Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výstavy psů

Výstavy psů Naše úspěchy na výstavách, jak ČSV připravit na výstavu, jak ho vystavovat...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2006, 13:06   #1
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Vážení diskutující,
chtěl bych ještě jednou uvést vše na pravou míru :
1. 13 fotografií, které jsou v galerii, nejsou žádnou fotoreportáží, jak se tady snaží někteří tvrdit. Je to jen 13 fotografií z výstavy a jak jsem napsal, skutečně byla záměrně volena zvířata, která měla v kruhu problém.
2. Nikoho jsem nechtěl poškodit, vždyť jak zde většina přiznává, zvířata měla skutečně v kruhu problémy. Kdo byl na výstavě ví, že jsem nestál hodiny trpělivě u kruhu a nečekal na náhodné vteřinky, kdy bude pes nejistý (Jano, Ty to víš nejlépe, protože jsme dobu seděli spolu u kruhu a víš, že jsem vždy jen odběhl, když jsem zaregistroval nějakého problémového psa). Tak jak jsou psi vyfoceni, tak se i chovali.
3. Snímky v žádném případě nemají za účel někoho odrazovat od výstav apod. Jen si každý může porovnat jejich chování a známku, kterou na výstavě obdrželi. To je varující a právě proto byly tyhle snímky zveřejněny.
4. Žádné fotografie z galerie neodstraňujeme a odstraňovat nebudeme ("zákaz" Daniely fotografovat jejího psa snad netřeba komentovat). Pokud Daniela (no a samozřejmě Monika) poukazují na případ fotky na klubových stránkách zapomínají na jeden zásadní rozdíl - klubové stránky jsou něco zcela jiného, než tento server. Klubové stránky patří všem členům Klubu a všichni členové Klubu si je platí. Proto také mají co mluvit do jejich obsahu. To je vše.
5. Jediná Ivka a Artus pochopili, o čem naše galerie vůbec je. Každý si můžete poslat fotky z výstavy, já jsem toho využil a jak píše Helena, bude tam fotek více.
6. Ivko, nevím tedy cos viděla Ty, ale já i když jsem nesledoval úplně všechny třídy na výstavě, tak jsem viděl problémových psů podstatně více. Nejen psy, kteří nechtěli ukázat zuby ale i psy, kteří se vyloženě báli a psy, kteří naopak napadali ostatní. Diskvalifikován byl pouze jeden pes i když myslím, že jich mělo být více.

A na závěr ještě jedno důležité připomenutí - Wolfdog.org není stránkou českou a českého Klubu už vůbec ne. Nezapomínejte, že server je v celkem 10 jazycích a tedy monitoruje problematiku nejen v ČR. V Německu došlo v posledním půlroce ke dvěma napadením československým vlčákem, která jsou medializována ahrají jen do karet lidem, kteří by ČsV rádi viděli na seznamu "bojových" plemen. Vždy se jednalo o zvíře povahově problémové (plaché). A protože v Německu je velké množství podobných ČsV, je tato problematika diskutována (viz německé fórum na Wolfdog.org). Zastánci plachých zvířat se odvolávají na to, že taková zvířata jsou zcela normální a odkazují i např. na výstavy v zemích původu, kde i zvíře s ocasem na břiše a vzpouzející se, když má ukázat zuby, dostane na výstavě výbornou. Pro neinformované uvádím přesné znění výstavního řádu :
"- výborná: - Tato známka smí být přiznána jen takovému jedinci, který se velmi přibližuje ideálu, jak ho popisuje standard, je předveden ve výborné kondici. Jeho povaha musí být harmonická a vyrovnaná. Typem musí pes odpovídat své třídě a musí mít prvotřídní postoj psa. Převaha jeho kvalit musí vyvážit jeho drobné nedostatky. Musí vykazovat typické vlastnosti svého plemene. "

Více snad netřeba ...
Pavel jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules