Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2006, 13:35   #1
Ola
Junior Member

Send a message via Skype™ to Ola

Przetestuj Eurego. Aman bardzo lubi zabawę w tropienie. Na obozie w Laznym wyszło że malusi ma niezłego nosa i teraz jak za bardzo mnie nie wkurzy to organizuję pomocnika i bawimy się w tropienie. No cóż ale jak gnojek to gnojek i żeby nie było mi za łatwo to przed wejściem na ślad musimy trochę, to jest przynajmniej pół godziny, poczekać bo w przeciwnym wypadku młody tak galopuje do przodu, że moim największym problemem staje się utrzymanie linki i równowagi jednocześnie.
A po wczorajszym numerze to chyba zrobię mu kilka dni na lince z powtórką poleceń w sytuacjach rozpraszających np. na rynku w Katowicach. Może to go trochę wycisz i ustawi w pionie.
A tak w ogóle to przydałby się jakiś wyłącznik, bo on chyba ma ADHD. W poniedziałek wyszliśmy o 10.00 rano na spacer a wróciliśmy 0 18.00 i co mój pies zrobił po powrocie? Pobiegł do mojego pokoju i przyniósł zabawkę do przeciągania. To mnie dobiło. Ja muszę zrobić mu jak najszybciej prześwietlenie i zacząć gonić za czymś co może się poruszać szybciej od niego. To jest niezbędne dla mojego zdrowia psychicznego.
Ola jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules