|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
Thread Tools | Display Modes |
08-05-2013, 15:32 | #1 |
Junior Member
|
Puchar Mazur w Dogtrekkingu 2013 - Klewiny, 18.05.2013
Puchar Mazur w Dogtrekkingu 2013, będzie rozgrywany w trzech edycjach: 18.05.2013 - Góry Klewińskie 15.06.2013 - Puszcza Romincka 21.09.2013 - Puszcza Borecka Najbliższe zawody już 18. maja w Klewinach. Puchar Mazur jest organizowany w ramach Polskiej Ligi Dogtrekkingu. To oznacza, że punkty zdobyte na Mazurach będą wliczane do ostatecznej klasyfikacji ligowej. Przewidziane są trzy kategorie startowe: kobiet, mężczyzn i rodzinna oraz trzy dystanse: FITNESS (ok. 10km), MID (ok. 20 km) oraz LONG (ok. 35 km). Dla najlepszych przygotowaliśmy atrakcyjne nagrody! Program zawodów: od godz. 09.00 - odprawa weterynaryjna, zapisy dla wszystkich zawodników chętnych do wystartowania w Dogtrekkingu - (obowiązkowa) 09.30 - odprawa techniczna dla wszystkich zawodników chętnych do wystartowania w Dogtrekkingu (obowiązkowa) 10.00 - Szkolenie pt. „Orientacja w terenie i współpraca z psem” - prowadzi Dariusz Morsztyn, Biegnący Wilk 10.30 - START Dogtrekkingu we wszystkich kategoriach tj.: ---- LONG (mężczyźni, kobiety) ok. 35 km ---- MID (mężczyźni, kobiety) ok. 20 km ---- FITNESS (mężczyźni, kobiety, kategoria rodzinna) ok. 10 km Rozdanie nagród i uhonorowanie zawodników odbywa się po powrocie wszystkich uczestników danej kategorii. Poczęstunek dla uczestników zawodów. Sprzęt i psy: Możliwość wypożyczenia sprzętu do dogtrekkingu (pas + uprząż dla psa + smycz) oraz psa na zawody (do 20 sztuk, pod warunkiem zaistnienia porozumienia między przewodnikiem a psem). Regulamin zawodów oraz zapisy są dostępne na stronach: www.dogtrekking.org.pl oraz www.lupusek.com w zakładkach: Puchar Mazur 2013. Formularz zapisów: https://docs.google.com/forms/d/1A4w...hRP64/viewform Opłata startowa: Koszt uczestnictwa w każdej z konkurencji: do 17.05.2013r. --- 30 zł w dniu zawodów (w biurze zaw.) 18.05.2013r. --- 40 zł Organizator: Hodowla Lupusek www.lupusek.com tel. 600589618 e-mail: [email protected] Sponsorzy: Centrum Rozwoju Prestige Nadleśnictwo Czerwony Dwór Dwór Klewiny Republika Ściborska i Biegnący Wilk Starostwo Powiatowe w Gołdapi Urząd Gminy Banie Mazurskie Zapraszamy firmy i instytucje do wsparcia Pucharu Mazur w Dogtrekkingu 2013 w formie finansowej i/lub rzeczowej. Zapraszamy do kontaktu z Organizatorem w celu omówienia szczegółów współpracy. Współpraca medialna: Mazuryaktywne.pl Radio5.com.pl Outdoor Magazyn Gorąco zapraszam do udziału w zawodach! Liczę na silną drużynę wolfdoga!!! Last edited by Lupusek; 08-05-2013 at 16:09. |
08-05-2013, 15:52 | #2 | |
Senior Member
|
Quote:
A za nagrodę dziękujemy -nagroda będzie fakt, że w ogóle dojdziemy do jakiejkolwiek mety......... No MUSI Ktoś z wilczakowców się zjawić -ja ze swoimi burymi za Was przecież wszystkiego nie załatwię. |
|
08-05-2013, 16:24 | #3 |
czuły barbarzyńca
|
|
09-05-2013, 09:19 | #4 |
Senior Member
|
|
10-05-2013, 16:35 | #5 |
Junior Member
|
Kto z wilczakowców wybiera się na dogtrekking do Klewin?
|
10-05-2013, 17:14 | #6 |
ngi dhla
|
Aleście sobie wymyślili terminarz :-))
18.05.2013 - MP Dogtrekking Złoty Stok 15.06.2013 - Wystawa psów Kraków 21.09.2013 - Dogtrekking Wisła (Małyszomania)
10-05-2013, 17:39 | #7 |
Junior Member
|
Nigdy się nie da zgrać wszystkich terminów idealnie - my musieliśmy dopasować terminy mazurskich dogtrekkingów do kalendarza Polskiej Ligi Dogtrekkingu oraz do kalendarza wydarzeń Partnerstwa Dzikie Mazury.
