|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
10-12-2010, 14:58 | #1 |
VIP Member
|
Bedzie o tym, jak Kasdeya pozazdrosila siostrom, czyli "T"eraz My....
Byly wiadomosci o Kalince, byly o Kalatari, sa wiesci z dalekiej Hiszpanii o Kimaris Kay, ktora tez zostanie mama.... My meldujemy sie troche pozno, ale.... w rownie swiatecznych nastrojach...
Nie bylo sie kiedy pochwalic, ale USG wykazalo, ze takze Kasdeya aka Czarne aka Czarna Owca tez w tym roku doczeka sie maluchow... Tata zostanie Arab Midgårdhus (po raz pierwszy w zyciu - i po raz pierwszy jego hodowcy zostana tez "dziadkami", wiec wlasnie baluja... ). To byla moja niemiecka milosc "pod pierwszego wejrzenia"... To on byl ostatnia kropelka, ktora zadecydowala, ze uzyjemy jego tate - Casara, wiec jest w pewnym sensie wspoltworca miotu "P".... Coz, trudno go nie polibic jak sie go pozna... Ja w kazdym razie przepadlam od momentu, gdy spojrzalam mu w oczka......
10-12-2010, 15:23 | #2 |
K-Lee Family
|
No to wysypało siostry K
Gratulujemy!!!!! |
10-12-2010, 15:35 | #3 |
Member
|
My rowniez dolaczamy do gratulacji kawaler faktycznie przystojny.
Trzymamy kciuki za szczesliwy final |
10-12-2010, 16:28 | #4 |
Member
|
mmm srebrny Wilk.
gratki!!!
10-12-2010, 18:00 | #5 |
Junior Member
|
Gratulacje!!! Piękny kawaler!
|
12-12-2010, 12:58 | #6 |
Senior Member
|
No to ja chyba też piękny!!!
|
13-12-2010, 14:28 | #7 |
'Wilk z baśni' :)
|
Pierwsza klasa chłopak jest! Kciuki trzymamy!!
19-12-2010, 23:11 | #8 |
VIP Member
|
I w sumie to jedna z dluzej obserwowanych "linii" - jedna z takich, ktore zawsze chcialam miec u siebie...
Zaczelo sie od Dii - swojego czasu najwiecej wygrywajacej suczki tej rasy. I co sie dziwic: Schodzila z ringow, gdy my z Jolka na nie wkraczalismy... To po niej przejelismy "korone" Dia miala niestety tylko dwa mioty - z 'B' uzylismy Barona (to ojciec miot 'J' i dziadek 'Ł'). Z 'A' w Niemczech zostala sunia Arlen (Dia ma sie oczywiscie nadal dobrze - mieszka razem z Milo u Milana ): Arlen widzialam niedawno - to kolejna "niesmiertelna" suczka, ktora rownie dobrze prezentuje sie w wieku 9 lat, jak dobrze wygladala w wielu 2, czy 6 lat... Po Arlen w hodowli zostal Casar - jak widac to "wykapana" mama... Po nim mamy miot "P", a ja moja wymarzona Peymakilir... Po raz kolejny, oprocz swietnych eksterierow wyszly tez fajne charakterki, wiec zapadla decyzja, ze nasza "wspolpraca" z ta (tym razem niemiecka) rodzinka bedzie trwala nadal... Stad wybor Araba - jego ojcem jest Casar, ale ze strony matki ma tez w rodowodzie "A" spod Dumbiera. To "CZYSTY" przedstawiciel tego typu - fotki nijak maja sie niestety do rzeczywistosci, bo a realu jest o wiele ladniejszy. Mam jeszcze troche zdjec na dysku i postaram sie wgrac na dniach - moze one beda lepsze. A narazie:
20-12-2010, 11:45 | #9 |
Junior Member
|
Największa psotnica Peronówki Czarne vel Czarne zostanie odpowiedzialną mamą?
Nie uwierzę jak nie zobaczę |
20-12-2010, 12:03 | #10 |
Wilkokłak
|
|
20-12-2010, 12:40 | #11 | |
VIP Member
|
Quote:
Kasdeya to najlepszy przyklad czym jest dobra suka hodowlana. Nie raz spotkalam sie wsrod (poczatkujacych) hodowcow z podzialem suk na "ladne, czyli dobre suki hodowlane" "takie sobie, czyli takie sobie suki hodowlane", "slabe, czyli slabe suki hodowlane". A to tak nie dziala - ladna ma byc suka WYSTAWOWA. Dobra suka HODOWLANA ma byc ZDROWA, DOBRZE ZBUDOWANA i ma miec DOBRY RODOWOD. A co najwazniejsze: dawac SWIETNE szczeniaki. Najlepszy przyklad z wystawowych ringow - suka, w ktorej rodowodzie az roi sie od chorych dysplatycznych przodkow. Co z tego, ze taka suka bedzie np piekna, skoro z punktu hodowlanego bedzie to suka... niehodowlana... (nie warta uzycia w hodowli)? W rasie mamy mase przykladow, gdzie hodowcy mieli nawet "takie sobie" suki, ale ktore byly tak dobrymi matkami, ze wybily ich hodowle na "szczyty"... I mamy mase przykladow, gdzie piekne suki dawaly bardzo slabe szczeniaki - co czesto prowadzilo do tego, ze hodowcy calkiem rezygnowali z ich rozmnazania (mimo, ze same suki byly ladne). Czarne (Kasdeya) po Jolce odziedziczylo budowe - to wlasnie Kasdeya jest do niej najbardziej podobna pod tym wzgledem. Ale przyznaje, ze nawet mnie zaskoczyly jej maluchy - bo takie "wilczki" nieczesto sie trafiaja. Na serio trudno poznac, ze ich mama to "Czarnym Zloooo".... Qiqirn: Qareen: Jedynie chochliki o oczach swiadcza o pokrewienstwie... Quareen: Kasdeya:
21-12-2010, 09:54 | #12 |
VIP Member
|
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie okazja do zrobienia podobnej fotki, on nadal zyje (co napawa nadzieją), niestety nadal nie daje się w żaden sposób zwabić
Serce się kroi na plasterki jak się patrzy na to zdjęcie... |
21-12-2010, 12:28 | #13 |
VIP Member
|
Mi to mowisz... Niestety tak jest, ze nawet najwiekszy "luzak" wymaga socjalizacji i pracy... To cos, czego wymaga absolutnie KAZDY wilczak. Po raz pierwszy przerabialismy to w miocie "A" - z Anubisem: to byl najlepszy dowod, ze nawet najpewniejszy pies z miotu moze zostac zamieniony w wystraszone zwierzatko jesli nie ma kontaktu "z cywilizacja". "Genetyka" jednak wychodzi przy resocjalizacji i psy z dobrym charakterem daje sie odkrecac - mam nadzieje, ze i on bedzie mial taka szanse...
26-01-2011, 01:47 | #14 |
VIP Member
|
Ok, jedna galeria padla, druga nie dziala, ale jakos radzic sobie trzeba... Bedzie mala zbieranina fotek...
Ekipa przychodzi na swiat: Tu juz w komplecie: Czarna oczywiscie jak na Iranowca przystalo jest "bardzo" powazna mama... Przy wazeniu maluchow... ... zawsze mam pomocnice...
26-01-2011, 01:54 | #15 |
VIP Member
|
Czarne do wychowania maluchow podchodzi na luzie, ale jedno wpaja im juz od poczatku - to jak nalezy piac sie po drabinie wladzy by dojsc do swego celu:
Zdecydowanie lubia na kims polegac:
26-01-2011, 01:57 | #16 |
VIP Member
|
A teraz obiecuja, ze za dni pare pokaza na co je stac....
a Czarne nie potwierdza i nie zaprzecza....
26-01-2011, 08:30 | #17 |
Senior Member
|
I nastepne Gratulacje!!
26-01-2011, 10:08 | #18 |
Junior Member
|
O rany! Ale urodzaj małych zębatych bobików Super!
26-01-2011, 10:38 | #19 |
wilczakowa mamuśka ;)
|
My również dołączamy się do gratulacji
26-01-2011, 12:14 | #20 |
K-Lee Family
|
Obrodziło
gratulacje!!! Ten rok to rok siostr "K" |
|
|