Przetestuj Eurego. Aman bardzo lubi zabawę w tropienie. Na obozie w Laznym wyszło że malusi ma niezłego nosa i teraz jak za bardzo mnie nie wkurzy to organizuję pomocnika i bawimy się w tropienie.

No cóż ale jak gnojek to gnojek i żeby nie było mi za łatwo to przed wejściem na ślad musimy trochę, to jest przynajmniej pół godziny, poczekać bo w przeciwnym wypadku młody tak galopuje do przodu, że moim największym problemem staje się utrzymanie linki i równowagi jednocześnie.
A po wczorajszym numerze to chyba zrobię mu kilka dni na lince z powtórką poleceń w sytuacjach rozpraszających np. na rynku w Katowicach. Może to go trochę wycisz i ustawi w pionie.
A tak w ogóle to przydałby się jakiś wyłącznik, bo on chyba ma ADHD. W poniedziałek wyszliśmy o 10.00 rano na spacer a wróciliśmy 0 18.00 i co mój pies zrobił po powrocie? Pobiegł do mojego pokoju i przyniósł zabawkę do przeciągania. To mnie dobiło.

Ja muszę zrobić mu jak najszybciej prześwietlenie i zacząć gonić za czymś co może się poruszać szybciej od niego. To jest niezbędne dla mojego zdrowia psychicznego.