|   |   | 
| 
 | |||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  12-10-2006, 17:50 | #21 | 
| VIP Member |   

HELP! Szukam regulaminu zawodow i poszczegolnych klas i nie widze   Moze mi ktos pomoc ? | 
|   |   | 
|  12-10-2006, 18:10 | #22 | |
| love and terror Join Date: Jul 2004 Location: Twardogóra/Gdańsk 
				 |   Quote: 
 szukaj   | |
|   |   | 
|  12-10-2006, 18:29 | #23 | 
| VIP Member |   

ha! szukalam ! nie ma    | 
|   |   | 
|  13-10-2006, 13:04 | #24 | |
| Junior Member Join Date: Jul 2004 Location: Łódź 
				 |   Quote: 
  Regulamin wyścigu, I od góry: http://www.mushing.pl/index.php?show=regulaminy Chcę Wam jeszcze zwrócić uwagę, że zmienił się punkt regulaminu, dotyczący wyposażeniu roweru (gdyby ktoś chciał na rowerze czyli w Bikejoringu). Oprócz 2 sprawnych hamulców rower musi być zaopatrzony w wysięgnik lub obręcz (zwykle mocowaną do rogów kierownicy lub mostka kierownicy)-zapobiegające wkręceniu się linki w przednie koło, gdyby pies zrobił jakis dziwny manewr. | |
|   |   | 
|  13-10-2006, 15:36 | #25 | 
				 |   

faktycznie osleplam    | 
|   |   | 
|  23-10-2006, 21:42 | #26 | 
| Senior Member |   

Dla chetnych relacja ze Spaly http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....0w%20Spale.htm | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 06:45 | #27 | 
| Moderator |   

Ho ho , gratulacje Ori i chlopakom. naresz cie pokazalis cie na co sa warte wilczaki na zaprzegach. pozdrawiami i zyczimi wecej sukcesow.   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 07:42 | #28 | 
| Junior Member Join Date: Nov 2005 Location: Gdynia 
				 |   

GRATULACJE !!!  Fajnie, że podczas zawodów zaprzęgowych można zobaczyć coraz więcej różnych ras. A husky użytkowe, to faktycznie strasznie łyse, chude "szczurki"   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 08:30 | #29 | 
| Junior Member |   

Dzięki Elu za taką fajną fotorelację !    I z niecierpliwością czekam na dalsze fotki   Paweł, który biegł z Amberkiem, to nasz klubowy kolega, Watahowicz   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 10:53 | #30 | 
| Senior Member |     Pawel powalil mnie swoja pasja do biegania   "dacie mi psa?" i juz go nie bylo   ciesze sie ze Amber tez sprobowal, bo nie bedzie mial wiele okazji, co innego Amon, on pewnie w zaprzegach zagosci na dobre (i pewnie nie sam), mysle ze to wlasnie cos dla niego   szybko sie uczy i po 2 biegu umie juz wyprzedzac na trasie   Monika - te Husky mnie zaskoczyly, wygladaly jak szczeniaki a ponoc sa niesamowicie silne, tak to wystawy czasem kloca sie z praca   Wolfin - Ty masz teraz wiecej Wilczakow niz ja, a i zimy macie lepsze wiec licze, ze zaprzegniesz (jak podrosna) do sanek i moze dojedziecie az do nas na zawody   Trzeba przyznac, ze zawody w Spale to bardzo dobra organizacja (moze za wyj startow 1 dnia, troszke sie pogubili), ale baza swietna, trasy super, wszedzie blisko na miejscu, no i atmosfera wyjatkowo mila! Zachecam do zawodow zaprzegowych z Wilczakami, wiele nie trzeba - silnego, zdrowego psa, dobrego przewodnika i troche czasu   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 12:55 | #31 | 
| Moderator |   

ee ale ja mam tylko 2   jiedna zbyt wstretna a drugy minimum rok za maly. ale kto wie  jiesli ktos kopnie w tylek mnie, to bedziemi razem z malamutamy na trening jiezdzyc   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 14:29 | #32 | 
				 |   

