![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Klub může napsat možná nicneříkající větu "chovatelé, věnujte zvýšenou pozornost výběru majitelů svých štěňat..." (nebo něco v tom smyslu), protože kdyby Klub uveřejnil, že paní XY z města AB je zloděj, překupník a terorista, tak to zavání křivým obviněním. (Mimochodem, výše uvedená ruská "majitelka" již Wolfdogu soudem vyhrožuje..)
Jinak podotýkám, že tento "případ" se řeší ještě na anglickém a ruském fóru (jinde jsem nebyla, tak nevím), a je třeba číst všechno, nejenom české fórum, aby si čtenář mohl udělat ucelenější názor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Jojo, ale asi by i stačilo na to upozornit, abychom se po tom pídili a poptali se, hlavně, když dneska existují sociální sítě.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Myslím, že cokoliv člověk podniká, tak by se o tom měl předem informovat a popídit se. Je to přesně jak píše Mist, těžko před někým adresně varovat bez důkazů a pádných argumentů. To bychom nepsali nic jiného. Každý člověk má mít dost rozumu, aby si zjistil, kam a komu prodává štěňata. A že občas někdo naletí? Někdy uklouzne i ten nejopatrnější. Konec konců, takoví překupníci nejsou jenom v Rusku. Hafo jich je i u nás. Prostě když se vám ozve zájemce o štěně z Ruska (Itálie, Británie, Tramtárie,...), vzneste dotaz kdo má jaké zkušenosti, na fórum v příslušném jazyce napište, zda ho někdo zná, nestyďte se za google-překladač, když nerozumíte, zkuste třeba dát jméno do vyhledávače (divili byste se, co najdete, když tam dáte vlastní příjmení) a možná vám vyjede fórum, na kterém na něj jiní nadávají. Pokud už s někým uděláte špatnou zkušenost, napište to sem nebo jinam, aby ostatní věděli. Od toho tu to fórum je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ahoj Pavle. Já nic podrobně líčit nebudu, protože jsem zatím žádnému překupníkovi štěně neprodala. I když se mi jich ozvalo za celou dobu kdy čsv chovám nemálo. Za tu dobu jsem štěně špatně prodala x krát. Jenže do lidí nikdy nevidíš. Do čecha, rusa, němce, prostě do nikoho...každý naslibuje: fotky, zprávy o štěňatech,..A pak to z nich tahám ať je to čech nebo američan, úplně stejně.
Pokud by tě zajímalo, co je s fenkou v Rusku: odkoupila jsem ji zpět. Žádné moje štěně, které se ocitne v nouzi a můžu mu pomoct, nenechám na holičkách. S původní majitelkou štěněte jsem si psala velmi dlouhou dobu předem, kdy na štěňata čekala. Promiň, jsem blbec, který nepoznal, že o rok později bude malé prodávat dál.....Jo, sorry, vím, žes to tak nemyslel. Nebudu se nikomu omlouvat. Nebudu nikomu vysvětlovat, kam a proč prodávám. Je to pouze moje věc a u každého štěněte se snažím najít dobré (!!!) majitele. To, že to někdy nevyjde bohužel neovlivním. Podvodníci, kšeftaři a neschopní majitelé, kteří neodhadli své síly jsou všude. Nejen v Rusku. Last edited by Hanka; 29-12-2011 at 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Obávám se, že dřív nebo později se taková věc stane každému aktivnímu chovateli.
![]() Už se to psalo x-krát v jiných tématech, že sebepropracovanější smlouva v zásadě nic neřeší. Víte, jak pomalu pracují české soudy a obecně orgány činné v tr.řízení? Např. kdyby Všestudské pláně teď podaly trestní oznámení na kupující z Ruska, tak možná za rok, rok a půl by se něco dělo (a to neznám ruské orgány). Ta fenka by v té době byla už dávno 5x prodaná dál. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
[quote=Hanka;417067]Ahoj Pavle. Já nic podrobně líčit nebudu, protože jsem zatím žádnému překupníkovi štěně neprodala.
Promin Hanko, ale myslím, že jsi něco zapomněla.... Jsi neprodala "štěně", ale "čtyři štěňata". Do CHS, o které jsi vedela, že má "bezpapiraky". http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=19642 To bylo snadné odhadnout, jaký osud bude čekat teto štěňátka (nebo jejich děti). Netřeba bylo dlouho čekat... Ted jedna fenka uz zachráněna. A co je s ostatními třemi? Myslím, že problém je v tom, že mnoho chovatelu používaja stejne heslo jako Ty: "I am breeder of wolfdogs. It means- I sell pups" ("Jsem chovatelkou CsW. To znamená, prodávám štěňata") |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Margo, s tebou vůbec nebudu diskutovat a začínat nějaké tvé hloupé nekonečné dopisování, jak už jsem ti psala mnohokrát. Prosím neuváděj nepravdivé informace. Buď tak hodná a starej se o svá štěňata o svůj chov. Mě prosím ignoruj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
[quote=Hanka;417087]Margo, s tebou vůbec nebudu diskutovat a začínat nějaké tvé hloupé nekonečné dopisování, jak už jsem ti psala mnohokrát. Prosím neuváděj nepravdivé informace. Buď tak hodná a starej se o svá štěňata o svůj chov. Mě prosím ignoruj.
Ráda bych se postarála jen o muj chov a moje psi. Ale stale mi někdo píše, že nejake cevecko potřebuje pomoci... Že musím pomoc najít udaje, chovatele, a způsob, jak pomoci tomu psu... A některe nazvy ChS stale se opakují... Vim, každý dělá chyby, ale zdá se, že někteří se na nich specializují... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ChS Tichý stín
|
![]()
Je někdy opravdu těžké takového překupníka odhalit. Správci wolfdogu by nám chovatelům mohli pomoct tím, že nám inzerci budou uveřejnovat rychle a bez chyb. Já jsem třeba prosil asi v 10 emailech o aktualizaci mého vrhu B (Baghira Grey Střípek snů a Firsin Hell z Věrné smečky) a také přidání 3 fen (Brigitte, Brixa, Barakuda) , které mají v tuto chvíli 11 týdnů, do inzerce Last minute a stále se nic neděje. Žádný inzerát. Kdybychom měli víc na výběr ze zájemců, tak budeme víc podezřívaví a také se víc ptát. Jinak musím napsat, že Google nám k odhalení těch nepravých zájemců hodně pomáhá.
Hynek - www.wolfdogs.name |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Já mám v mobilu uloženo x telefonních čísel česky mluvících majitelů telefonu i zahraničních, u kterých mám poznámku "překupník-neprodávat". Stejně to každý rok pár takových zkusí.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|