![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
View Poll Results: Souhlasíte s tím, aby køí¾enci kanadské vlèice a NO bez PP byly zapisováni v registru ÈsV ? | |||
ano |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 17.86% |
ne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
69 | 82.14% |
Voters: 84. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Neviděla, ale o to přece nejde. Nepřu se o to, jestli je nebo není krásná. Jen si myslím, že jakožto kříženec neměla na výstavě ČsV co dělat. Buď ji měl rozhodčí vyhodit nebo lépe ji tam organizátor vůbec neměl pustit. Něco jiného je, když se pro zajímavost přijde někam ukázat (já bych se docela ráda koukla) a něco jiného je regulerní výstava konkrétního plemene.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
je to to isté, ako keby som ja prišla s mojím čsv do výstavného kruhu saarloosov. je to vlčí kríženec? je. ALE nie je to preukazom pôvodu deklarovaný jedinec DANÉHO plemena, nemá tam čo robiť...
to len na okraj
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Já Ave Lupo Mutara na vlastní oči viděl mnohokrát. Jak jsem napsal, tak Ave z těch tří nejvíc připomíná ČSV. Ale podle mého názoru to určitě není v exteriéru ideál ČSV... . Ano, je nohatá, má zbarvení ČSV (i když v tom zbarvení byly při bližším pohledu nějaké zvláštnosti) a vcelku dobrou kostru, ale to je tak všechno. Rozhodně znám spoustu mnohem typičtějších fen s mnohem více přednostmi. A to že je krásná? Ale jistě, každý pes je krásný! Ale ne každý je typický představitel plemene. A podobnost s vlkem? No jistě, jenže ... podívejte se na různé poddruhy vlků a všimněte si rozdílů - velikost, tvar hlavy, srst, zbarvení... No už to zase slyším - jak tvrdí zastánci Mutar v chovu ČSV, že vlk je jeden. Takže všichni Ti přírodovědci, kteří pojmenovali jeho poddruhy se zřejmě mýlí, nebo to zbytečně komplikují - vždyť přece stačí jeden jediný Canis lupus ... ![]() V tomto vlákně jsme ale s tímto zase O.T. ... Karel P.S.: Po tom co to Pavel přesunul sem už O.T. nejsme ![]() Last edited by alexa; 04-11-2009 at 17:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
alexa
Ano, je nohatá, má zbarvení ČSV (i když v tom zbarvení byly při bližším pohledu nějaké zvláštnosti) a vcelku dobrou kostru, ale to je tak všechno. Rozhodně znám spoustu mnohem typičtějších fen s mnohem více přednostmi. A kolik těch typičtějších fen tam tenkrát ve třídě bylo? Bavíme se o Speciálce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
Mýlíte se, Audrey má českou bonitaci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Karel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
A pokud jde o normální výstavu, tak se tam ten kříženec vůbec neměl dostat, ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
To je celé na co jsem původně reagovala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
Spíš bych řekla, že nechcete rozumět Vy, ale toje jedno. Debata začíná být osobní. Takže :
1) žádost o garant - někdo se někoho soukromě zeptal, ale oficielně podaná nebyla - takže se nic neděje - pro Pavla - je mi jedno kdo , kde s kým, já si stojím za tím, že s převedení garanta - kdyby se o tom opravdu jednalo - nesouhlasím, nelíbí se mi to i když v Itálii mají krásná zvířata a taky mám " italku" 2) Mutara je chs, takže když si koupím např. jezevčíka Y Mutara bude to kříženec? 3) Jelikož na výstavách nemá vědět rozhodčí koho posuzuje, kdo se víc podobá vlkům než kříženec vlka? - a Ave je krásná. Nechte už Mutary Mutarama. Pokud se jedná o garant a bude to aktualní, sepište petici . |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Vladimíra Tichá, "Největším nepřítelem psů, je organizovaná kynologie".
