![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ja tez przylaczam sie do prosby o opisy, bo mi troche nie chce latac po Polsce i Europie by za ciezko zarobione pieniadze sluchac jakis koszmarnych bzdur. Mam tez prosbe o podawanie sedziego w tresci tematu dla wyszukiwarki bo w bazie sie (chyba) nie da szukac wynikow po nazwisku.
Sexy ostatnio miala w palacym sloncu prawidlowe brazowe oczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
Można to potraktować oczywiście jako pytanie retoryczne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Witam! Dziękuję za uzupełnienie opisów - udało mi się (jako świeżej na wolfdogu) wsadzić umiejętnie kij w mrowisko.... aż się zamrowiło...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
To swietna sedzina ale od 6 grupy.
ja dwa razy juz trafilam na fajny opis w Pl zawierajacy cytaty z wzorca a bylam tylko 5-6 razy na wystawie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
K-Lee Family
|
![]()
W Jeleniej Górze 2010 sędziowała Mariola Semik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
To mnie Gia zaskoczylas ostro. Po tym co jest w necie napisane mialam nie zglaszac nawet do Wrocka na wystawe. A w takim wypadku zaryzykujemy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
Bo z sędziami tak czasem bywa, że nawet jeśli znają wzorzec, to i tak czasem sędziują no swojego "nosa", jak zawieje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]()
Jedno nie wyklucza drugiego... Ja moglabym sedziowac wilczaki, ale ONkowcy znienawidziliby mnie po pierwszej ocenie ich psow...
![]() Wilczaki to rasa specyficzna... Jest w pierwszej grupie, ale rzadzi sie innymi prawami niz reszta "owczarkow".... Co innego sie ceni... a raczej ceni sie cos odwrotnego niz u innych ras... U w ta pupapke wpadaja sedziowie - oceniaja Bure albo jak ONki, albo jak owczarki... Quote:
A ta podsumowujac... Jezdzimy po sedziach, a powiedzmy szczerze: ilu hodowcow zna wzorzec i wie co dobre? Ilu wlascicieli wie o co chodzi? Bo skads sie jednak biora te psy strasznie odbiegajace od wzorca... I osoby chwalace sie...wadami swoich CzW... ![]()
Last edited by z Peronówki; 16-05-2011 at 22:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
K-Lee Family
|
![]()
Pijesz do mnie? Za dobre charaktery mają moje szczeniaki?
![]() Miałam na myśli to, że nikt nie obniża ocen psom, które kładą się na ringu, uciekają, czy ogonami wiercą sobie dziury w brzuchach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]()
A to ja o niczym nie wiem.... chyba wypadlam z obiegu.... Bo ich glowna wada jaka ja znam osobiscie to to, ze to Iranowce.....
![]() ![]() ![]() Quote:
Wystawa w miescie XXX.... W ringu staje piesek - ogon na brzuchu, smiga po ringu jak cichociemny...z panika zerkajac, czy nikt nie wzroci na niego uwagi... Piesek jak piesek - budowa i ruchem dobry bylby z niego owczarek ... no gdyby nie ten spanikowany charakter... (wilczak z niego jest mocno przecietny - wiecej wad, zero porzadnych zalet) Ale wygrywa - wady sie nie licza. Fatalna prezentacja tez nie... Spanikowany charakter ani troche - jest CWC, CACIB i BOB... My schodzimy z tekstem sedziny "pieknego ma pani psa, ale przeciez zna pani jego wade - ten ogon nosi tak wysoko"..... ![]() ![]() ![]() ALE... sa tez wystawy jak ta z pania Lubaszka.... Wystawialam wtedy Bola... wystawa w Jeleniej... Przyjezdzamy i widze stawke -coz, nie mamy szans... sa dwie fajne suki z Czech.... Ale...do domu wrocilismy z BOBem... ![]() Jedna suka strachliwoscia chciala pobic dzikiego wilka... druga wystartowala do sedziny z zebami.... a Bolo... jak w przypadku, gdy sedziowala kobieta "gentleman w kazdym calu" ![]()
Last edited by z Peronówki; 16-05-2011 at 23:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|