Quote:
Originally Posted by Tyger
Já členem klubu nejsem a vím proč jím nejsem.
|
No jasně, pak se líp kritizuje.
Quote:
Souhlas. Ale to, že se každej pes přeměřuje osmsetmilionkrát je věcí bonitační komise. Proč to dělají? Prostě bych to zkusil dvakrát a pak mají smůlu. Vždyť už to dost svědčí o bázlivosti, popřípadě nedůvěře.
|
Zas tak moc to právě nesvědčí. Přiveď Hayaka a uvidíme.
Quote:
Jaké jsou nároky na rozhodčího? Kdo to může dělat? Nevěřím, že by se nenašli dva lidé.
|
To je vidět, že nevíš o čem mluvíš. Nároky jsou docela značné a najít dva lidi je celkem práce. Moc si totiž nevydělají.
Quote:
Domnívám se, že je to přesně naopak. Klub potřebuje mít statistiky aby mohl plánovat a to, že je pes chovnej je jen vedlejší efekt. Co když pes chovnej nebude? Klub se nažere - má statistiku - a koza celá nezůstane - pes je "k ničemu".
|
Když pes chovnej nebude, tak má bonitaci zadarmo. Statistiky o nezbonitovaných zvířatech jsou k ničemu, protože taková zvířata prostě nejdou do chovu. A máš pravdu v tom, že klub ty informace potřebuje, ale zase jen proto, aby mohl s plemenem dál pracovat. Pro koho asi..
Quote:
Když vás to taky sere, proč s tím něco neuděláte? To je přesně to, o čem jsem psal dříve.
|
Neřekla jsem, že nás to sere. Ale super zábava to taky není. Zvlášť, když to potom někdo ocení tak jako ty.
Quote:
Ano, zamýšlím se. Protože to dělá málokdo.
|
Quote:
Jestli si někdo myslí, že pes touží po tom, být zbonitován a myslí si, že je to projev vroucí nehynoucí lásky, tak.. hm.. se pravděpodobně ošklivě plete. Přesvědčte mě někdo o tom, že pro psa je super, být celý den v prostředí, které ho stresuje (a to že spoustu psů ostatní psi stresujou).
|
Psovi je to asi jedno, to je fakt. Konec konců, psovi je taky jedno, jestli je vlčák, vořech nebo bezpapírák. Je mu šumák, jestli bude kdy mít štěňata a pokud jo, tak jestli budou mít papíry. To je teda fakt.