|
|
|
|||||||
| Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Tak to chápu, ale přesto kamkoliv jedu brát ssebou maso není až taková sranda Občas jsou granule dobré k řešení podobných situací.
Když mixování některým psům nedělá dobře, neřešily by to granule pro citlivější trávení? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Mražené kuře nebo slepice se dá koupit v každém vesnickém konzumu. A pokud jedu autem, mám termobox, do kterého se mi vejde maso pro 3 psy na týden.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Věř, že i ve větším městě v neděli nic nekoupíš (myslím typu "kuře"), auto nemám takže termobox nehrozí. Většinou jsem ráda, že unesu už tak dost nadupanou krosnu..bez mraženého masa..Vždy je to o možnostech konkrétního člověka..jistě, do určité míry také o pohodlnosti.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Existují nějaké granule bez konzervantů vyráběné šetrnou metodou - jsou poměrně drahé a mají velmi krátkou trvanlivost, ale pro organizmus psa jsou mnohem šetrnější, než ty klasické (vyzkoušeno na jednom pejskovi z mého chovu, který se po granulích spolehlivě po..., ale jakmile je krmen přirozeně, může "stláskat" cokoli). Název si bohužel nepamatuji
Taky by mělo být na trhu nějaké sušené maso (prodávané ve velkém balení - nejen jako pamlsky, které jsou běžně k dostání), ale zatím se mi nepodařilo prodejce vypátrat (maso koupil svým boxerům známý ze cvičáku a velmi si je pochvaloval - jak kvalitou, tak cenově. Bohužel - nějak není schopný mi donést etiketu z onoho balení...). |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Krmivářství je docela věda a né experiment. Souhlasim s Helenou. Granule nedávám a kvůli jednomu dni nebudu zatěžovat psa jinou stravou, to raději uděláme hladovku. Pokud se jedná o více dní, tak souhlasim s Pavlem, protože mi maso vydrželo v termotašce celý týden. Jediné co střídám, tak jsou přílohy (rýže, kolínka, ovesné vločky)
Je něco jiného, pokud se zvíře krmí stále jedním typem potravy (třeba granule). Jakýkoli přechod od normálu znamená zatížení organismu a ve vývojových fázích ("se to rovná") ztráta! Samozřejmě, že si s tím zvíře umí poradit, ale... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Koukám, že než nalovim písmena, tak Helena stihla další příspěvek. I tak souhlasim, jen si myslím, že je lepší a i levnější krmit masem.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
...až tak bych nevěřila tomu, že krmení masem vyjde levněji..Pokud by šlo čistě a jen o maso, tak ano, ale pokud má mít pes stravu vyváženou, se všemi doplňky, energií atd., zkrátka vším, řekla bych, že finančně se to vyrovná, nebo budou rozdíly jen minimální.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Quote:
pochopitelně nemluvím o srovnání, když majitel psa nakupuje masu pro psa v supermarketu. Mne vyjde průměrně měsíčně krmení jednoho psa včetně všeho, co mu dávám k masu na cca 250 Kč (mám 3 psy, takže je to zprůměrováno). Denní dávka tedy cca 8 Kč. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
http://www.srdcervac.wbs.
|
Naši psi jsou krmení pouze syrovým ale jako alternativu při cestlování dobře snášejí konzervy. Nedoporučuju takové ty typu "kousky masa" , spíš masovou drť nebo masové salámky či tlačenky. I ty obsahuj maso v přijatelné podobě.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Member
|
Quote:
|