![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
http://www.arqeva.cz/
|
![]()
[quote="Pavel"] I zápis v Italském registru je nelegální,
quote] český registr je nelegální, italský je nelegální, chov na nechovných fenách P14 a neprošlých bonitací je legální. Nějak ztrácím přehled o legálnosti vesmíru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
"Carey" musím ubezpečit, že tlachá jen Pavel. Je to demagog, jak má být, jenž na reálném základě vytvoří zcela nový, ale silně patologický příběh.
![]() ![]() Místo navštěvování wolfodogu a čtení o tom co "jeden pán povídal" bych Vám radila zavolat či navštívit v úředních hodinách plemenou knihu ČMKU - pí. Pečená, která zápis do registru provedla. Osobně stále čekám na všechny dokumenty o Mutarách, které Pavel pracně sehnal, kdy budou uveřejněny!! Zcela jasně je na nich napsáno, proč se zápis na návrh většiny tehdejších členů chovatelké komise v čele s panem Hartlem a podpisem tehdejšího předsedy Klubu Beneše, provedl. To jestli je v přihlášce vrhu uveden ČSV a nebo NO, vůbec nehraje roli. Zvířata jsou brána, jako zvířata bez původu a v generacích předků - IV. generace - je prostě prázdné místo, původ není prokázán. Tak jak to má být. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
[/quote]To jestli je v přihlášce vrhu uveden ČSV a nebo NO, vůbec nehraje roli. Zvířata jsou brána, jako zvířata bez původu a v generacích předků - IV. generace - je prostě prázdné místo, původ není prokázán. Tak jak to má být.[/quote] Máš podivnou představu o zápisech do plemenné knihy. Když je to tak jedno, zkus vysvětlit, proč je tam tedy uvedeno to, co tam je ? Pavel PS : A jen kvůli případným námitkám - pomocný registr, do kterého jsou Mutary zapsány, není žádným samostaným registrem, jako např. registr zvláštní, ale nedílnou součástí plemenné knihy toho kterého plemene. Samozřejmě, že od počátku bylo obhájci Mutar tvrzeno, že to tak není a že pomocný registr nemá s plemennou knihou ČsV nic společného. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
svým příspěvkem jsem nechtěla říct že toto téma je nezajímavé,mě osobně zajímá jen ty osobní útoky už moc ne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
[quote Pavel ] Máš podivnou představu o zápisech do plemenné knihy. Když je to tak jedno, zkus vysvětlit, proč je tam tedy uvedeno to, co tam je ?[quote Pavel]
Velmi podivnou představu máš ty!! Viděls vůbec někdy "registr" jmenovaných zvířat?? Tím myslím na vlastní oči! (Jindra, Naďa či Franta ti ho velmi rádi ukážou - speciálně tobě ![]() ![]() Odpověď bych ocenila - Ano - viděl. Ne - neviděl. Víc psát nemá cenu. O Mutarách bylo napsáno tolik, že se pořád opakujeme. Dvě stanoviska pana Hartla na Klubových stránkách a jedno vysvětlení panu " Stěžovateli" Jindřicha Jedličky. Je tam řečeno vše!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
...udělám co radí Monika viz výše (registr)....ale to dohadování je doopravdy hodně otravný a jestli je to účel některých "aktivních" uživatelů těchto for, jako že určitě, jinak už mě nedapadá proč... tak se daří na výbornou...
S pozdravem a omluvou, zapomněla jsem se minule podepsat Hana Procházková z Holštejna! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
[quote="Pavel
Nechápu, proč zde mluvíte o chovu na nechovných fenách ? V ČR se na žádných takových fenách nechová. Bohužel v zahraničí ano (včetně "opěvované" Itálie). Ale to je téma jiné diskuze, která patří pod jiné téma. [/quote] To nevadí, že nechápete, takový je život. Nové téma by to bylo zajímavé. Takže já si dovolím udělat závěr: nekoupím si na chov štěně z Polska, Francie apod, pokud si pořádně prostuduji rodokmen a bonitační kódy. Když to udělá každý, psi s nejasným původem si nikdo do Čech a na Moravu nepřiveze a čsv jsou zachránění. Aspoň v ČR. S tím byste se mnou mohl souhlasit, pokud nemají některá štěňata Vaši podporu. Jinak si myslím, že co má kdo na zahradě , a jak to pojmenuje je čistě jeho věc. Jiřina (majitelka čsv a "francouského honiče") |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Co se týká nejistého původu, nesouhlasím s Vámi. Pokud budou předci nejasného původu ve třetí generaci, tak se např. ve francouzských rodokmenech už jejich původ nebude zobrazovat (třígenerační rodokmeny) a u dalších se to týká 4. generace. Takže samozřejmě mne to zajímá a týká se to všech. Po 5 generacích už nebude jasné, co bylo do chovu přimícháno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Opravdu nechcete chápat.
