|
|
|
|||||||
| Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Plessowy wilczak
|
Ależ maleństwo jest urocze, ale zupełnie nie podobne do czechosłowackiego
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Mysle ze sliczny wilczak Saarloosek
Bede do albumu dodawal tak co tydzien pewnie zdjecia jako ze hodowczyni z Niemiec tez chce dostawac zdjecia. No i jak cos ciekawego zmajstruje Saarloosek to tez napisze czy o spotkaniach z innymi przedstawicielami gatunku psiego. Jak narazie to trzeba z mala wilczyca biegac 15 razy dziennie na dwor bo czesto strzela, a jesc uwielbia bardzo duzo wiecej niz na kartce od hodowcy |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
No właśnie dlatego, że jak są duże są podobne do siebie, zdziwiło mnie to jak bardzo się różnią jak są małe A zdjęcia postaraj się wrzucać takie duże bezpośrednio na forum, a nie jako załącznik |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Aha ale na forum jest limit zdjec ktore mozna wrzucic w albumie chyba nie ma limitu ale sie postaram jakos to robic zeby sie pojawialy bezposrednio w poscie. Musze jakos obczaic te ikonki forumowe do wklejania zdjec.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Plessowy wilczak
|
Kasie kiedyś pisała jak to zrobić żeby było dobrze, pozwolę sobie ją zacytować
"Kiedy ma się już zdjęcie w internecie(galeria wolfdoga, imageshack, tinypic i inne) naciska się na nie prawym przyciskiem myszy. Jest opcja "Kopiuj adres obrazka". Tą właśnie opcję naciskamy. Pisząc posta robimy coś takiego: [img]adres_obrazka[/img] Tam, gdzie adres_obrazka, wklejamy ten skopiowany, za pomocą prawego przycisku myszki i opcji "Kopiuj adres obrazka"." |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Aha dziekuje za informacje, to bede tak wklejal zdjecia. Wilczyca wykorzystala wlasnie chwile nieuwagi i cichaczem zwiala ze swojej poduszki potajemnie sie zlala na podloge i uciekla na korytarz
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
Fajny malec. Aż się zdziwiłem, jak różne w wyglądzie są od CSV gdy są szczeniakami. Niech Wam rośnie zdrowo!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Dziekuje w imieniu swoim i malego Saarlooska za zyczenia
Pozatym jesli chodzi o zycie z Saarloosem to bardzo szybko sie uczy juz nie strzela ani nie leje w domu i moge stwierdzic tym samym ze pod kazdym wzgledem szybciej sie uczy od owczarka niemieckiego (przynajmniej od tego ktorego mialem ja i rodzice). Jedyne co go wyroznia to to iz jest dosc strachliwy jesli sie wykona jakies szybkie/gwaltowne ruchy lub podniesie glos nawet w rozmowie z kims kto mieszka takze w domu i do kogo Saarloosek juz jest przyzwyczajony. (Podobno wedle hodowczyni i tak wybrala mi tego ktory boi sie najmniej i jest najbardziej otwarty (dlatego wilczyca zamiast wilczka ktory mial byc oryginalnie) i ma takze najlepszy charakter podobno z miotu) Mam tylko nadzieje ze nie przezywa jakiegos strachu z tego powodu ze jak sie ja uczylo robic na dworze swoje potrzeby to caly dzien sie przygladalem co robi i jak tylko zauwazylem ze w domu leje np. to natychmiast lapalem w trakcie na rece i zanosilem na dwor zeby dokonczyla i potem sie nauczyla dawac znac jak chce. Ale nie wyglada aby stala sie bardziej strachliwa na szczescie. Niedlugo beda nowe zdjecia Saarlooska w tym probuje uchwycic aparatem fotograficznym jak pije wode prosto z kranu w bidecie
Przyjdzie jeszcze taki czas że na drzewach zamiast liści bedą wisieć komuniści! http://www.youtube.com/user/CrusadeN...12/uSgPNTptkAY http://www.youtube.com/user/CrusadeN...16/mxp1YJQKO4U http://www.youtube.com/user/CrusadeN.../8/QQQ8eLL83Pw |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
W ramach relacji z zycia z Saarloosem opowiem ciekawa historie z soboty dotyczaca mojej malej wilczycy. Nie dawno wkleilem jej zdjecia na facebook i dodalem do grupy Saarloos Wolfhond.
A nagle w sobote patrze a pod domem wycieczka kolegow i kolezanek dzwoni do drzwi zeby zobaczyc malego wilczka Efekt byl taki ze dwie osoby wizytowaly mala az 2 godziny gdy stwierdzila ze co dosc zabawy to dosc i ulozyla sie na miejscu spac. W kazdym badz razie wszyscy byli zachwyceni malym "wilczkiem" i kazdy oczywiscie odrazu wpadl na pomysl ze "wilczek" musi byc 100razy fajniejszy niz Owczarek Niemiecki czy tez popularny Husky. A te dwie osoby ktore byly najbardziej zachwycone wlasnie studiuja opis rasy i chyba w Skien bedzie niedlugo o 2 Saarlooski wiecej jesli uda im sie znalezc za granica dostepny miot. (Te w Trondheim juz wszystkie sa zarezerwowane jeszcze przed urodzeniem a kolejke jest juz na nastepny rok juz odrazu mimo ze ceny osiagnely ponad 3000 Euro (25 000 NOK) ). W kazdym badz razie wilczaki mimo domniemanej "armii wrogow wilkow" staja sie coraz popularniejsze w Norwegii co mam nadzieje zaowocuje tym iz CSV latwiej zostana zalegalizowane gdy wiecej ludzi dowie sie ze Saarloosy sa absolutnie lagodne i nie ma w nich nic niebezpiecznego dla ludzi (moze CSV potrafia byc grozne w nieodpowiednich rekach, lecz wedle hodowcy w Niemczech oraz opisow rasy dorosle Saarloosy nawet "nie pogryzyby kogos" gdyby chcialy (chociaz wedle opisu rasy moja mala wilczyca powinna byc przerazona wizyta obcych a wygladala na zadowolona z wizyty i niczego sie nie bala, wiec nigdy nic nie wiadomo na 100 % z opisu rasy i opowiadania hodowcy). Niedlugo beda nowe zdjecia miedzy innymi z "picie wody z ulubionego wodopoju" czyli bidetu gdy otworzy sie w nim bierzaca chlodna wode malutka wrecz uwielbia pic prosto z kranu zamiast ze swojej miski a bidet ma kran akurat w zasiegu pyszczka nawet malego wilczka
Przyjdzie jeszcze taki czas że na drzewach zamiast liści bedą wisieć komuniści! http://www.youtube.com/user/CrusadeN...12/uSgPNTptkAY http://www.youtube.com/user/CrusadeN...16/mxp1YJQKO4U http://www.youtube.com/user/CrusadeN.../8/QQQ8eLL83Pw |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|