BARDZO gratulujemy!   | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 15:25 | #33 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2004 Location: Warszawa 
				 |   

Gratulacje!!! Wielu, wielu sukcesów dla pociągowego psiska.
		 | 
|   |   | 
|  24-10-2006, 15:58 | #34 | 
				 |   

Gratuluję sukcesów! Wilczaki spisały się znakomicie!    A ja miałam przyjemność być z panami-wilczakami "na mieście". Byliśmy cała grupą, a psiaki bardzo grzecznie zachowywały się, zwłaszcza w ogródku restauracji. Niesamowite było także to, że Amon cały czas sprawdzał czy jego stadko: Marta i Amber idą za nim.   Zapraszam na kolejną edycję zawodów w Spale w przyszłym roku. Na pewno będą lepsze. | 
|   |   | 
|  26-10-2006, 16:08 | #35 | 
				 |   

Zdjęcia wilczaków: http://stake-out.org/zawody/zdjecia/ m.in.: zdjęcia nr:38,41,69... oraz przygotowania do startu: http://republika.pl/ugazi/spala2006/...006%20004.html | 
|   |   | 
|  26-10-2006, 21:26 | #36 | |
| Junior Member Join Date: Dec 2003 
				 |   Quote: 
   czy czarny huski to samiec? maria i wufi | |
|   |   | 
|  27-10-2006, 11:35 | #37 | 
				 |   

Pytasz o tego czarnego psa ze zdjęcia nr 38? To czarno-biała suczka: Kruszyna   | 
|   |   | 
|  27-10-2006, 19:28 | #38 | |
				 |   Quote: 
 znaja sie z kruszyna? maria i wufi | |
|   |   | 
|  30-10-2006, 14:08 | #39 | 
				 |   

Wilczaki poznały się z Kruszyną na zawodach. Na tych zdjęciach prawdopodobnie to ich I powitanie. Na II zdjęciu z wilczakami jest ponownie Kruszyna oraz suczka husky, ponad 8 letnia - Azja. Figluje chyba z Amonem? Jak dostać się na stronę, na której umieściłaś linki?   | 
|   |   | 
|  30-10-2006, 19:16 | #40 | |
				 |   Quote: 
 http://groups.yahoo.com/group/dogobserver_pl jak mozesz pisac po angielsku to tu: http://groups.yahoo.com/group/dogobserver obie to sa grupy dyskusyjne i wymagaja subskrypcji, ale listy sa otwarte. rozmawiamy o zachowaniach psow, miedzy soba, miedzy psami a ludzmi, zachowaniach ludzi do psow, o zachowaniach wrodzonych, roznych rasach i ostatnio poslalam linki do twoich zdjec, bo to ciekawostka, zarowno to, ze wilczaki biegaja w biegach huskich  oraz to, ze na zdjeciach widac wspaniale sygnaly uszne. poprosilam tez margo, by opowiedziala na anglojezycznej liscie dogobserver po co sa te inne biegi organizowane specjalnie dla wilczakow w ramach bonitacji, o ile dobrze zrozumialam, ale nie jestem pewna co daje bieg 40km, no i co daje wilczakowi bieg 70km? na razie margo jest chyba poza zasiegiem, bo nie napisala... szkoda, ze na swiecie ludzie tak niewiele jeszcze wiedza o wilczakach. duzo jest przesadow, zwlaszcza w usa, gdzie dopuszczalne w niektorych stanach bylo i jest hodowanie prawdziwych wolfdogow. a pierwsze pokolenie po wilku, jak pisza etolodzy, to calkiem inna bajka niz ustalona rasa psa. rasa csv jest tym ciekawsza, ze mozna sie ich... mniej bac, a patrzac, wiele nauczyc. mimika u wilczakow jest ta nieslychanie wymowna i pomocna nawet dla wlascicieli psow o kudlatych glowach   maria i wufi | |
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |