się tak:
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Istotnie, te wyniki są zastanawiające.
To jest Everett sprzed trzech tygodni ( fotki autorstwa Anuli z wystawy w Nowym Dworze): Nie jest to wilczak na ocenę "dobrą", nie jest to wilczak na ocenę "bardzo dobrą", nie jest w typie czeskim, jego indeks nie przekracza 111 ![]() Charakter ma dosyć "dominantny", więc być może usiłował sędziego zeżreć, co uzasadniałoby .... dyskwę. Jak było? Może Olga coś napisze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Tmave Zlo
|
![]()
A jego siostra ma Zw. M. zaś półbrat NPwR? Toż to nawet nie sędziowanie na przydomek tylko na ... ?
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|