View Single Post
Old 22-10-2011, 22:14   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tyger View Post
Já členem klubu nejsem a vím proč jím nejsem.
No jasně, pak se líp kritizuje.

Quote:
Souhlas. Ale to, že se každej pes přeměřuje osmsetmilionkrát je věcí bonitační komise. Proč to dělají? Prostě bych to zkusil dvakrát a pak mají smůlu. Vždyť už to dost svědčí o bázlivosti, popřípadě nedůvěře.
Zas tak moc to právě nesvědčí. Přiveď Hayaka a uvidíme.

Quote:
Jaké jsou nároky na rozhodčího? Kdo to může dělat? Nevěřím, že by se nenašli dva lidé.
To je vidět, že nevíš o čem mluvíš. Nároky jsou docela značné a najít dva lidi je celkem práce. Moc si totiž nevydělají.

Quote:
Domnívám se, že je to přesně naopak. Klub potřebuje mít statistiky aby mohl plánovat a to, že je pes chovnej je jen vedlejší efekt. Co když pes chovnej nebude? Klub se nažere - má statistiku - a koza celá nezůstane - pes je "k ničemu".
Když pes chovnej nebude, tak má bonitaci zadarmo. Statistiky o nezbonitovaných zvířatech jsou k ničemu, protože taková zvířata prostě nejdou do chovu. A máš pravdu v tom, že klub ty informace potřebuje, ale zase jen proto, aby mohl s plemenem dál pracovat. Pro koho asi..

Quote:
Když vás to taky sere, proč s tím něco neuděláte? To je přesně to, o čem jsem psal dříve.
Neřekla jsem, že nás to sere. Ale super zábava to taky není. Zvlášť, když to potom někdo ocení tak jako ty.

Quote:
Ano, zamýšlím se. Protože to dělá málokdo.

Quote:
Jestli si někdo myslí, že pes touží po tom, být zbonitován a myslí si, že je to projev vroucí nehynoucí lásky, tak.. hm.. se pravděpodobně ošklivě plete. Přesvědčte mě někdo o tom, že pro psa je super, být celý den v prostředí, které ho stresuje (a to že spoustu psů ostatní psi stresujou).
Psovi je to asi jedno, to je fakt. Konec konců, psovi je taky jedno, jestli je vlčák, vořech nebo bezpapírák. Je mu šumák, jestli bude kdy mít štěňata a pokud jo, tak jestli budou mít papíry. To je teda fakt.