|   |   | 
| 
 | |||||||
| Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  08-06-2006, 02:18 | #1 | 
| Junior Member Join Date: Jan 2004 Location: Sevierville 
				 |  wyjazd z psem do USA 

Witam wszystkich. Mam pytanie - może ktoś z Was może mi pomóc. Jakie należy załatwić formalności, żeby móc wyjechać do USA z psem (niekoniecznie Wilczakiem  ) No i co z kwarantanną??? Z góry dziękuję   | 
|   |   | 
|  08-06-2006, 15:50 | #2 | |
| VIP Member |  wyjazd z psem do USA Quote: 

__________________ | |
|   |   | 
|  09-06-2006, 05:38 | #3 | 
				 |   

Dzieki Margo - wiedzialam, ze najprosciej bedzie zapytac na forum wolfdoga     Czy jest cos, czego nie wiecie???   | 
|   |   | 
|  13-06-2006, 15:24 | #4 | |
| VIP Member |   Quote: 
  Czy angielska DEFRA akceptuje CzW i czy ich Zwiazek uznaje je jako rase....    Bo co 2 miesiace dostaje inne informacje...   
				__________________ | |
|   |   | 
|  13-06-2006, 23:37 | #5 | 
				 |    Obawiam sie, ze ja takze nie mam pojecia   | 
|   |   | 
|  18-06-2006, 15:04 | #6 | |
| Galicyjski Wilk Join Date: Oct 2004 Location: Kraków 
				 |   Quote: 
 | |
|   |   | 
|  06-07-2006, 07:01 | #7 | 
				 |   

Dzieki Magda za szczegoly - bardzo sie przydadza!    | 
|   |   | 
|  06-07-2006, 10:45 | #8 | 
| Distinguished Member Join Date: Aug 2004 Location: Kraków 
				 |   

Madziu, nie ma to jak prawdziwy profesjonalizm!!!      | 
|   |   | 
|  24-02-2007, 01:26 | #9 | 
				 |  Wyjazd z psem do USA 

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie, które już kiedyś zadałam na forum i otrzymałam odpowiedź, ale że było to bardzo dawno, niestety zgubiłam wydrukowaną kartkę ze szczegółami. Chciałabym dowiedzieć się jak dokładnie wyglądają formalności związane z wyjazdem z psem do USA. Wiem, że pies potrzebuje paszport ale nie wiem, jak go otrzymać. Wiem także, że jest potrzebna specjalna klatka - i tu również prosiłabym o szczegóły. Pies jest mały więc mam nadzieję, że będzie mógł podróżować razem z właścicielem w kabinie pasażerów i tu kolejne pytanie - czy ktoś mógłby mi polecić konkretne linie lotnicze, które są przyjazne zwierzętom? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Stała czytelniczka forum, choć jeszcze nie właścicielka Wilczaka (ale w przyszłości na 100%), Miłka[/list] | 
|   |   | 
|  24-02-2007, 20:34 | #10 | 
| Senior Member |   

Mam dotaz: psal ti take Jason z USA? Ze chce štěně?
		 | 
|   |   | 
|  25-02-2007, 05:42 | #11 | 
				 |   

Hej Hanka, Nie, nie pisał mi. Pytanie o wyjazd do Usa z psem zadalam, bo moja dobra znajoma chce przyjechac z psem do Stanow i zupelnie nie ma pojecia jak sie do tego zabrac, a że wolfdog.org jest niewyczerpanym źródłem informacji zaoferowałam jej, że się zorientuję w sytuacji. A wiecie może ile jest teraz wilczaków w USA? Miłka | 
|   |   | 
|  25-02-2007, 08:45 | #12 | 
| Distinguished Member Join Date: Aug 2004 Location: Kraków 
				 |   

Stary wątek można z  łatwością odszukać na forum w dziale "Spotkania i wyjazdy".  A tak skądinąd - wilczaki to bardzo zmyślne psy...  Myślisz, że dasz sobie z takim radę?       | 
|   |   | 
|  25-02-2007, 20:26 | #13 | 
				 |   

Właśnie nie jestem pewna, bo to chyba właściciel powinien być choć trochę inteligentniejszy od psa, prawda...?   Znalazłam ten stary wątek - dzięki. Ciągle jeszcze pozostaje jednak pytanie o linie lotnicze - które są przyjazne zwierzakom? Miłka | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |