![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
A czy ktoś wie coś o tej psinie???
http://allegro.pl/czechoslowacki-wil...227465049.html Ogłoszenie conajmniej dziwne "Łagodny harakter i wspaniała atrakcja gdy ktoś Cię zobaczy z wilkiem na smyczy" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
I stało się, było nieuniknione. To, co było wiadome, ktoś napisał publicznie ("wspaniała atrakcja gdy ktoś Cię zobaczy z wilkiem na smyczy"). Nie od parady tyle jest na WD psów do adopcji;/
Obawiam się tylko, że te zdjęcia są kradzione...
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 11-09-2010 at 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
K**** a wiec tak -Gosc prowadzi mini zoo w Lisznej koło Cisnej.Co do suki to ma ona 3 lata i jest z tej k********j pseudo chodofli z
Wieliczki , została pokryta psem ze Słowacji (ma mi podesłac stronkę do hodowli ![]() Na zdjeciu jest matka.W całej Polsce jest tylko koło 200 sztuk tej rasy,rasa jest bardzo łagodna, dlatego pogranicznicy sobie z niej zrezygnowali, bo im eksperyment nie wypalił, a było to na Słowacji.Cena taka wysoka bo jest to połowiczna cena jaką proponują hodowcy.A i musiał przeczytac jaka stronę hodowlaną bo znajome mi się zdawało to co mówił że zawsze chciał mieć wilka ![]()
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
mam strone hodowli http://wolfdogs.wbl.sk/ i co?? Jak cos to nie ja.
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
No tak, widać, że gość "coś tam" wie. Zinterpretował na własny użytek i radośnie rozwija drugi obieg rasy, żerując na totalnej głupocie ludzi, którzy chcą mieć przysłowiowego "blabadora" za 700 zł. Swoją drogą, jak na kundelki to cena mocno wyśrubowana
![]() Przypomina mi się awantura o polski miot bezpapierowych po-wilczaków, gdzie było kilkakrotnie pisane, że w takich pojedynczych, pozornie "niewinnych" przypadkach zaczyna się rozwijać efekt skali, bo szczeniaki z takiego lewego miotu pójdą do dalszego rozmnażania bez jakiejkolwiek kontroli. I stało się, było do przewidzenia ![]() Z drugiej strony, jeśli prawdą jest słowacki reproduktor (btw: to jest hodowlany pies, ojciec naszej forumowej Astarte! jakoś nie chce mi się wierzyć, że hodowcy ryzykowaliby własną reputację, może w ogóle o niczym nie wiedzą? a facet bez pytania podaje ich namiary?) - jakikolwiek, to można tylko pogratulowac kolejnemu kretynowi, który własne ułomności i kompleksy leczy potencją psa i pozwala aby ten krył wszystko co się rusza ![]() Ta obsesja jest chyba gorsza od imperatywu rozmnażania "mojej najcudowniejszej pod słońcem suczki" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
http://imgpe.trivago.com/uploadimage...5341965_l.jpeg
http://imgpe.trivago.com/uploadimage...341949_mx.jpeg http://imgpe.trivago.com/uploadimage...6720987_l.jpeg
![]() |
#8 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
właścicielkę Cezara miałam okazję poznać na obozie i nie wydaję mi się, żeby się na to zgodziła
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
love and terror
|
![]()
Ciekawe...
Gdansk powiadasz? Moze uda sie w jakis sposob "dorwac"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Kurczę, mnie szczęka opadła! Jak tylko wrócę do domu napiszę do Jany czy to prawda... Dziewczyna co prawda bardziej zajmuje się rodeo i końmi, ale też jest mi ciężko uwierzyć żeby się zgodziła na lewe krycie...
Cezar może nie jest najpiękniejszym psem, ale ma ciekawy rodowód i aż szkoda by go było na bez papierkowe krycia....
![]() |
#11 |
Distinguished Member
|
![]()
Spoko... do Jany napisałam jak tylko przeczytałam te "rewelacje"
![]() Kilka lat temu pewna pani spod K-wa, która kryła 'bez-papierowo' twierdziła, że ojcem miotu jest wybitny reproduktor z Czech, a tajemnicą poliszynela było, że był to pies z Polski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Może nie wiedziała, nie sprawdziła czy suka ma papiery, może powiedział że jest z hodowli,no nie wiem.Ale jestem pewna że jeszcze usłyszymy o tej suce bo podobno zostawił sobie psa.
![]()
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
O jeszcze jedno mi się przypomniało, a mianowicie sprawa ,,bieszczadzkich burasów'' iii jestem w 90 % przekonana że to te same psy, no chyba że u nas zaczyna się prywatna ,,po hodowlanka ''.Tylko nie pamietam , jaka tam była cena i część szczeniaków była chyba czarna ?Szkoda że na razie nie mogę się tam wybrać...
![]()
![]() |
#14 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
suka prezentowana jako matka ,,bieszczadzkich burasów'' była dużo ładniejsza niż ta, a ojciec stary pies w czeskim typie, więc albo sciema ze zdjęciami albo jednak konkurencja teraz się ogłasza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Ja pamiętam jednego miłego Pana leśnika do którego dzwoniłam w sprawie właśnie bezpapierkowych wilczaków i podejrzewam, że to ten sam koleś bo właśnie twierdził, że ma sukę z hodowli spod wieliczki i jechał na krycie specjalnie na słowację. Ale do głowy by mi nie przyszło, że może mu chodzić o Janę...
Cóż, zobaczymy jak ona się do tego ustosunkuje....
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Jefta , popatrz na to zdjęcie suki przy wodopoju ,to ta sama suka co była przy burasach( a przynajmniej to samo zdjęcie).Boszz... jeśli to jednak nie ta suka to ja nie wiem ręce opadają
![]() Właśnie leśnik ,bo ten pan też jest leśnikiem,więc o pomyłce nie może być mowy i to są ,,nasze'' majowe szczeniaki...
gryzły jak aligatory, szczekały jak suchotnicy Last edited by Miru; 13-09-2010 at 09:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Distinguished Member
|
![]()
Mam odpowiedź od Jany:
Quote:
![]() ![]() ![]() Facet miał Janę przeprosić - przyznał, że nie przyszło mu do głowy, że ta informacja może do niej dotrzeć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie docenił Wolfdoga...
Super, w ten sposób praktycznie każdy reproduktor z zagranicy może się stać "ojcem" bezpapierowego miotu w naszym kraju. Ale co się dziwić; skoro faceta nie obchodzi ani los szczeniąt, ani przyszłych właścicieli, którzy będą nabywać u niego "super łagodne krzyżówki CSV i dzikiego wilka latającego po wsi", to raczej nie można liczyć na to, że będzie się przejmował tym, że szarga opinię rzetelnemu hodowcy. Nóż, nie; SIEKIERA się sama w kieszeni "otwiera" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
I podobnie jak nieprawdziwy jest namiar na "ojca " szczeniąt, nieprawdziwe mogą być zdjęcia- jak najbardziej ładnych i prawdziwych czw
![]() ![]() W obecnej chwili sensownym wyjściem jest zgłoszenie naruszenia zasad do Allegro. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|