A to, że w jednym czasie są też inne imprezy to dobrze - ważne że się dzieje i jest w czym wybierać. Mnie to cieszy, mimo, że frekwencja na naszych zawodach może być przez to mniejsza. Zachęcam wszystkich do korzystania z wszelkich 'aktywnych' imprez, bo dzięki temu będzie ich jeszcze więcej. Gdy ja zaczynałam biegać z psami kilka lat temu, nie było takiego wyboru, więc taki rozwój sytuacji bardzo mnie cieszy :-) |
10-05-2013, 18:01 | #8 |
ngi dhla
|
Co prawda, to prawda. Żeby tylko jeszcze zimą było trochę więcej zawodów Psio/Narciarskich na południu. W minionym sezonie kiepsko, ale może... może. Gdybyśmy tu mieli takich organizatorów jak u Was, to ho ho :-))
21-05-2013, 22:21 | #9 |
Junior Member
|
Już po zawodach, a zwycięzcy sami się nie chwalą, to trzeba ich pochwalić.
Niezmiernie miło mi poinformować, że I miejsce w kategorii Fitness zajęła: NATALIA z ULVAREM Lupuskiem!!! Jednocześnie Natalia i Ulvar zdobyli 500 pkt w klasyfikacji drużynowej dla drużyny Wolfdoga!Serdeczne gratulacje!!!! (cieszę się, że miałam okazję osobiście pogratulować zwycięstwa:-)) O wrażeniach z zawodów może napisze sama Natalia. Szkoda, że więcej wilczakowców nie dojechało, bo teren, widoki, pogoda i atmosfera były naprawdę genialne! Osobiście żałowałam, ze nie mogłam wziąć udziału w zawodach w takich okolicznościach przyrody, ale poniekąd mam to na co dzień, więc jakoś przetrwałam oczekując na uczestników na mecie. Dokładna relacja i zdjęcia z zawodów już jutro na mojej stronie (jak się pojawią, to podam link). A już niedługo spotykamy się na drugiej edycji zawodów Pucharu Mazur w Dogtrekkingu! Ale o tym w osobnym wątku... Last edited by Lupusek; 22-05-2013 at 11:39. Reason: dodanie zdjęć |
22-05-2013, 10:48 | #10 |
Junior Member
|
Już się melduję; zakwasy nie pozwoliły mi wcześniej Nie byłam przygotowana na górskie szlaki
Kto nie przyjechał powinien żałować. Organizacja była perfekcyjna, pogoda ciepła, słoneczna i pachnąca. Najbardziej zachwyciło mnie miejsce, bo tak urokliwej okolicy dawno nie widziałam! Trasa biegła przez wzgórza o stromych zboczach, porośnięte starym świerkowym lasem. Psy miały możliwość kąpieli w maleńkich jeziorkach i strumykach o krystalicznie czystej wodzie lub w żółtych od kaczeńców bagnach (Ulvarek chętnie korzystał ze wszystkich możliwości). Zakochałam się w Dzikich Mazurach i na pewno nie raz tu jeszcze przyjadę. Mam nadzieję, że w kolejnych edycjach dołączy do nas jakieś wilczakowe towarzystwo. Cieszę się z wygranej, tym bardziej, że to mój dogtrekkingowy debiut. Warto było wygrać, bo nagroda była wspaniała: profesjonalne, ręcznie szyte, szelki do biegania. A oto i zwycięzca ze swoją nagrodą: Dziękuję za cudowną przygodę! |
22-05-2013, 19:21 | #11 |
VIP Member
|
Gratulujemy! Lekko wirtualna i mocno zmienna drużyna Wolfdoga rządzi na mazurskich szlakach!
|
22-05-2013, 22:20 | #12 |
Junior Member
|
Podaję link do zdjęć z zawodów (zdjęcia autorstwa Macieja Kupczyńskiego): https://www.facebook.com/media/set/?...4602205&type=1
I link do wyników: https://docs.google.com/spreadsheet/...2ejQzSUE#gid=0 |
23-05-2013, 07:12 | #13 | |
ngi dhla
|
Quote:
23-05-2013, 07:17 | #14 |
Senior Member
|
Oj zaszalał!!!! 1;57 na midzie - GRATKI!!!!
23-05-2013, 19:50 | #15 |
Junior Member
|
No trochę się zdziwiłam, jak Go zobaczyłam pierwszego na mecie z wszystkimi punktami kontrolnymi :-)
|
24-05-2013, 12:53 | #16 |
ngi dhla
|
Przecież był "u siebie", więc poleciał skrótem )
|
|