|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
06-06-2003, 14:28 | #1 |
Member
|
wystawy
Sluchajcie Czy ktos wybiera sie na wystawe karajowa do Gdyni lub miedzynarodowa do Sopotu? a tak apropos to wilczaki wystawiane sa na ringowce , obrozy ze smycza czy tez innym specyficznym urzadzeniu wymyslonym tylko dla tej rasy? Aha bedziemy wysylac zdjecia Tara tzn Harrego do galerii by ten haniebny znak zapytania zniknal i pojawila sie piekna lysa mordka maluszka. Czy wystarczy tylko wysylka na adres galerii ? Pozdrawiam Sebastian Kornelia i psiurki
06-06-2003, 23:02 | #2 |
Senior Member
|
wystawy
My moze przyjedziemy do Sopotu, ale to jeszcze nic pewnego.
A z wystawianiem... w Czechach widzialam wilczaki na normalnych smyczach, ale Margo wystawia na ringowkach, wiec chyba tak jest lepiej. Amber jest przyzwyczajany do ringowki, potem moze uslyszymy to co mowil jeden facet o dogach ^ Takie wielkie psy miala na cienkich nitkach na wystawie.^ A zawsze pies ladniej wyglada jak mu nic nie siedzi na szyji. Ela i Amber |
13-06-2003, 13:46 | #3 | |||
VIP Member
|
wystawy
Quote:
uzywanie jest duzym plusem, to sedziowie sa dosyc tolerancyjni. Wyleciec mozemy jedynie za kolczatke. Dla wilczaka kupujemy rigowne ze sznurka lub skory - kolorem dobrana do barwy psa (dla wilczaka lepiej uwazac i kupic taka zrobiona z jednej czesci sznurka i zszywana - wiele z tych dostepnych na naszych wystawach ma metalowe laczenia, ktore pekaja nawet przy malym oporze). Wbrew pozorom ringowna pozwala na 100x lepsza kontrole nad psem niz smycz). Unikamy tez uzywania lanczuszkow - nie tylko wycieraja wlos na kryzie, ale tez sa przeznaczone dla psow o krotkim wlosie (dobek, itp). Quote:
dosyc nietrwale i warto kupic taka ringowke wylacznie jesli pies to juz profesjonalny showmanem..... Quote:
))) Pozdrawiam, Margo
20-07-2003, 22:26 | #4 |
Member
|
Gdynia 2003
Hej
Nie lubie sie chwalic ale Margo przykazala poinformowac . Wiec: Harry Kollarov Dvor alias Taro ocena wybitnie obiecujaca i zloty medal i pare krzyzykow w roznaych miejscavh i uzasadnienie... Poza tym zgodnie z tym co sie naczytalem na roznych listach psich oczywiscie pomylili ojca Tara i pare innych kiksikow ale bylo ok. Choc ja myslalem na dzien przed wystawa ze go zdyskfalifikuja za krnabrnosc 3 stopnia , nienawisc do ringowki i obcych osob gmerajacych tu i owdzie.. a tu ..niespodzianka chodzil, biegal jak zegarek i jak by zaliczyl 3 tys wystaw ale ja mysle ze to szczescie frajera...hehehe uff ale sie rozpisalem , reszta ksiazki i refleksji moze kiedys pozniej Sebastian Czeneka i medalista zloty |
20-07-2003, 22:57 | #5 |
Senior Member
|
wynik Gdynia
Super!!!!!! to mamy nastepnego kandydata do championa! Gratulacje!
Ja tez zauwazylam , ze psiak wycisza sie w momencie jak wchodzi na ring i tez myslalam ze to przypadek. A poza tym, masz medal? tam gdzie ja bylam dotychczas w szczeniakach nie bylo medali... no nie ma to jak wybrzeze, maja kupe forsy to szaleja! pozdrawiamy Ela i Amber |
20-07-2003, 22:58 | #6 |
Member
|
wynik Gdynia
Ja bylem strasznie zdziwiony ale coz to nasza pierwsza wystawa więc chyba
mogłem?? Faktycznie od banerów reklamowych az oczy bolały Pozdrawiam Sebastian |
21-07-2003, 10:44 | #7 | ||||
VIP Member
|
wynik Gdynia
Quote:
scigac moich szpiegow ), ale i pogratulowac mozna o czasie, a nie dopiero np. tydzien pozniej ))) Quote:
Quote:
zgloszenie wypelnic na komputerze. Wtedy sie nie pomyla. Choc czasem takie bledy sa ciekawe - dwa lata temu dopisali nam w Bydgoszczy takie tytuly, ze az dziw, ze od razu nie dano nas na podium na BISie ))) Quote:
Harrego w obiektywie ani sladu. Oj, kamerzysci nie znali sie na rzeczy.... Pozdrawiam, Margo
21-07-2003, 11:29 | #8 |
Member
|
wynik Gdynia
