|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Ehhhhh... jeśli kiedykolwiek zacznę mieć wątpliwości, dlaczego właściwie nie ciągnie mnie do wystaw, wystarczy, że zajrzę do wątku takiego jak ten...
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
I tak jest w każdej rasie, niestety "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racją najmojszą!" (Dzień Świra) p.s. optymistyczny: wystarczy osobiście poznać te wirtualnie znane wilczaki, wejść z nimi w jakikolwiek kontakt, chcieć tego! I wtedy, wobec psiej duszy, zachowań, interakcji z nami, cały eksterier i pochodzenie są guzik ważne
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 27-09-2011 at 11:22. Reason: p.s. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
GAGA - masz 150% racji!!!!!!!
|
|
|
#4 | |
|
love and terror
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Ale tu chodzi o dusze wilczakową a nie jakąś tam
|
|
|
#6 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Inna sprawa, że oczywiście; żadne z nas nie zdecydowało się na wilczaka jedynie ze względu na jego cechy... wewnętrzne, ale wiadomo, co Gaga miała na myśli. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Poznaję je wraz z ich ludźmi, rodzą się we mnie osobiste emocje i każdy z nich jest mi już jakoś bliski. Są kochanymi urwisami (wszystkie, bez wyjątku), dającymi nam mnóstwo radości, czasem stresu i podniesienia adrenaliny Czytając czasem forum można odnieść błędne wrażenie, że ważniejszy w wilczaku jest wzorzec i jego miejsce w rankingu światowym, niż cała jego wilczakowa psiejskość, którą kochamy Od oceniania eksterieru są hodowcy, mający jakiś określony cel hodowlany (o ile go mają), my - cieszmy się życiem z burymi, mamy na to naprawdę niedużo czasu :/ pozdrawiam Gaga i mix wilczaka z baranem ;p |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
A ja uwazam ze warto sie pokazac na wystawach. Zawsze ja sie czegos naucze i Uro tez. Raz ktos powie ze Urcio jest fajny, innym razem ze cos jest nie tak. Trudno sie mowi, dla mnie i tak bedzie najpiekniejszy bo jest moj, ale krytyke zawsze z checia wyslucham i wydaje mi sie ze skoro ktos juz sie godzi na wystawy to godzi sie tez na ta krytyke
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Junior Member
|
Quote:
o całą tę kotłowaninę złych emocji (jak dobrze zauważyła Gaga). Zaczyna się od oceny zwierzaka, potem lecimy w argumenty ad personam, potem będzie pewnie wyciąganie jakichś dodatkowych osobistych brudów (na innym forum np. jeden wystawca drugiemu insynuował, że zdradza żonę z handlerką...), potem tworzą się skłócone obozy - a na koniec wrogość może nawet doprowadzić do działań po prostu przestępczych (mojej koleżance, która jest hodowcą, konkurent wystawowy i hodowlany zawirusował stronę www!). |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Ale na to sie nie poradzi, to jest ludzkie i idiotow sie znajdzie wszedzie, ja i tak wciaz bede uwazac ze warto, bo Smrodu poznal naprawde sporo wilczakow, ktore jak widzi to prawie w powietrzu lata z radosci. A wszystko bo postanowilismy ze pojdziemy na wystawy.
Ludzie sie beda zrec niezaleznie od wszystkiego bo nie ma sprawiedliwosci, bo zawsze znajdzie sie ktos kto robi reszcie pod gorke. Z hodowcami jest roznie, jesli chodzi o Ura to nie mam co narzekac, ale wiem ze moze byc roznie bo sama mialam zle przejscia. Przykladowo, prostowanie psa bo hodowca zrobil mu z mozgu sieczke, lub jezdzenie na rehabilitacje z innym psem bo hodowca mial gdzies badania. Dlatego jak widze co sie tutaj dzieje to sie tylko usmiecham bo nie jest tak zle. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
VIP Member
|
Quote:
. I ten aspekt wystaw jest nie do przecenienia. Sama wystawa to nauka i sprawdzian działania teamu: ja-pies, sprawdzian współpracy, zaufania, umiejętności zarządzania okolicznościami - nauka warta wydanej kasyPrzy dobrych wiatrach można machnąć ręką na kłapanie za plecami i czerpać radość z tych dobrych (całkiem wielu) stron wystaw. Ot, kolejna forma spotkania, sprawdzenia się. I last but not least: po powrocie do domu mamy najlepszą na świecie wersję wilczaka: zmęczoną i śpiącą |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
No cóż racji nie mieli Ci co się ze mnie śmiali, że rozpijam małolaty –wrrrr. Zatem w tym miejscu przepraszam, ale tylko za to! Dla mnie, to Ty na 26 wyglądasz bez 2 zdań.
Troszkę uciekło jak widzę …… Więc przypomnę, że nie ja zaczęłam „Baldurową akcję” Fakt 1 – wystawa : sędzina przyznając BOBa, a jednocześnie tyt. Zwycięzcy zwróciła się do mnie, że wg niej suczka ma zbyt jasne oko, a potem przeszła do Astki *tu kamienną twarz zachować było trudno. Nikt nikomu nie przytykał i w zasadzie, akcję tej wystawy rozpętała ta dziewczyna, żeby w oczach ludzi wypaść na wystawowo poszkodowaną. Fakt drugi wynika z pierwszego, a na forum miał miejsce jako pierwszy w temacie wrocławskiej wystawy: ja wzięłam sobie do serca „za jasne oko” na zasadzie wyśmiania-absurdu i użyłam tego przytaczając jako absurd w innym temacie, ale nie napisałam nigdzie, że Baldur jest „garbaty” (to też na zasadzie teraz przenośni). Sama wystawiająca powiedziała jaką wadę wytknęła sędzina To, że w potoku wywodu pt. „moje jest naj” ze strony Mistrali, bo rzekomo obraziłam jej psa ( pytanie tylko czym?) – wypowiedziałam się na temat tego, który na wystawie pies zasłużył na BOBa moim zdaniem – to chyba mi wolno jak i każdemu? Co do obraźliwych uwag typu HIPOKRYTKA, to chyba też powinnam zwyzywać tak Magdę, bo napisała kilka postów wyżej, że podoba się jej Czakram a nie Chanti Anka jak się zachowujesz, gdy przegrasz z kimś np. w biegu? Podajesz rękę i uśmiechasz się, czy tylko zawijasz się i spadasz? Last edited by GRABA; 27-09-2011 at 17:21. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
|
Nie wiem ile razy jeszcze mam tłumaczyć, że nie chodzi mi o to co myślisz o Baldurze. Czy Ci się on podoba czy nie. Rozmawiałam z wieloma osobami, chociażby na obozie w Hrabusicach. Było parę osób, którym Baldur bardzo się podobał, były też osoby które wprost powiedziały, że wolą inny typ, że wolą wilczaki o takich czy innych cechach. Jakoś się z tymi osobami nie pobiłam, z dwiema nawet zakumplowałam
''FLECTERE SI NEQUEO SUPEROS, ACHERONTA MOVEBO'' Last edited by Mistrali; 27-09-2011 at 20:03. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|