Když se mi zobrazí třetí generace, můžu si zjistit tři generace posledních předků atd. Takže když budu mít zájem tak to zjistit jde. Jde o to, zda se to chce. Taky se může někomu líbit např. na výstavě matka a chce štěně vyloženě její. Myslím, že to nemá cenu rozebírat. Svůj názor jsem řekla, Vy nesouhlasíte, máte jiný a o tom je debata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
Po 5 generacích už nebude jasné, co bylo do chovu přimícháno.
Nevím, kolik majitelů a zájemců o štěňata si zjišťuje rodokmen až do 10. generace. Myslím, že to ale je zcela mizivé procento.[/quote] No a jsme svorně u toho, že zjistit si to lze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Ano, je to mozne si to zistit.. No kolki z Vas to naozaj robia? A apropo.. keby som o tomto "probleme" necitala tu, tak ma ani nenapadne, ze sa nieco take moze stat a verim, ze ked ma moje stena PP, tak je to naozaj CSV a nie krizenec..hmm..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
REJPAL
|
![]()
No a co jsou čévéčka - kříženci. A co jsou vlastně lidi ? Matko Přírodo, ty to vidíš.....Kuře je chytřejší než slepice.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Mutara NIGDY nie bude ako CSV-to je mix kanadsky vlk No karpatcky.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Ze vás to ještě baví.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Junior Member
|
![]() Quote:
Prosím De. Hanušku, aby osvětlil specifika poddruhu " vlk karpatský " . Může také definovat plemeno a proč vůbec registry jsou a proč se používají, když umožňují zapsání " kříženců" bez původu? A na kolik takový " kříženec může plemeno ovlivnit? Jistě De. Hanuška odborně zodpoví. Bylo by celkem fajn, kdyby jeho "přednáška" měla alespoň úrověň jeho velmi populární přednášky o popelovinách ![]() Příroda vidí vše. Já vidím Demagoga mimořádných kvalit, který jistě také ví, proč lidé, kteří se ČSV věnují celý život, by se snažili a chtěli toto plemeno ( dle demagoga) poškodit a ostatní obelhat ? (žeby prachy!!!??? Chov "mutar" je mimořádně lukrativní a nabídka nestíhá pokrýt poptávku!!!! ![]() Bohudík, nejsou všichni čévéčkáři na takové úrovni, jako je místní administrátor. Ale z jeho úrovní se teď a tady opravdu nedá nic dělat. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
tady to zas jede kdyby naši vlčáci štěkali jako jejich majitélé rázem by nebyl jediný tichý vlčák...můj štěká od přírody
![]() jinak se divím že vás to baví, o pavlovi své mínění mám , o monice jsem si ho chtěla udělat když jsem hledala vhodného covatele pro výběr mého mimča,díky dohu má chovatelka je rozumná, klidná sdílná a zbytečně nevyvolává neshody......díky Haniiiiiiiii |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Existují 3 druhy registrů : 1. Registr N - registr, do kterého jsou zapisováni jedinci neuznaných plemen (dnes u nás např. chodský pes, pražský krysařík atd.). 2. Registr P - registr, jehož jednotlivé části jsou součástí plemenných knih jednotlivých plemen. Slouží pro zápis jedinců u kterých není prokázán původ nicméně i tito jedinci musí splňovat určité podmínky. Podrobnosti o těchto podmínkách upřesňuje chovatelský a zápisní řád ČMKU. Právě v tomto registru jsou zapsáni kříženci Mutara a to i přesto, že podmínky zápisu nesplnili. 3. Registr Z - zvláštní registr, který slouží pro zcela specifické účely. Např. při vzniku nových plemen. Vysvětlení k bodu 2. bylo tehdy (v roce 2003) reakcí na to, že zastánci Mutar tvrdili, že registr "P" není součástí plemenné knihy ČsV a je zcela samostatný. Jinak to, že rgistr "P" slouží výhradně k přimíchání nové krve do stávajícího plemene se může každý přesvědčit přímo dotazem na ČMKU. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
ha, ha ha...ale ty jsi zase odpověděl jen na co si chtěl!
![]() Víc už se nedozvíme? Neopisuj řády a rozviň trochu svůj úsudek, zamysli se - byť jen tak po svojom - po demagogicku! ![]() ![]() Dobrou všem i Mutarám ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|