Podle me je nejvetsim problemem to, ze lidstvo obecne nerado uznava vlastni chyby . Namisto abych udelala svatebcanum fotoalbum, prokousala jsem se celou diskusi na tema "Mutary" V hlave mi zustala otazka... Pokud by nekdo zodpovedny napsal, proc se primichani Mutar utajilo a ze byla tedy hlavni chyba to tajit, byly by pak ty dve strany schopne se usmirit, poucit a dalsi podobne pokusy jiz nedelat, ci delat verejne ? Nebo by se opet hledaly nejake dalsi chyby a vedly by se dalsi diskuse ? Chapu doufam dobre, ze neni tematem to, jestli se nejak moc poskodila rasa, ale hlavne to, ze se o tom nevedelo ? Arminka znam jen z videa, byl hrozne sikovnej, takze by mi ani ten nevadil, jako vadi ostatnim, kteri tomu rozumi vic... asi proto, ze povaha ma pro mne vetsi vahu nez vzhled a prece jen to neni jezevcik, ale je mi myslim jasny, ze se diskutuje o principu, jak se to provedlo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Každé přikřížení je chovatelským pokusem. A každý pokus je pokusem pouze v případě, že splňuje ty nejzákladnější 3 podmínky (což jsme se učili už na základní škole): 1. Určit si cíl pokusu, který chceme ověřit nebo dosáhnout 2. Zpracovat dopředu, jakým způsobem budeme pracovat a jak postupovat a jak vyhodnocovat, tedy podmínky a vyhodnocení 3. Výsledky vyhodnotit Ani jeden z těchto bodů nikdy nebyli organizátoři křížení Mutar schopni doložit. Po zveřejnění celého případu narychlo zpracovávali jakési elaboráty, kde je sice mnoho slov a rádobyodborných konstatování, ale opět ani jedno jasné slovo. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Dekuji za tvuj nazor a vysvetleni. Nebudu se v tom stourat, protoze do toho nevidim a chybi mi nejake podobne rozsahle vyjadreni te druhe strany, ktera mela jiste take nejake duvody to udelat, proste nechci se michat do veci, ktere se staly, nez jsem vubec ja prisla na to, ze Cevecko je mym snem...
Chtela bych opravdu jen najit CHs , pekne stene a aktivne s nim neco delat, mozna nejak prispet k tomu, aby Nemecko vice spolupracovalo s Cechy a obracene, aby pak na srazech v Heigenbrückenu bylo i vic Psu z CR a dalsich zemi, kdyz muzou prijet Holndani, proc nejedou Cesi...proste by mne bavilo mozna i byt v klubu a mozna i jednou chovatelem, ale to je vsechno ve hvezdach.... Ted alespon vim, co jsou Mutary a schvalne se pobavim v Nemecku, jak to tady vidi oni :-) Ale to uz jen pro srovnani nazoru atd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Jinak s účastí na německých táborech je to asi tak, že když skončí tábor a jsou zveřejněny fotky především ze závodu, chodí mi emaily od mnoha českých majitelů s dotazy kde to bylo, jak se přhlásit a s tím, že příští rok se zcela jistě zúčastní. o a zarok jsem tam zase z ČR jen já ![]() Quote:
![]() A jen pro zajímavost cituji tady příspěvek z tohoto fóra : 28.9.2004 Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Nekde se pise, ale ja ani jeste nenasla kde, ze se p. Hartl k tomu vyjadril. Kdyz uz mam tedy cist vsechno podrobne, kde najdu i toto ?
no a pote jeste uplne zacatecnicka otazka z druhe strany. Kdy a jake duvody jsou spravne pro primichani nove krve ? Nedavno sel totiz porad v televizi o nejakem chovateli z Nemecka, myslim ze se jednalo o retrivry, ktery byl chovatelem a clenem klubu, jenze se mu kvuli preslechteni a malo genetickeho materialu rodily cim dal casteji mrtva zvirata, nemocna atd. Ten potom nakryl svou fenu podle sveho, pochopitelne byl vyhozen z klubu chovatelu atd. V reportazi to vsak vyznelo tak, ze ho to nemrzi, protoze ted ma opet stenata zdrava, bez problemu a proste to tak udelal, protoze uz se nechtel podilet na takovem chovu, jaky mu narizoval klub atd... Celkove se tam vyjadril i veterinar, ktery pochopitelne o genetickem materialu urcitych ras vedel a s tim spojene problemy naznacill z jeho strany. Dobry vydelek veterinare, nebot nemocni psy mu hodi vic penez, coz je jasny, ale nerekl tedy, ze by z toho mel radost, jen ze to tak je... Ja tedy o genetice nevim nic, mrzi me, ze me vyhodili ze skoly, kdyz se mnou mlatila puberta, nedodelala jsem veterinu :-(, ale treba se ted zacnu vzdelavat timto smerem, nebot je to urcite hrozne zajimave... Jak jsou na tom tedy Cevecka s genetikou a krizenim dnes ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|