Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2010, 08:14   #1
Puchatek
Senior Member

Ja w sumie też zastanawiam się nad wymyślonym przez Margo tytułem...
......................
„to ona wczoraj 'holowała' na siłę temat Pewnego Psa i jego Pana, bo kiedy nikt jej nie odpowiadał /?/,pisała wręcz sama do siebie /?/ nakręcając się przy tym coraz bardziej /?/”

Temat: ETYKA HODOWLANA
#3 -satyryczna ODPOWIEDŹ na post #2
#6 –ODPOWIADAM na post #5
#16–ODPOWIADAM na posty 14-15
Po #23 temat został zamknięty i kilka kolejnych postów wpadło w nowy temat.
NIE WIEM, DLACZEGO POWSTAŁ NOWY TEMAT „CZAMBOROWE PROBLEMY” WCZORAJ PO 22.00.
CZYTAJĄCY ZOSTALI PRZEZ MARGO /ADMINA/ WPROWADZENI W BŁĄD –JEST NAPISANE, ŻE AUTOREM TEMATU JEST PUCHATEK. PRZECIEŻ TO KŁAMSTWO.. JAKI BYŁ CEL PRZYPISANIA MI AUTORSTWA TEMATU?
Temat: CZAMBOROWE PROBLEMY
#1 -chciałam /też prześmiewczo/ zamknąć temat LUBIENIA TEGO PSA
#3 –ODPOWIADAM na post #2
#5 –ODPOWIADAM na post #4
#15–ODPOWIADAM na posty: 7, 8 i 10, 11.

3 razy zwracałam się do autora postu #2 /z tematu >etyki hodowlanej</, 1 raz odszczeknęłam się krasnoludowi /i to było nie w temacie/, pozostałe moje posty to były odpowiedzi.
Przeczytaj raz jeszcze i zobacz, kto >'holował' na siłę temat<, kto się rozpisał o wzorcu, układach między-wilczakowych, sędziach, www konkurencyjnych oraz „wtręty” innych osób nie dotyczące kwestii PODOBANIA SIĘ. Kwestia nakręcania się?! To już komedia... przejście ze stanu „cudnie, że przekazał geny” do „Pewnego PSA”, to już nawet nie jest rozchwianie emocjonalne, ale głęboka załamka... ja idę równo, a ty ... niekoniecznie.
Uosobienie spokoju dwoma postami dała się tak ponieść? Dziwne. I jeszcze wierzy w to, co pisze...
Jeśli chce się być wiarygodnym, to trzeba być rzetelnym.
Doskonale wiemy, że zaczęłam temat >drugiego dna< /*/. Bo tak naprawdę, to nie chodziło o podobanie się psa tego Pana /czy zgodności ze wzorcem/...z tego co widzę, ów Pan doskonale zdaje sobie sprawę z niedociągnięć swojego pupila oraz ma jedną podstawową wadę: inaczej widzi kwestię przyszłości rasy w Polsce i nie patrzy na rasę przez różowe okulary /*/...a za mówienie kwestii nie wygodnych można dostać bana za spamowanie galerii, jego bliscy mogą mieć problemy z pisaniem na WD, w dziwny sposób znikają posty lub są nie przez autora modyfikowane /tak, niektórzy przezorni spodziewający się szykan nawet skanują sobie te cuda/ ...
A jak jest w moim ”adwokackim” przypadku? Nie jestem autorem tematu a jednak jestem –”cuda wianki”. I to na mnie postronni wyleją pomyje, że tworzę niepotrzebne tematy...
Tak, chciałam skończyć temat, bo znając poziom jednej z moich ulubienic, miałam ochotę darować sobie teksty merytoryczne typu „skreśla Cię jako człowieka”, „Stuknij się w klawiaturę i nie pogrążaj bardziej. Osiągnąłeś dno absolutne”. Ale skoro, Margo stworzyłaś Czamborowi temat, a Ronę poniosło, to pozwoliłam sobie dokończyć.
I to na tyle.
..........................

/*/ -nie będę już burzyć spokoju nie zorientowanym i nie rozpocznę dywagacji o degeneracji rasy w Polsce, ukrywaniu wad genetycznych u prawie całej populacji wilczaków w Polsce, nie informowaniu kupców o braku badań genetycznych, wmawianiu kupcom, że koligacenie się psów w rodzinie w przypadku wilczaka nie spowoduje kolejnych problemów, mydleniu oczu, że „zdrowy, bo zdrowe stawy”, o wprowadzaniu kupców w błąd, że kupują fajnego pieska, bo po wilku oraz o zwykłej etyce zachowań i etyce hodowlanej /m.in. ukrywanie przed kupcem, że w miocie był np. karzełek, myślenie o „lewych” miotach na legalnych papierach, aby zacząć leczyć rasę, łamaniu przepisów i zasad, ale wytykaniu innym błędów, komercjalizacji rasy bez dbałości o nią/...
Nie, to inna bajka... dla dorosłych... Panów i Pań.....
Ta bajka już skończona.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 09:09   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

I w całym tym, rozbujanym do granic możliwości, słowotoku brak odpowiedzi na jakże proste pytanie: gdzie znajdują się przykłady na przywołane "jazdy" na samego psa.
Zastanawiające...., choć mało zaskakujące.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules