|
|
|
|||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
![]() Ale za rok.....
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
Rozpoczynamy odświeżanie pamięci i w związku z tym zapraszamy na początek "Plastusiowego tzn. Tarusiowego pamiętnika" http://rodzinaniewola.wolfdog.org/szkodnik.html |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
No niezle
bedzie tylko o szkodach??? moze dla rownowagi drugi pamietnik z jakimis pozytywami? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Z pozytywów to on tylko ładnie wygląda i jest kochany (wieczorem jak śpi)
. I kropka.
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
No no ! Przywaliliscie z grubej rury
Zdecydowanie poprosze o więcej bo weszłam w etap sfiksowanej "mamuski w ciazy" i juz planuje co bede robic z przyszlym szczeniakiem....odkurzam stare lektury , mierze lozko ( czy oprocz Gigulca zmiesci sie na nim jeszcze jeden pies biorac pod uwage, ze spimy tam tez i my ) , zastanawiam sie jakie bledy popelnilam z Giga i jak unikanc tych samych ponownie ( jesli w ogole sie da) .. I takie teksciki znacznie mi ulatwiaja sprawe ;p O planach zamiany mieszkania to w ogole juz nie wspomne - jedyny dylemat - remontowac od razu czy poczekac Czekamy na wiecej pozdrawiam Gaga - nie do konca normalna |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Jeżeli dostaniesz malutkiego po Amberku to spoko bierz sie za remont, myślę, że geny nie pozwolą na duże odstępstwa
. W każdym innym przypadku (np. ... dvor) daj se na luz. Nasze nowo wyremontowane mieszkanko zostało w dużym stopniu "odświeżone" przez Tarusia, czyt: wydrapane ściany wzdłuż framugi drzwi (bo my głupi ludzie próbowaliśmy je zastawić np. fotelem - też pomysł, jakby nie mogły być otwarte na nieogrzewany korytarz w zimie ). Ale dużo by pisać, część będzie na pewno w pamiętniku szkodnika. Będziesz w Późnej?Kornelia
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Gaga nie chce malego Amberka ale to nie jest tak ze Amber nie psuje,
on po prostu nie ma okazji Albo klatka, albo buda, albo ze mna I to cala tajemnica
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
Amberka nie chce mimo,ze w Amberku jestem oblednie zakochana i Ela doskonale o tym wie
Taki jest wilczak moich marzen,- do czasu az dorosnie ten MOJ :P A nie chce, bo szczeniaki u nas sa ciut inaczej chowane od samego poczatku niz w Czechch i to jest wlasciwie cala tajemnica. Acha! No i Ela ( Eluniu Slonce nie zabijaj!) ma oczekiwania wobec przyszlego przewodnika dziecka Amberka i o ile one sa zroumiale dla mnie, powiem wiecj - tez mam takie plany , o tyle wiem,ze brania na siebie tak duzej odpowiedzilanosci przekracza moje "chcenie". Zbyt duzo doswiadczen ostatnimi czasy nauczylo mnie ni planowac zbyt pochopnie - nie wiem jak bedzie i nie chcialabym nikogo zawiesc. Moja suka tez miala byc super -hiper a wyszlo ze jest mieciutka i na zbytnie dociskanie sie nie nadaje - mam z nia to co mam i jestem zadowolona ale wyobraz sobie, ze 2 metry od placu, na ktorymm wilczaki cwiczyly obrone a czekjace rwaly sie ze one tez chca - Giga lezala w calkowity spokoju ignorujac doskonle szalejace psie instynkty Na zlot nie przyjade po 1. w nieiele mam urodziny i imininy Taty, po 2. w poniedzialek rano smigam n drugi koniec Polski na 4 dni na targi a wkend zapowiada mi sie na telefonie bo jeszcze konczymy pare projektow .....nijak sie nie da Ale bede czekala na wiesci i fotki no i bed tam nad wami krazyla w postaci zazdrosnego ducha pozdrawiam Gaga |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
No to szkoda, że cię nie będzie
. Jednak spotkanie na żywca ( takiego też) jest dużo fajniejsze, pamięć odświeża się komputerowo. Ale ... w związku z twoim pkt nr 1: wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego Taty .Kornelia
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Gaga nie chrzań! Nie mam zadnych oczekiwan poza tym ze male bedzie kochane i traktowane normalnie, ale co ja mam do chcenia....
troche przesadzilas z ta odpowiedzialnoscia jakby to po mojej suce to jeszcze cos moge powiedziec ale tak! bedzie dobrze jak sie dowiem gdzie poszly (no moze sie dowiem bo sa juz zamowienia nawet z Finlandii ale co bedzie to sie okaze)
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
A jako ze to nie odstatnie spotkanie to jeszcze zdaze nadrobic ;p Quote:
![]() Od tego sa hodowcy, zeby miec oczekiwania i plany co do rozwoju rasy czy poszczegolnych linii. Na przyklad : gdybym prosila bodaj na kolanach Margo i Przemka o szczeniaka,ktorego chce natychmiast wykastrowac ( dla wlasnej fanaberii) to prawdopodobnie nie byloby takich pieniedzy , za ktore zgodziliby sie mi szczenie sprzedac i to wlasnie ma do powiedzenia hodowca. Wiem ( a wlasciwe domyslam sie po efektach) ile dla Ciebie znaczy Amber, jak jestes zaangazowana - to co zrobilas robi wrazenie i ja popieram Twoja chec kontynuowania ze szczeniakiem tej tradycji . Ja to po prostu czuje i stad ta wypowiedz na temat odpowiedzialnosci -) pozdrawiam Gaga |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
|
Nie wiem jak to w Polsce z umowami kupna-sprzedaży szczenięcia i ich przestrzeganiem (np.prawem pierwokupu w przypadku sprzedaży przez właściciela),ale w 1 z odcinków "Best in show" na Animal Planet było pokazane, że hodowca wręcz ma nieograniczone możliwości, łącznie z prawem do pozwania nabywców szczenąt i wystąpieniem o odszkodowanie w przypadku nie wywiązania się z umowy.
Tylko tam była trochę inna sytuacja niż ta którą Gaga opisujesz-chodziło o wpłynięcie na właścicieli, by nie dopuścili do pokrycia jakiejś suki kupowanym psem- jak określała umowa:do towarzystwa. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
Ok, ale mnie to nie dotyczy bo to nie moja suka :P
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wilczasty : Foto
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
VIP Member
|
W Polsce to ogolnie funkcjonuje brak poszanowania dla prawa a "slowo honoru" wystepuje co najwyzej w prehistorycznych podrecznikach
Dlatego pewnie dla szczeniaka o najbardziej obiecujacej przyszlosci wybiera sie czlowieka wyjatkowo rozwaznie - choc i tu sie ma sie stuprocentowej pewnosci. WYpada liczyc na swoj instynkt, znajomosc psychologii i lut szczescia ![]() pozdrawiam Gaga |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Gaga |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
|
o szczeniaczkach pogadamy jak sie okaze czy wogole beda
No skonczylam przebudowe galerii na fest ocencie sami, mysle ze jest ladniej i wygodniej (tak nie chwalac sie wcale przy okazji sporo sie nauczylam i niedlugo juz sama bede umiala projektowac strony i galerie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
VIP Member
|
No prosze jaka zdolniacha z Ciebie
Jest super- jasno, czytelnie i szybko ! Brawo brawo pozdrawiam Gaga |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
Za namowa Jolki zaczelam zbierac wspomnienia o Amberku i wrzucilam czesc na Jantarowa
Zapraszam http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....spomnienia.htm |
|
|
|
![]() |
|
|