Sedzina pozytywnie mnie tzn nas zaskoczyla . Prosiła o specjalne ustawinie
psa aby obejrzec oczy , dorwala sie do zabkow małego i .. tu od razu zobaczyła że :" prawostronie brak w żuchwie P1?? " no i co teraz moje pytanie?? Do tego poprosiła zeby szybciej biegac aby ocenic psa w ruchu i opowiedziala ze goscie z Czech to właśnie biegają z specjalnymi ksiązeczkami i ... spraiała wrażenie że zna się na wilczakach. Przynajmniej dla mnie debiutanta. Apropos tego to organizatorzy naszym kosztem hehehe zrobili sobie niezłe "publicity" i "PR" jak mawiają koledzy spece . Dzień przed wystawą podobno w lokalnej gazecie Dziennik Bałtycki w wywiadzie powiedzieli że będzie jedyny przedstawiciel tej ciekawej rasy sprowadzony z zagranicy ... i tu podobno inne cudeńka - czyli Harry (Tak słyszałem od ludzi, którzy przyszli podobno obejrzeć "tego wilczka!"). Faktem jest że nie moglismy opedzic sie od innych wystawców, publicznosci i dzieci. Musielismy wyjasniac , opissywac rasę i stawac do zdjecia dziesiątkom ludzi ...naprawdę . Myślę że zrobilismy dobra robotę paru mamusiom odradzając im takiego fajnego wilczka dla dzieci i popularyzujac troche rasę wśród reszty gawiedzi . Do tego okazało się że było podobno paru znajomych ludzi Margo ale przepraszam wybaczcie z wrazęnia nic nie pamiętamy. znali i Jolly i Bela i... uf znów się rozpisałem . Faktycznie to dla TV róznych najważniejsze były albo futrzaki w stylu nowego funlanda ( ktorego uwielbiam) lub psiaki do towarzystwa... Pozdrowienia Harry tzn Sebastian i Futrzaki |
21-07-2003, 11:32 | #9 |
Member
|
Gdynia
Przepraszam Bola za znieksztalcenie imienia .. Sebastian
21-07-2003, 12:12 | #10 |
Junior Member
|
wynik Gdynia
No to gratulacje wielkie dla braciszka i jego opiekunow!!! Gdzie nastepna
wystawa?Moze sie wreszcie na ktorejs spotkamy? Pozdrawiamy Joanna i trzoda |
21-07-2003, 12:13 | #11 |
Member
|
wynik Gdynia
Dziękujemy bardzo
Następną którą zaliczamy jest międzynarodowa 09.08 i 10.08 w Sopocie na hipodromie Sebastian |
21-07-2003, 12:42 | #12 |
Junior Member
|
wynik Gdynia
No niestety, widze, ze Wy obstawiacie Polnoc Polski, a my poludnie. Moze
wreszcie cos razem zrobimy gdzies w Polsce centralnej? Moze realnie wyglada ten Poznan w listopadzie? Joanna |
21-07-2003, 14:03 | #13 |
Member
|
wynik Gdynia
Na Poznań juz sie szykujemy słyszelismy ze ma byc podobno najazd
wilczaków... hehe Sebastian |
21-07-2003, 15:51 | #14 | |
VIP Member
|
Gdynia
Quote:
Pozdrawiam, Margo
21-07-2003, 15:53 | #15 | |
VIP Member
|
wynik Gdynia
Quote:
Pozdrawiamy, Margo & stado
21-07-2003, 22:04 | #16 |
Member
|
Spotkanie - Pozna 13.-14.09.2003
Chciałem przypomniec bo nikt nie zareagował :
sędzina napisała że brak orawostronnie w zuchwie P1 u Tara tzn co? bo jakoś nie moge odnalezc odpowiednika we wzorcu .. Sebastian |
21-07-2003, 23:09 | #17 | |
Senior Member
|
wynik Gdynia
Quote:
zapraszam juz wczesniej wiec sobie zaplanujcie caly weekend W koncu musicie odwiedzic Waszego Wujka Ambera Ela i Amber |
|
21-07-2003, 23:35 | #18 | |
Senior Member
|
Spotkanie - Pozna 13.-14.09.2003
Quote:
Te male zabki psiak musi miec, zrobcie RTG czy sa w srodku w kosci i jesli dlugo nie bedzie sie wyrzynal to poradzcie sie weta. Zdaje sie ze na razie mozecie pokazac na wystawie Rtg. Ela i Amber |
|
23-07-2003, 21:17 | #19 | |
VIP Member
|
P1 (bylo Spotkanie - Pozna 13.-14.09.2003)
Quote:
jeszcze, gdy Fany miala 10 miesiecy (o ile sie nie myle). A teraz jest. I to nie zasluga polskich dentystow.... )) Na poczatek warto zobaczyc czy zab w szczece jest (bo co jakis czas spotyka sie, ze sie nie wybijaja). Jak nie ma, to dopiero wtedy sie bedziemy martwic... Pozdrawiam, Margo
14-10-2003, 15:46 | #20 |
Junior Member
|
Przepraszam, ale kiedy wlasciwie jest Gdynia 2003?
|
|
|